Saksela vahvistamaan kettupuolustusta

30.08.2012

Elokuun ajaksi HJK:sta JJK:hon lainapestillä tullut Janne Saksela teki Jyväskylässä niin hyvän vaikutuksen, että laina haluttiin muuttaa pysyväksi siirroksi – niinpä vuonna 1993 syntynyt nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo kantaakin JJK-paitaa aina kauden 2013 loppuun asti!

 

– Nyt on todella hyvä fiilis! On mukava päästä uuteen paikkaan ja uusien haasteiden pariin, toteaa tuore JJK-puolustaja.

 

Saksela on HJK:n kasvatti, joka löi miesten tasolla itsensä läpi viime kaudella PK-35:n riveissä Ykkösessä. Hyvin sujuneen kauden jälkeen nuorimies palasi kasvattajaseuraansa, mutta loukkaantumisten sävyttämän talven jälkeen triplamestarin riveissä peliaika oli kiven alla.

 

– Tuntui, että HJK:ssa peliaikaa ei oikein ollut tulossa, joten sitä piti lähteä etsimään muualta. Pidin JJK:ta jatkoa ajatellen hyvänä vaihtoehtona jo, kun tulin tänne lainalle ja tässä elokuun aikana tuntui, että haluan jatkaa täällä jos se vain on mahdollista.

 

Myös seurassa oltiin lainajaksoon tyytyväisiä ja niinpä sopimus tehtiin jo ennen alkuperäisen laina-ajan päättymistä. Nyt kolmisen viikkoa JJK:n mukana ollut Saksela sanoo sopeutuneensa niin seuraan kuin kaupunkiinkin varsin hyvin.

 

– Alusta asti olen kyllä viihtynyt todella hyvin täällä. Joukkueeseen oli todella helppo päästä sisään ja tämä on tuntunut kaikin puolin sellaiselta paikalta, jossa voin kehittyä. Hyvä, pelaava joukkue, jossa voin hakea peliaikaa ja vastuuta, sanoo Saksela.

 

JJK:n päävalmentaja Kari Martonen on kehunut etenkin Sakselan pallollista pelaamista ja myös puolustaja itse mainitsee sen erääksi vahvuudekseen.

 

– Olen hyvä pallon kanssa – nopea ja hyvä etenijä kentällä. Ylipäänsä ylöspäin pelaaminen on vahvuus, unohtamatta tietenkään kuitenkaan pelaamista puolustussuuntaan.

 

 

saksela_2012-08-09

    Kettupaitojen uusin vahvistus – tervetuloa!

 

 

Intoa täynnä loppukauteen

 

Saksela teki debyyttinsä JJK-paidassa – ja samalla Veikkausliigassa – JJK:n edellisessä kotiottelussa MYPA:a vastaan tultuaan vaihdosta kentälle viimeiseksi vajaaksi puoleksi tunniksi. Ensiesiintymisestä jäi nuorelle miehelle ristiriitaiset tunteet.

 

– Totta kai oli hienoa päästä kentälle ja tehdä samalla liigadebyytti. Mutta kun tulin kentälle 0-2-tilanteessa, sitten jouduimme alivoimalle ja lopulta hävisimme 0-3, niin kyllähän siitä huono maku jäi suuhun siitä huolimatta, että saavutti erään henkilökohtaisen tavoitteen, Saksela miettii.

 

Viime viikonloppuna Kuopiossa Saksela oli ensimmäistä kertaa avauksessa ja ottelu sujui tällä kertaa riemukkaammissa merkeissä – ketut kun saalistivat ensimmäistä kertaa liigassa täyden pistepotin KuPS:lta vieraskentältä. Saksela pelasi täydet minuutit oikeana laitapuolustajana esittäen varsin lupaavia otteita – etenkin ylempänä samalla laidalla pelanneen Mikko Mannisen kanssa ajatukset tuntuivat osuvan hyvin yksiin.

 

– Yhteispeli muiden kanssa tuntui sujuvan alusta asti todella hyvin, ei ole ollut vaikeuksia sopeutua joukkueeseen tai pelitapaan. Ollaan juteltu Martsin kanssa paljon JJK:n tavasta pelata ja tiesin, mitä minulta odotettiin.

 

JJK:n seuraava haaste on edessä tulevana sunnuntaina, kun Valkeakosken Haka saapuu toistamiseen vierailulle Harjun ELY-stadionille. Kettupaidat janoavat ahneesti pisteitä, sillä sijoitus alemmassa keskikastissa ei miellytä JJK-leirissä ketään.

 

– Loppukauden aikana meillä on edessä kymmenen ottelua, joissa on jaossa kolmekymmentä pistettä ja pisteitä nyt lähdetään hakemaan. Hakaa vastaan meidän on lähdettävä samalla asenteella kuin Kuopiossa aloitimme – eikä päästää otetta lipsumaan samoin kuin silloin, Saksela sanoo viitaten ottelun loppuun, jossa KuPS alivoimastaan huolimatta oli vähällä jopa tasoittaa ottelun.

 

– Joukkueessa on nyt todella hyvä fiilis, jota viime sunnuntain voitto nosti entisestään. Ja omalta kohdaltani on tietenkin hienoa päästä nyt uuden kotiyleisön eteen ensimmäistä kertaa virallisesti JJK:n pelaajana!

 

 

 

Maajoukkuereissut edessä

 

Saksela on tuttu nimi ikäkausimaajoukkueista ja hän on yhdessä Samu Niemisen ja Antto Hilskan kanssa jälleen mukana alle 20-vuotiaiden joukkueessa, joka matkaa ensi viikolla Ruotsiin kohtaamaan kaksoismaaottelussa isäntämaa Ruotsin. Saksela on mukana myös vanhemman ikäluokan eli alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa, joka reissaa ottamaan mittaa Liettuasta 10.9. pelattavassa ottelussa. Ottelu on kuluvien EM-karsintojen viimeinen, joskin Suomen jatkosaumat ovat jo kariutuneet.

 

– Maajoukkueen mukaan on tietenkin aina kivaa päästä, hienoja pelejä, Saksela tuumaa.

 

– Nuorempien mukana olen ollut aikaisemminkin, mutta alle 21-vuotiaiden mukana en ole aiemmin ollut, joten on hienoa päästä mukaan sinnekin haistelemaan meininkiä. Tuttuja jätkiä sielläkin on kyllä mukana, sekä seurajoukkueista että aikaisemmilta maajoukkuereissuilta.

 

 

 

Janne ja muut Kettupaidat tulessa seuraavan kerran tulevana sunnuntaina 2.9.2012 kello 18:30 alkaen, kun vastaan Harjun ELY-stadionilla asettuu Valkeakosken Haka!