Särkkä: ”Joukkue isolla J:llä”

29.04.2012

JJK:lla on huomenna edessään kauden toinen kotiottelu, kun Vaasan Palloseura saapuu Kettupaitojen vieraaksi vappuaattomaanantain tunnelmissa. Kotijoukkue on liikkeellä nälkäisenä ja näytönhaluisena, sillä kotiavaus Valkeakosken Hakaa vastaan jätti parannettavaa – ja roimasti.

 

Kolmannella kierroksella FC Honkaa vastaan tuloksena oli kuitenkin hyvän esityksen jälkeen maukas 0-2-voitto ja näin voittotilikin saatiin liigassa korkattua. JJK:n valmentaja Jori Särkkä peräänkuuluttaakin nyt Espoossa nähdyn vireen jatkumista.

 

– Viimeksi meidän piti tehdä ryhtiliike – ja se tehtiin. Nyt meidän on pidettävä tuota ryhtiä yllä. Se onnistuu, kun saamme pidettyä yllä tietyn rentouden ja pelirohkeuden.

 

Tapiolassa Honkaa vastaan nähtiin aivan eri näköinen JJK kuin kotiavauksessa Hakaa vastaan Harjulla – joukkue puolusti tiiviisti ja yhtenäisesti ja käytti maalipaikkansa hyödykseen.

 

– Meidän on VPS:aa vastaan oltava yhtenäinen joukkue – joukkue isolla J:llä. Välimatkat on pidettävä kunnossa ja paketti tiiviisti kasassa molempiin suuntiin. Etenkin puolustussuuntaan, Särkkä teroittaa.

 

VPS tulee vastaan todennäköisesti edellistä vastustajaa Honkaa huomattavasti tiukemmalla ja aktiivisemmalla prässillä.

 

– Meidän on osattava reagoida Vepsun prässiin ja nopeisiin suunnanmuutoksiin ja vastaiskuihin. Tiedämme kyllä, millainen joukkue sieltä on tulossa vastaan – pelasimmehan me kahdesti heitä vastaan talven aikana, Särkkä muistuttaa.

 

– VPS on onnistunut hyvin täsmähankinnoisaan ja se on todella hyvin valmennettu joukkue, varmasti heidän pelinsä myös paranee ja kehittyy kaiken aikaa.

 

Vaasalaisia onkin siis turha lähteä aliarvioimaan vastustajana.

 

– Vastustajaa täytyy kunnoittaa – aina. Mutta emme me nöyristelemään lähde. Jos saamme oman pelimme toimimaan, olemme aivan kaikille hankala voitettava, Särkkä linjaa.

 

Harjun stadionin nurmi on varsin hyvässä kunnossa ja säänkin pitäisi olla mukavan keväinen, joten olosuhteiden pitäisikin olla kuin luodut loistavalle jalkapalloillalle.

 

– Olosuhteet ja puitteet ovat kyllä kunnossa, odotettavissa on hieno ottelu.

 

– Me tarvitsemme huomenna jälleen hienon kotiyleisömme tukea. Haluamme myös näyttää sitä vahvaa, hyvää JJK:ta joka me olemme – ja jonka tämä loistava yleisö ansaitsee!

 

 

JJK – VPS: vapun värikkäin rieha, Harjulla maanantaina 30.4.2012 kello 18:30

 

 

TM