Sunnuntaina suunta Pirkanmaalle – tähtäimessä ensimmäinen vierasvoitto

04.06.2016

2016-05-27_jjk-kpv_0007

JJK:n pelit jatkuvat vieraskentällä, kun vuorossa on sunnuntaina vierailu Tehtaan kentällä – peli Hakan vieraana alkaa klo 18:30.

Edessä on tiukka viikon rupeama: keskiviikkona vuorossa on reissu Turkuun ja kolmen ottelun putki huipentuu sunnuntaina 12.6., kun AC Oulu saapuu Harjulle – poikkeuksellisesti jo klo 13:30 alkavassa ottelussa.

Kettupaidat ovat saaneet valmistautua ottelukimaraan hyvin, toteaa käskyttäjä Juha Pasoja.

– Hyvä treeniviikko takana. Pikkuisen yllätyksenä tullut helleaalto on tuonut näin valmennuksen näkökulmasta harjoitteluun mukaan oman lisänsä – pitää miettiä treenien rytmitystä niin, että tulee varmasti riittävästi juomataukoja ja jätkät jaksaa.

– Perjantailta on alla todella hyvät treenit, tosi hyvä fiilis tuntui joukkueen sisällä olevan.

Hyvään fiilikseen on aihettakin, sillä edellisessä ottelussa viime sunnuntaina kaatui sarjakärki KPV runsaslukuisen kotiyleisön edessä komeasti 3-0-lukemilla – ja vaikka Pasoja joutui kärkikamppailussa tekemään kaikki kolme vaihtoaan pakon edessä, ei kukaan kentältä vaihdetuista (Matti Lähitie, Niko Markkula, Mikko Manninen) loukkaantunut lopulta pahemmin.

2016-05-27_jjk-kpv_0041

Etualalla kaksi kolmesta edellisen pelin maalintekijästä – Saku Leppänen sekä onniteltavana oleva Niko Markkula.

Tuloksen myötä JJK on sarjan ainoa joukkue, joka porskuttaa edelleen tappioitta: tilillä on kolme voittoa ja kolme tasapeliä.

– Ihan hyvin on mennyt ja etenkin nyt on hyvä voitto edellisestä pelistä. Nyt lähdetään hakemaan ensimmäistä vierasvoittoa – vaikka paikka ei helppo olekaan.

– Tehtaan kentän nurmi on hieman erilainen kuin tekonurmet yleensä ja se tuo Hakalle kotikenttäedun, sillä he tuntevat sen kuitenkin parhaiten. Mutta ainakin se on tasainen, eikä pallon pitäisi pomppia yhtä yllättävästi kuin kevätkierrosten luonnonnurmilla.

Haka on ollut JJK:lle kinkkinen vastustaja etenkin kotikentällään. Nyt vastassa on melko paljon viime kauden jälkeen uudistunut joukkue – muun muassa maalitykki Kalle Multanen ja toppari Juho Pirttijoki lähtivät Veikkausliigaan. Uusista tulokkaista alkukauden aikana värikkäin on liigakentiltä FC Hongan ja KuPS:n paidasta tuttu kärkimies Dudu, joka on ehtinyt iskeä kolme maalia – ja katsella kertaalleen punakorttiakin.

Haka on tällä hetkellä sarjataulukon häntäpäässä, ensimmäisenä joukkueena putoamisviivan yläpuolella. Sarja on kuitenkin huipputasainen ja Hakalla onkin sijoituksesta huolimatta vain neljän pisteen ero piikkipaikalla olevaan KPV:n.

Voittoja valkeakoskilaisilla on tilillään yksi, kun FC Jazz kaatui vieraskentällä huhtikuun lopussa. Edellisessä ottelussa Kari Martosen joukkio joutui taipumaan GrIFK:n vieraana 2-1-tappioon ja sitä edelsi kolmen ottelun tasuriputki.

– Hakalla on viimeiset ottelut menneet vähän alavireisesti ja edellisestä voitosta alkaa olla jo aikaa, joten eiköhän heillä ole tässä suuremmat paineet.

Etock ei jatka

Viikon aikana selvisi myös se, että JJK:n mukana toukokuussa ollut kamerunilaiskärki Gael Etock ei jatka kettuseurassa. Etockin try out-sopimus päättyi toukokuun loppuun.

Ykkönen: Haka – JJK, sunnuntaina 5.6. klo 18:30, Tehtaan kenttä, Valkeakoski

jjk-wwwbanneri-jjkacoulu-1000x371