Särkkä: MYPA-pelissä karstat pois koneesta

08.05.2010

 

Särkkä: MYPA-pelissä karstat pois koneesta

JJK matkustaa tänään Kouvolaan MYPA:n vieraaksi paineettomassa tilanteessa. Joukkueella on kolmesta liigapelistä allaan kaksi voittoa ja edessä kaivattu reilun viikon huili ennen seuraavaa ottelua.

– Nyt hoidetaan pelisuma kunnialla yhdessä loppuun. Puhalletaan karstat pois koneesta ja lähdetään toivon mukaan voitto taskussa parin päivän breikille. Tavoitteena on tänään palata siihen vireystilaan, joka meillä oli kahdessa ensimmäisessä sarjapelissä, JJK:n valmentaja Jori Särkkä sanoo.

Kahdessa edellisessä pelissä maalipaikkojen luominen on ollut joukkueelle vaikeaa. Särkkä painottaa, että kyse on koko joukkueen liikkumisesta, johon on kiinnitetty viime harjoituksissa erityistä huomiota.

– Ollaan taas käyty läpi sitä, miten päästään prässin alta pois. Pallollinen pelaaja ei siinä pysty lopulta ihmeitä tekemään, vaan pallottomien liike on avainjuttu. Sellaista joukkueen yhtenäistä tekemistä ollaan yritetty kehittää. Tänään on mielenkiintoista nähdä, miten pystytään siirtämään ne yhteiset ajatukset pelitilanteeseen.

– Pelaajien väliset etäisyydet hyökätessä ja puolustaessa ovat meidän pelin kannalta avainasemassa.

MYPA-pelin jälkeen JJK pelaa seuraavan kerran vasta maanantaina 17.5. Kuopiossa. Zakaria Abahassinen pelikielto kaventaa lauantaina joukkueen rinkiä entisestään ja aiheuttaa muutoksia myös avauskokoonpanoon. Tauko tuleekin joukkueen kannalta otolliseen rakoon.

– Aika vähillä miehillä tässä ollaan menty tiukassa pelirytmissä. Ihan hyvä, että rytmi normalisoituu. Pelin jälkeen tosiaan ladataan pari päivää akkuja ja sitten palaa harjoitteluun ja kaikkeen tekemiseen se arkirytmi, Särkkä tuumii.

 

MYPA-JJK tänään kello 19.00 Kouvolassa.
UrhoTV televisioi ottelun suorana lähetyksenä.

JoriSarkka