Savolaisia vieraita Harjulle: JJK – MP torstaina

26.08.2015

27082015-jjk-mp-ottelumainos-www(1)

JJK:n ottelut jatkuvat jälleen kotipelillä, kun MP saapuu toistamiseen Kettupaitojen vieraaksi torstaina.

Kettuleiristä on saatu tällä viikolla iloisia uutisia, sillä Severi Vielma, Joona Itkonen ja Iiro Järvinen ovat tehneet jatkosopimukset kasvattiseuransa kanssa. Myös fysiikkavalmentaja Antti Luhta jatkaa JJK:ssa.

MP-peliin joukkojaan valmisteleva Juha Pasoja – jonka omakin sopimus kattaa ensi kauden – on jatkosopimuksiin luonnollisesti varsin tyytyväinen.

– Erittäin hyviä sopimuksia. Kolme nuorta pelaajaa, joilla on kaikilla vielä paljon potentiaalia käyttämättä – hienoa, että he haluavat jatkaa.

– Myös Luden jatko on todella tärkeä, sen myötä saadaan jatkuvuutta valmennuspuolelle. Nyt ollaan saatu projekti hyvin käyntiin ja Lude tuntee seuran junioreja. Meillä yhteistyö toimii hyvin, työnjako hommien suhteen on selkeä, kun Ludella on koko fysiikkapuoli hallussa.

2015-06-28_jjk-mp_0019

Nyt vastaan asettuu kolmatta kertaa kuluvalla kaudella MP. Kuluvan kauden osalta voitot ovat joukkueiden kesken tasan: kummatkin ovat voittaneet omat kotiottelunsa. MP niisti Jasse Tuomisen maalilla 1-0-voiton Kettupaidoista kauden toisella kierroksella ja JJK vei Harjulla selkeän 3-0-voiton Antto Tapanisen, Mikko Mannisen ja Aleksis Lehtosen maaleilla – vaikka ottelu etenikin tunnin verran maalittomassa tasatuloksessa.

Pasoja painottaa nytkin kärsivällisyyden merkitystä.

– Ei sitä peliä tarvitse vielä ensimmäisen vartin aikana saada ratkaistua, vaan maltti pitää pysyä mukana, vaikkei tulosta aivan heti vaikuttaisikaan tulevan.

MP:n miehistössä on edellisen kohtaamisen jälkeen tapahtunut joitain muutoksia – näkyvimpänä KuPS:sta loppukaudeksi lainalle tullut nigerialaiskärki Francis Chibuike, joka iski edellisessä ottelussa kaksi maalia PS Kemin verkkoon ennen kuin joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia.

– Eiköhän sieltä pohjimmiltaan samanlainen, hyvin organisoitunut MP tule vastaan kuin aiemminkin.

– Chibuike tuo varmasti kuitenkin uudenlaisen vaihteen hyökkäyspään pallolliseen peliin, jos pystyy pelaamaan. Hänen kanssaan on oltava tarkkana.

MP johti Chibuiken maaleilla sarjakärkeä vastaan 2-0,  mutta joutui taipumaan lopulta 2-3-tuloksella. Myös JJK:n edellinen ottelu oli mollivoittoinen, sillä Kettulauma koki kauden kolmannen tappionsa 1-0-tuloksella Valkeakoskella. Sitä edelsi maaliton tasapeli AC Oulun kanssa, joten takana on pari maalitonta ottelua.

– Suurimmat ongelmat ovat olleet siinä, että maalipaikkojakaan ei ole saatu tarpeeksi – tietynlainen viimeinen silaus on puuttunut hyökkäyspelistä. Kyllä siihen on pyritty nyt treenikentällä löytämään lääkkeet.

Haka-ottelun positiivisimmaksi anniksi jäikin lopulta sairastuvan ruuhkan hellittäminen: pari peliä huilannut Niko Markkula pelasi täydet minuutit, pidempään sivussa olleet Tommi Kari ja Benno Hanslian palasivat niinikään kentälle ja myös Saku Leppänen on terveiden kirjoissa. Fysiikan lisäksi kuitenkin myös korvien välin on oltava kunnossa.

– Henkisesti on oltava valmiita pelaamaan ja esiintymään kuten kotikentällä kuuluu: taistelua joka pallosta, menettämättä oikeanlaista pelaamisen rentoutta. Kotipeli on kuitenkin aina kotipeli, kyllä sen pitää aina tuoda peliin vähän ekstraa – niin kentälle kuin sen laidallekin!

Ykkönen: JJK – MP, torstaina 27.8. 2015 klo 18:30, Harjun stadion

Ottelu kuului alunperin kauden ensimmäisen MP-kotipelin tavoin myös Veikkaus-TV:n ohjelmistoon, mutta lähetys on peruuntunut – loppukauden ohjelmisto selviää myöhemmin. Sen sijaan SportTV näyttää MP-ottelun samaan tapaan kuin muutkin kuluvan kauden kotiottelut!

jjk-mp-27+82015-sporttv-ilmo