Stabæk-JJK: Jatkopaikkaa hakemaan!

12.07.2012

UEFA Europa Leaguen ensimmäinen karsintakierros on edennyt toiseen ja ratkaisevaan osaotteluunsa, kun JJK kohtaa norjalaisen Stabækin tänään Suomen aikaa kello 20:00 alkavassa ottelussa.

 

JJK lähtee jahtaamaan paikkaa toisella karsintakierroksella ja Kettupaidat saivatkin otteluun mitä mainioimmat lähtökohdat voittamalla Stabækin viikko sitten Harjun ELY-stadionilla pelatussa ottelussa 2-0-tuloksella Tamás Gruborovicsin ja Babatunde Wusun osumilla. Molemmat joukkuet pelasivat viikonloppuna myös kotoisaa liigaansa: JJK voitti FC Lahden kotonaan 3-1-lukemin ja Stabæk puolestaan hävisi niinikään kotonaan Strømsgodsetille 1-2.

 

Jyväskylässä JJK sai lopulta pallonhallinnan melko helposti itselleen ja vaikka odotettavissa on, että kotijoukkue pelaa kokoonpanonsa ja kenttäryhmityksensä puolesta samoin kuin viikko sitten, on Kettupaidoilla luvassa varmastikin hikinen iltapuhde. Stabæk tulee kotonaan varmasti prässäämään tiukemmin ja aktiivisemmin ja hakee raivokkaasti myös avausmaalia. Stabækin maalinhaku avannee hyviä vastaiskupaikkoja JJK:n erinomaisille hyökkäyspään pelaajille ja toisaalta Stabækin on muutoinkin myös puolustettava huolellisesti, sillä JJK:n saadessa tehtyä maalin vaatisi jatkoonpääsy kotijoukkueelta jo neljää osumaa, koska eurocupeille tyypillisesti vierasmaalisääntö on voimassa näissäkin otteluissa – otteluiden yhteismaalien mennessä tasan ratkaisee vierasmaalien määrä jatkoonpääsijän.

 

Jobinpostiakin JJK on ottelun alla saanut, kun Mikko Manninen sai sunnuntaina FC Lahtea vastaan ottelun lopulla tällin, joka pitää miehen pois pelikentiltä useamman viikon. Nivusvaivan takia sunnuntaina myöskin vaihtoon tullut keskikentän tarmonpesä Patrick Poutiainen sen sijaan on pelikunnossa ja muutoinkin JJK:n terveystilanne on otteluun lähdettäessä hyvä.

 

Mikäli JJK parista jatkoon menee, asettuu vastaan viikon päästä 19.7. Jyväskylässä voittaja otteluparista FK Zeta – FC Puynik. Zeta voitti oman vierasottelunsa 0-3-lukemin ja on todennäköinen jatkaja. Jälkimmäinen ottelu alkaa tänään kello 21:00.

 

JJK:n ja Stabækin välistä ottelua seurataan tuttuun tapaan JJK:n twitterissä: https://twitter.com/JJK1923 !