Särkkä: Minileirin tulos hyvä, kehitettävääkin riittää

07.02.2011
Särkkä: Minileirin tulos hyvä, kehitettävääkin riittää

JJK palasi Ouluun ja Rovaniemelle suuntautuneelta viikonlopun pelimatkaltaan myöhään sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Saldo kahdesta ottelusta oli voitto ja tasapeli.

– Pisteiden valossahan tämä meidän minileiri ei ollut ollenkaan huono. Vieraspelit ovat hallikaudella todella vaikeita, joten tasuri ja voitto on ihan hyvä tulos. Lisäksi joukkue osoitti että se haluaa voittaa näitä pelejä, ei vain pelailla, valmentaja Jori Särkkä kertaa.

Silkkaan myhäilyyn viikonloppu ei kuitenkaan antanut aihetta, siksi keskeneräistä kettupaitojen peli vielä on.

– Kyllä tässä tekemistä riittää. Meidän pitää oppia ajattelemaan puolustamista myös pallollisessa vaiheessa, nyt vastustaja pääsee liian helposti pallonriistoihin ja niiden jälkeen liian helppoihin vastahyökkäyksiin. Puolustuspelissä taas pitää yhä vaan keskittyä yksittäisten pelaajien ja linjojen välisiin etäisyyksiin ja siihen, että lähintä pelaajaa tuetaan.

– Toisaalta oli meidän pelissä erittäin hyviäkin hetkiä, ja pystyttiin tekemään tilanteita oman hyvän pallollisen pelin kautta. Hyviä asioita on, tasaisuutta pitää nyt löytää. Nämä Liigacupin pelit ovat erittäin hyvää harjoitusta, kun ne ovat sinänsä paineenalaisia pelejä joissa jaetaan pisteitä, mutta samalla on mahdollisuus kokeiluihin. Kyllä me ilman muuta halutaan mennä alkulohkosta jatkoon ja pelata lisää näitä, Särkkä sanoo.

Kolmen pelatun Liigacup-ottelun jälkeen JJK on pohjoislohkossa hyvissä asemissa voiton ja kahden tasapelin myötä. Tuloksia voi pitää hankalaan harjoitustaustaan nähden hyvinä.

– Reissupelejähän tässä nyt tulee, päästään katselemaan Suomenniemeä. Jokainen hetki yhdessä kasvattaa joukkuetta ja hitsaa sitä yhteen, mutta olisihan se hienoa tarjota näitä pelejä kotiyleisöllekin. Olosuhteita ei kuitenkaan auta surkutella, tehdään duunia ja pelataan Jyväskylässä sitten kun olosuhteet sen sallivat.

JJK-logo-nobg-100x95pix