Sunnuntaina Harjulle vieraaksi KuFu98

16.08.2020

JJK saa sunnuntaina pelattavassa yhdeksännen kierroksen ottelussaan vieraita Kuopiosta, kun se isännöi klo 18:30 alkavassa taistelussa KuFu98:a. Otteluisäntänä kamppailussa toimii Karto ja ottelujärjestönä esittäytyy Keski-Suomen Näkövammaiset ry.

Nimensä mukaisesti vuonna 1998 perustettu kuopiolaisseura SC KuFu98 eli Soccer Club KuopioFutis -98 pelaa viidettä peräkkäistä kauttaan Miesten Kakkosessa. Edustusjoukkuetasolla joukkueiden kohtaamisesta varsinaisessa sarjapelissä on vierähtänyt aikaa, mutta seurat ovat kohdanneet toisensa viime vuosina Kolmosessa kausilla 2013, 2015 sekä Kakkosessa 2017. Tuolloin kuopiolaisilla on ollut vastassaan Villiketut -nimellä pelannut JJK:n kakkosjoukkue. Kettujen nuoresta nykymiehistöstä löytyy useampikin pelaaja, joille kohtaaminen ei siis ole ensimmäinen. Savolaiset ovat kuitenkin olleet Kettupaidoille kova kanto kaskessa, sillä Villiketut eivät onnistuneet kolmella samassa sarjassa pelaamallaan kaudella voittamaan KuFua kertaakaan ja edellinen voitto sarjapelissä on niinkin kaukaa kuin kaudelta 2003, jolloin seurojen edustusjoukkueet kohtasivat Miesten Kakkosessa Harjulla JJK:n nuijiessa vieraansa kotonaan peräti 7-0!

Hieman poikkeuksellisen sarjajärjestelmän vuoksi JJK ja Janne Kasurisen valmentama KuFu kohtaavat sunnuntaina vasta ensimmäistä kertaa jo puoleen väliin ehtineellä kaudella 2020. Ilmassa onkin lähestulkoon europelien tuntua, sillä joukkueet pelaavat niin sanotut back-to-back -ottelut, kun seuraavalla kierroksella pelataan jälleen vastakkain, tällä kertaa Kuopiossa parin viikon pelitauon jälkeen.

JJK lähtee otteluun takanaan varsin raskaat kaksi vieraspeliä, joista käteen jäi kauden ensimmäisten tappioiden myötä nolla pistettä. Viime kierroksella ketut matkustivat sarjakärjen ja ennakkosuosikki JIPPO:n vieraaksi Joensuun Mehtimäkeen. JJK kärsi Joensuussa pelatussa kärkiottelussa kauden toisen tappionsa lukemin 2-0. Kettupaidat eivät löytäneet aseita sarjakärjessä porskuttavan JIPPO:n tiiviin puolustuksen puhkaisemiseen. Ottelun ensimmäinen jakso mentiin pitkälti JIPPO:n komennossa, sillä kotijoukkue hyökkäsi nopeasti laitojen kautta ja vastapainoksi taas puolusti organisoidusti ja tiiviisti vetäytyen omalle kenttäpuoliskolleen tilkiten kaikki välit keskikentältä ja esti näin kettujen normaalin pelinrakentamisen maata pitkin. Toisella jaksolla JJK siirtyi kuskin paikalle ja piti palloa, mutta ei tästä huolimatta päässyt vieläkään murtautumaan maalintekopaikoille ohi JIPPO-muurin. Näin vierasjoukkue jäi lopulta tylysti nollille ensimmäistä kertaa lähes vuoteen. JJK on kahdeksan pelatun kierroksen jälkeen varsin tasaisessa sarjassa sijalla viisi, tasapisteissä neljännellä sijalla olevan kokkolalaisen GBK:n kanssa.

Kahdeksantena, mutta vain pisteen päässä JJK:sta sarjataulukossa majaileva KuFu tasasi puolestaan edelliskierroksella kotonaan pisteet FCV:n kanssa lukemin 2-2. KuFu on Veikkausliiga-seura KuPS:n farmisopimusjoukkue ja toimii käytännössä KuPS:n Akatemiana ja pelaajapolun viimeisenä askeleena kohti edustusjoukkuetta. Tälle kaudelle yhteistyötä on tiivistetty entisestään ja joukkue on siirtynyt myös peliasuissaan kelta-mustaan väritykseen. Nuoren joukkueen kokoonpano vaihteleekin jonkin verran ottelusta toiseen KuPS:n edustusjoukkueen pelien sekä nuorten sarjojen peleissä peluutettavien pelaajien mukaan.

Kuopiolaisten miehistössä jyväskyläläisittäin mielenkiintoisin nimi on Hollannin Groningenista juuri Suomeen palannut 19-vuotias JJK-kasvatti Oskari ”Oke” Sallinen, jonka 2+1 -vuotinen sopimus KuPS:n kanssa uutisoitiin elokuun alussa. Salliselle ei ole kuitenkaan vielä ehtinyt kertyä minuutteja kuopiolaisten riveissä, joten hänen pelaamisensa Harjulla on epävarmaa. Toinen seurattava pelaaja KuFu:n miehistössä on Playoff-realityohjelmastakin tuttu ja pelikuntoon kuntoutunut portugalilaislaituri Bruno Rodrigues, joka on esittänyt vahvoja otteita viime kierroksilla keltamustissa ja on onnistunut myös pelaamassaan kolmessa ottelussa maalinteossa kahdesti.

JJK:n riveistä koko alkukauden poissa olleet Ville Kirvesoja, Leevi Kemppainen ja Joel Pasanen sekä niinikään useamman ottelun sivussa ollut Joonas Madetoja ovat kuntoutuneet vaivoistaan pelaavaan kokoonpanoon viimeisen parin vieraspelin aikana ja päässevät nyt palaamaan myös Harjun sametille.

Luethan muuttuneet yleisöohjeet huolellisesti täällä ja noudatat stadionilla turvavälejä sekä huolehdit yleisestä hygieniasta.

Ostamalla lippusi ennakkoon osoitteessa jjk.fi varmistat sisäänpääsysi ja vähennämme yhdessä portille syntyviä jonoja ennen ottelun alkua.