Sarjakärki HJK vei selvän voiton vieraistaan

15.06.2017

2017-04-23_jjk-hjk_0084

Sarjakärki HJK jyräsi selkeään 4-0-kotivoittoon varhaisesta alivoimalle joutumisesta huolimatta. Maalinteossa onnistuivat Akseli Pelvas, Vincent sekä Evans Mensah kahteen kertaan.

HJK aloitti vahvasti ja siirtyikin jo 7.minuutilla johtoon Pelvaksen maalilla – pallo jäi pyörimään hetkeksi JJK:n rangaistusalueelle eikä kukaan saanut sitä siivottua pois ennen Pelvasta, joka pääsi lähietäisyydeltä tökkäämään

HJK joutui kuitenkin miesvajaukselle jo 10.minuutilla. Juha Pirinen repi läpiajoon päässeen Mikko Mannisen nurin suoran punaisen arvoisesti aivan rangaistusalueen rajalla.

Ylivoimalle päästyään JJK pääsi paremmin pitämään palloa ja rakentamaan hyökkäyksiä. Sarjan selkeästi pitävin puolustus toimi kuitenkin hyvin ja paketti pysyi tiiviinä alivoimasta huolimatta ja JJK:lla oli suuria vaikeuksia löytää keinoja päästä hyville paikoille. HJK:n omat hyökkäykset puolestaan olivat vaarallisia läpi ottelun.

JJK sai hyökkäyksiä rakennettua, mutta ne katkottiin ennen viimeistelypaikoille pääsyä. Puolen tunnin kohdalla vasemmalla laidalla pelannut Samu Suoraniemi vapautti Tomi Petrescun vauhtiin, mutta tämä ajautui lopulta liian lähelle päätyrajaa ja tilanne hyytyi maalipotkuksi. Muutaman minuutin päästä taas oikeana puolustajana tahkonnut Antto Tapaninen syötti miltei päätyrajalta boksiin hyvään paikkaan Gaël Etockille, joka ei kuitenkaan saanut lauottua. Pallo ajautui päätyi vielä Patrick Poutiaiselle, jonka veto blokattiin.

Lähimpänä maalintekoa oli lopulta Tommi Kari. 36.minuutilla Suoraniemeä rikottiin ja JJK sai vapaapotkun hyvältä paikalta. Pallon taakse asettui kapteeni, jonka upean vapaapotkun HJK-vahti Markus Uusitalo puolestaan upeasti torjui kulmapotkuksi.

Myös toisessa päässä Jere Pyhäranta joutui esittelemään torjuntataitojaan heti perään ja nollasi komealla jalkatorjunnalla Pelvaksen läpiajon. Pyhäranta myös selvitti hyvin torjunnasta seuranneen kulmapotkun ensin nyrkkeilemällä ja lopulta nappaamalla jälkitilanteesta tulleen kaukolaukauksen.

Hetki ennen taukoa Vincent Onovo pääsikin tuplaamaan isäntien johton Atom Tanakan hyvästä esityöstä. Vielä aivan avauspuolikkaan loppuhetkillä JJK:lla oli Samu Suoraniemen nousun jäljiltä hyvä paikka. Uusitalo torjui ja pallo oli ajautua suoraan Manniselle, mutta Anthony Annan sai viimehetkillä jalan väliin ennen Mannista. Jälkitilanteesta Tomi Petrescun kuti viuhui puolestaan ohi maalin.

JJK aloitti toisen jakson pirteästi, mutta pian HJK sai taas ottelun haltuunsa. JJK ei löytänyt eväitä päästä kunnollisille maalipaikoille tiiviin puolustuksen läpi ja ottelun sinetti saatiin 71.minuutilla, kun Evans Mensah iski lukemiksi 3-0 Pelvaksen esityöstä. Hetken kuluttua sama mies oli asialla jälleen – Pyhäranta torjui hyvin ensimmäisen ja oli lähellä napata toisenkin laukauksen, mutta ei voinut lopulta mitään ja Mensah viimeisteli loppulukemiksi 4-0.Sallinen_Oskari_200x300

JJK:n kannalta ottelun positiivisimmaksi anniksi jäi Oskari Sallisen debyytti Veikkausliigassa – vuonna 2001 syntynyt, ensi viikolla 16 vuotta täyttävä kettukasvatti juoksi 84.minuutilla kentälle Tommi Karin tilalle! Sallisesta tuli näin ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt Kettupaita Veikkausliigassa.

Salliselle aukesi saman tien maalipaikkakin, kun Manninen syötti maalin edustalla Salliselle, mutta nuorukainen ei saanut kunnon osumaa palloon. Pallo päätyi kuitenkin Honar Abdille, jonka laukaus oli hyvä – Uusitalo torjui vedon kuitenkin jälleen kulmapotkuksi, eikä JJK saanut palloa isäntiensä maaliin.

Ottelut jatkuvat jo sunnuntaina vieraskentällä, kun JJK matkaa tällä kertaa hallitsevan mestarin IFK Mariehamnin vieraaksi. Keskiviikkona taas pelataan kolmen ottelun ryppään tärkein ottelu kotikentällä: kesäkuun ainoassa kotiottelussa vieraaksi saapuu HIFK.

HJK - JJK 4-0 (2-0)

1-0 7' Akseli Pelvas

2-0 42' Vincent

3-0 71' Evans Mensah

4-0 77' Mensah

JJK:n avauskokoonpano: Jere Pyhäranta, Honar Abdi, Felix Gustavsson, Samu Nieminen, Antto Tapaninen, Samu Suoraniemi (82' A.Manninen), Tommi Kari (c) (84' Sallinen), Patrick Poutiainen (v), Mikko Manninen, Gaël Etock, Tomi Petrescu (v) (67' Tahvanainen).

Vaihdossa: Teppo Marttinen (mv), Ville Kirvesoja, Matti Kohonen, Oskari Sallinen (84'), Toni Tahvanainen (67'), Saku Leppänen, Aatu Manninen (82').