Särkkä: ”Tulosta saatava”

04.05.2012

JJK:lla on lauantaina edessään kauden kolmas kotiottelu, kun se saa vieraakseen FC Lahden. Nousijajoukkue aloitti kautensa pirteästi, mutta kahdesta viimeisestä ottelusta tuloksena on ollut kaksi tappiota.

 

Kotijoukkueen kausi on lähtenyt käyntiin yskähdellen ja neljästä ensimmäisestä ottelusta tilille on kertynyt neljä pistettä: Kuopiosta avauskierroksella loistavalla viime hetkien nousulla viety piste sekä kypsällä pelillä FC Hongalta otetut kolme vieraspistettä Espoosta. Nyt hakusessa on ensimmäinen voitto uskollisen kotiyleisön edessä.

 

Edellisessä ottelussa Vaasan Palloseuraa vastaan JJK hallitsi peliä, mutta vieraat tekivät maalit ja jättivät Kettupaidat nuolemaan näppejään. Nyt tuo ottelu on jo historiaa ja katseet on käännetty eteenpäin, sanoo JJK:n valmentaja Jori Särkkä.

 

– Isossa kuvassa peli näytti ihan hyvältä, mutta selvästi sieltä näkyi myös niitä asioita, joita meidän on parannettava. Yksittäiset virheet on saatava pois. Tilanteet on pelattava tiukemmin loppuun asti ja meidän on oltava tarkempia ja terävämpiä boksissa – molemmissa päissä. Tilanteisiin on reagoitava nopeammin, Särkkä teroittaa.

 

Jalkapallo on tulosurheilua ja tämä muistetaan myös pallonhallintaan panostavassa JJK-leirissä.

 

– Eihän se riitä, jos pelataan ”ihan hyvä peli”, pitää saada myös tulosta. Ja meillä on vankka usko siihen, että tulosta alkaa tulla omalla tavallamme pelata. Ei ole mitään syytä painaa paniikkinappulaa, Särkkä toteaa.

 

Ennen kauden alkua monet povasivat FC Lahtea suurimmaksi putoajakandidaatiksi, mutta avauskierroksilla sekä Valkeakosken Haka että FC Honka joutuivat tyytymään tappioon lahtelaisten vieraina. Nyt neljän kierroksen jälkeen Mustat Kuhnurit ovatkin kahdella voitollaan sarjataulukossa JJK:n edellä.

 

– Se on hyvä osoitus siitä, että Veikkausliiga on tällä kaudella varsin tasainen sarja. Jokainen ottelu on haastava ja kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa, Särkkä sanoo.

 

– Toisaalta kausi on pitkä ja monella joukkueella on alkuvaiheessa vielä pieniä käynnistymisvaikeuksia, kun askelmerkkejä vasta haetaan. Kauden mittaan tilanteet vielä muuttuvat, Särkkä muistuttaa.

 

 

TM