Pasoja palaa Oulussa kokoonpanoon

05.02.2011
Pasoja palaa Oulussa kokoonpanoon

JuhaPasoja

Paso palaa kokoonpanoon.

JJK kohtaa lauantai-iltapäivän Liigacup-ottelussa viimeisen päälle ajankohtaisen joukkueen, kun torstaina komiteapäätöksellä ilman Veikkausliigan liigalisenssiä jäänyt AC Oulu isännöi kettupaitoja.

JJK lähtee otteluun mukavista lähtökohdista, edellisen kierroksen 0-0 -tasapeli Vaasassa antoi paljon positiivista. Samalla jono sairastuvan ovella on lyhenemään päin. Päällimmäisenä ilonaiheena on toppari Juha Pasojan paluu kokoonpanoon.

– Avaukseenkin on nyt selkeästi enemmän vaihtoehtoja. Meillä on miniturnauksessa matkassa 19 pelaajan ryhmä, jossa ovat testipelaajina mukana Mikk Reintam, Niko Kautto ja Zakaria Abahassine, valmentaja Jori Särkkä sanoo viitaten lauantaiseen Oulu- ja sunnuntaina odottavaan RoPS-otteluun.

Sekavat tulevaisuudennäkymät tuskin vaikuttavat tässä vaiheessa AC Oulun joukkueeseen kentällä. Särkkä uskoo tilanteen valavan oululaisiin pikemminkin ylimääräistä näyttöhalua.

– Varmasti on nälkäinen ja motivoitunut vastustaja tiedossa. Taatusti joukkue haluaa näyttää, että urheilullisella puolella ollaan ihan jaloillaan.

Keskikentän avainmiehensä Dominic Yoben talvella HJK:hon menettänyt, mutta muun muassa paluumuuttaja Jani Kauppilalla vahvistunut Oulu tarjoaa kovan haasteen.

– Erityisesti keskikenttä on Kauppilan ja Mika Nurmelan johdolla erittäin kova, vastassa on laatujoukkue. Mitään ei saada ilmaiseksi, se on selvä.

Oman haasteensa kettupaitojen peliin tuo edelleen myös pienestä Killerin harjoitushallista täysimittaiselle kentälle siirtyminen. Tilan hahmottaminen ja hyödyntäminen on tärkeässä roolissa.

– Vaasassa hyökkäyksessä tietyt asiat toimivat yllättävänkin hyvin, ja saatiin luotua tilanteita. Puolustuksessa oltiin suhteellisen määrätietoisia ja tiiviitä. Samoilla elkeillä mennään, mutta selvää on ettei suoritustaso saa viimeviikkoisesta tippua, Särkkä toteaa.

19 pelaajan ryhmästä jää lauantaina pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle alustavan suunnitelman mukaan Niko Kautto. Sairaslistalla ovat vielä jalkavaivaiset Eero Korte, Lasse Linjala ja Patrick Poutiainen. Lisäksi peukalon nivelsideleikkauksessa syksyllä ollut maalivahti Mihaly Szerovay on vielä sivussa, joskin palaamassa täyteen harjoitusvahvuuteen ensi viikolla.