Sarja-avauksesta selkeä 0-3-voitto

15.04.2024
Maalintekijät Osso ja Ciriaco olivat yhtä hymyä pelin jälkeen (📸 Jari Mäensivu)

JJK avasi heti pistetilinsä hakemalla selkeän 0-3-voiton myötä täydet kolme sarjapistettä Keravalla Pallokerho Keski-Uusimaata vastaan pelatusta Ykkösen avausottelusta.

Ottelun ensimmäinen jakso oli vielä vähän tunnustelevaa ja osin varovaistakin peliä ja kotijoukkue tukki aika hyvin tilan edetä maalintekosektoreille saakka. Vaarallisimmat hässäkkänsä JJK loikin ensimmäisellä jaksolla pääasiassa kulmapotkuista ja vapareista. Ensimmäiseen varttiin mahtui myös Sherman Osson tulinen kaukolaukaus, joka leijaili vain aavistuksen yli maalin.

PKKU loi puolestaan muutamaan otteeseen uhkaa vierasjoukkueen päähän etenkin farmisopimuksen myötä Gnistanista pelaamaan tulleen Kasperi Liikosen oikean laidan kautta. JJK-maalia vartioinut Jonne Uronen saikin venyttää pariin otteeseen torjumaan kotijoukkueen yrityksiä.

Ensimmäisen jakson lisäajalla JJK:lle tarjoutui vielä huippupaikka siirtyä johtoon, kun PKKU-vahti Samu Volotinen lipsahtaa vaarattoman näköisessä tilanteessa pallo käsissään rangaistusalueen ulkopuolelle ja virheestä tuomitaan sivuvapari aivan boksin reunalta. Aatu Mannisen lähettämä vapaapotku kiertääkin vaarallisesti kohti maalia, mutta Volotinen pelastaa tilanteen aivan maaliviivalta ja tauolle mennään 0-0-lukemissa.

Toinen jakso sai merkittävän käänteen kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun kesken ensimmäisen jakson kentälle vaihdettu Valdrin Azemi saa toisen korttinsa viiden minuutin sisään kopautettuaan Antti-Pekka Kesosta jaloille varoituksen arvoisesti omalla hyökkäyspuoliskollaan. Viimeistään punaisen kortin myötä JJK ottaa pelin täysin hallintaansa ja tekeminen vapautuu muutenkin silmin nähden.

Tunnin pelin kohdalla JJK suorittaa ensimmäisen vaihtonsa, kun sisään kirmaa ensimmäisessä virallisessa ottelussaan Kettupaidassa espanjalaishyökkääjä Rafael García. García aiheuttaa vaajamiehiseksi jääneelle kotijoukkueelle harmaita hiuksia heti alusta asti, eikä mies ehdi kauaa kentällä olla, kun hänet jo kaadetaan rangaistuspotkun arvoisesti. Osso hiljentää kotiyleisön ja laukoo vierasjoukkueen pilkulta 0-1-johtoon.

Muutaman minuutin kuluttua Osso on jälleen pahanteossa. Volotinen torjuu Osson laukauksen, mutta vasemman pakin paikaltaan hyökkäykseen mukaan noussut Alex Ciriaco puskee takatolpalta reboundin verkkoon tuplaten JJK:n johdon ja katkaisee käytännössä vajaalla taistelevan kotijoukkueen selkärangan.

Pelin loppuun JJK pääsee vielä kaunistelemaan numeroita, kun vaihtomies Arttu Leivonen tarjoaa keskityksen oikealta ja jälleen hyökkäystä tukemaan noussut Ciriaco viimeistelee illan toisen osumansa kivuten samalla sarjan maalipörssin kärkeen. Kettulauma vie näin kauden avausottelun selvin numeroin 0-3 ja pääsee täyden pistepotin kanssa kotimatkalle.

30 Kananen Jerry (Mv)

Kiitokset parin kymmenen JJK-kannattajan joukolle, joka jaksoi myös pitää mukavasti ääntä Keravan hyisestä tuulesta huolimatta.

Kauaa ei ehdi kettulauma voitosta nautiskella, sillä tiistaina reissataan Cupin ottelussa Lahden Reippaan vieraaksi ja perjantaina suunnataan puolestaan kohti pohjoista ja Rovaniemeä.

Kolmen reissupelin jälkeen JJK pääsee pelaamaan kotiavauksensa Viitaniemen liikuntapuistossa Espoon Palloseuraa vastaan, vapun etkopeleinä perjantaina 26.4. Otteluohjelman mukaan Harjulle päästään puolestaan toukokuun puolivälissä, kun vieraaksi saapuu perinteinen kokkolalaisseura KPV. Mikäli kausikortti on vielä hankkimatta, ostoksille pääset tuttuun tapaan sivun oikean reunan keltaisesta JJK Shop -painikkeesta.

Alla olevalla videolla päävalmentaja Brian Pagen ja pelaajien mietteitä pelin jälkeen: