Sunnuntaina paluu kotikentälle iltapäiväottelussa

11.06.2016

jjk-wwwbanneri-jjkacoulu-1000x371

JJK:n kolmen ottelun urakka pättyy sunnuntaina kotikentällä, kun AC Oulu tulee vierailulle poikkeuksellisesti jo klo 13:30 alkavassa ottelussa.

Urakan kaksi aiempaa ottelua ovat menneet mollivoittoisesti: ensin Haka aiheutti Valkeakoskella Kettupaidoille kauden avaustappion 3-2-tuloksella, keskiviikkona taas TPS löi Turussa tauluun vieläkin murheellisemmat 5-1-lukemat.

–  Sen verran joutui tekemään pelistä toiseen muutoksia ja etenkin puolustuspäähän, että on se näkynyt väkisinkin pelissä.  Haka-peli oli vielä kohtuullinen esitys kokonaisuudessaan, mutta sen jälkeen miehitys taas muuttui, joten vähän osasi odottaakin, että Turun reissusta tulee vaikea – mutta en olisi uskonut, että siitä ihan noin vaikea sentään tulee. Ei siinä pahemmin ollut positiivista – Järvisen Topilta hyvä peli ja Setille (Settyslas Loutelamio) uran ensimmäinen maali ykkösessä, siinäpä se.

Pitkäaikaisempia loukkaantumisia ei puolustuspäässä ole kuin polveaan kuntouttavalla Severi Vielmalla, mutta pienemmät vaivat ja kesäflunssa ovat nakertaneet kokoonpanoa ja pakottaneet muutoksiin.

– Jokainen pelaajista on kyllä osoittanut jo tasonsa riittävyyden Ykkösessä, joten siitä ei ole kyse. Liian moni kuitenkin keskiviikkona alisuoriutui omaan tasoonsa nähden, muuallakin kuin puolustuksessa. Kaipa se oli vaihtuvuuden tuoma epävarmuus, mikä sen sai aikaan – ollaan pelin jälkeen yhdessä mietitty, miksi niin kävi, ja pyritty ottamaan opiksi.

– Sunnuntaille saataneen lisää miehiä takaisin kokoonpanoon – mutta vaikka ei saataisikaan, olisi tekeminen kentällä varmasti parempaa kuin Turussa. Etenkin puolustuslinjassa yhteispelin hitsautuminen on erittäin tärkeää ja luonnollisesti sitä ei pääse niin hyvin syntymään, jos miehet linjassa vaihtuvat jatkuvasti.

Kahdessa edellisessä tappiollisessa ottelussa oli samoja piirteitä – JJK oli alussa hyvin mukana, mutta lopulta vastapuoli meni menojaan.

– Hyökkäyssuuntaan pelit olivat ihan ok, saatiin luotua riittävästi maalipaikkojakin, että tarkemmalla viimeistelyllä parempi tulos olisi sen puolesta ollut mahdollinen. Mutta liikaa lapsuksia puolustussuuntaan ja vastaavasti vastustaja on käyttänyt omat paikkansa meitä tehokkaammin.

2016-05-16_jjk-jaro_0123

Setin uran ensimmäinen maali Ykkösessä oli TPS-ottelun harvoja valopilkkuja

JJK ja AC Oulu oliva viime kaudella varsin tasaisia ja molempia on jälleen povailtu nousukamppailuun mukaan. Ennen sunnuntain kohtaamista JJK on sarjassa kolmantena ja AC Oulu seitsemäntenä, kolmen pisteen päässä Kettupaidoista. JJK:n tavoin myös oululaisten edellinen ottelu on tappio TPS:lle – joskin kotikentällään ja maltillisemmin 0-1-lukemin. Molempien otteluiden ratkaisijana toimi Mikko Hyyrynen, joka teki ottelun ainokaisen AC Oulua vastaan ja peräti hattutempullisen JJK:n verkkoon.

AC Oulun miehistö on kokenut jonkin verran muutoksia viime kauden jälkeen: Matias Ojala lähti Veikkausliigaan nousseeseen PS Kemiin, monivuotinen luottomies Dritan Stafsula lopetti uransa ja ykköshyökkääjänä viime kaudella häärinyt Toni Tahvanainen puolestaan siirtyi JJK-paitaan. Oululaiset kuitenkin saivat keskikentälleen runsain mitoin kokemusta Markus Heikkisen muodossa joukkueeseen on liittynyt myös kolme brassia: keskikenttämiehet Gilberto ja Jair sekä hyökkääjä Gabriel Braga. Hyökkäyksessä uutena nimenä on myös jyväskyläläistaustainen Aristote Mboma, joka on iskenyt toistaiseksi viisi maalia – samoin kuin muun muassa MYPA:n paidassa Veikkausliigaa pelannut David Ramadingaye.

– Vähän tuntuu pelisysteemi muuttuneen viime kauteen verrattuna, etenkin hyökkäys etenee nyt vahvasti yksilöiden varassa. Sinne on tullut pari brassia ja Mboma, joka rymistelee hyvin maalin edessä ja on tehnyt hyvin maaleja.

– Mutta ei meidän pahemmin tarvitse tällä hetkellä miettiä vastustajaa vaan keskittyä saamaan oma peli takaisin kuntoon. Rohkeutta hyökkäyssuuntaan ja aggressiivisuutta puolustussuuntaan lisää – ja puhetta, ennen kaikkea. Etenkin puolustuspäässä puheen tärkeys korostuu, jos ei yhteispeli ei ole päässyt vielä hioitumaan niin hyväksi, että selkäytimestä tulisi tieto, mitä kaveri vieressä tekee – kuten se parhaimmillaan on.

Ykkönen: JJK – AC Oulu, sunnuntaina 12.6. klo 13:30, Harjun stadion