Saastamoinen jatkaa – Ari Koskesta päävalmentaja

12.11.2020

Saastamoinen palkittiin KuFu-ottelussa knallilla hattutempun johdosta (kuva: Ile Salminen)

Iloisia uutisia kettuleiristä: kapteeni ja maalikuningas Robin Saastamoinen on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen. Päävalmentajan saappaisiin hyppää Ari Koski.

Kettuleiristä kuului torstaina Harjulla järjestetyssä tiedotustilaisuudessa upeita uutisia: varsin toivottu kiinnitys Kettupaitaan kaudelle 2021 on päättyneellä kaudella Miesten Kakkosen C-lohkon maalikuninkuuden 13 osumallaan vienyt, joukkueensa kapteeni Robin Saastamoinen. Sopimus on kaksivuotinen.

Lahden FC Reippaasta JJK:hon pari vuotta sitten siirtynyt, Veikkausliiga-kokemustakin kerännyt Saastamoinen on alunperin lähtöisin Mäntsälästä. Juniorivuosinaan Lahteen päätynyt Saastamoinen on pelannut FC Lahden, FC Lahti Akatemian, FC Kuusysin ja FC Reippaan paidassa. Kokemusta miesten peleistä ennen JJK:ta on kertynyt pääosin Kakkosesta, mutta myös Veikkausliigasta.

Vuonna 1993 syntynyt hyökkääjä oli maalipörssin kärkimies jo toista kautta putkeen, sillä edelliskaudella Kolmosessa mies iski 19 osumaa ja valtasi sillä jaetun kärkisijan.

– Päättyneestä kaudesta jäi muun joukkueen tapaan vähän kaksijakoiset fiilikset. Pelattiin monia hyviä pelejä, mutta taas toisaalta liikaa niitä huonoja, että olisimme päässeet tavoitteeseen. Omakin taso vaihteli liikaa pelien välillä sekä myös niiden sisällä. Osoitettiin kuitenkin tämän ryhmän potentiaalia olemalla ainoa jengi, joka voitti sarjan voittajan JIPPO:n, Saastamoinen muistuttaa.

Kuva: Jussi Reinilä

Saastamoinen saapui Jyväskylään 2018 kauden päätteeksi opintojen perässä ja mielessä oli pelaaminen Ykkösestä pudonneessa kettuseurassa ja sinne hän tekikin sopimuksen. Lopulta JJK päätyi taloustilanteen sanelemana aloittamaan puhtaalta pöydältä Kolmosesta. Saastamoinen oli tuolloin ulkopuolelta JJK:hon tulleenakin ensimmäisiä pelureita, jotka ilmoittivat jäävänsä sarjatasosta huolimatta Kettupaitaan nostamaan seuraa takaisin kohti ylempiä sarjatasoja, vaikka olisi taitojensa puolesta helposti kelvannut ylempänäkin pelanneisiin joukkueisiin. Jatko Kettupaidassa oli miehelle selvä päätös myös tällä kertaa, sillä joukkueeseen varsin sitoutuneen miehen omat tavoitteet kohtaavat seuran tavoitteiden kanssa ja tästä syystä sopimus on myös pidempi kuin vain yhden kauden mittainen.

– JJK:n tavoin itselläni on tavoitteet korkeammalla ja haluan pelata korkeammalla sarjatasolla. Haluan olla mielelläni nostamassa tätä seuraa sinne ylemmäs. Odotan ja toivon, että ensi kaudella päästäisiin pelaamaan normaali kausi ilman koronaa. Tasaisuutta suorittamiseen ja pisteitä vieraskentiltäkin niin hyvä tulee, Saastamoinen toteaa luottavaisena.

JJK:n uusi päävalmentaja valmis ottamaan haasteen vastaan Jyväskylässä

Edustusjoukkueen uusi päävalmentaja on Rovaniemeltä kotoisin oleva Ari Koski. Koski on 36-vuotias nuori valmentaja, jolla on nuoresta iästään huolimatta valmennustyötä takanaan kaikkiaan 17 vuoden verran. Oman peliuran katketessa jo parikymppisenä polvivammoihin mies siirtyi valmentamisen pariin. Koski on muuttanut aiemmin Rovaniemeltä Oulun kautta Kajaaniin jalkapallon saattelemana ja tulevalle kaudelle jalkapallovalmentajan työ tuo hänet perheineen Jyväskylään.

Valmennuskokemusta Koskelle on kertynyt kymmenen vuotta junioripuolella, joista osan ajasta hän on mm. valmentanut Espanjassa Real Valladolidin sekä C.D Parquesolin U15-joukkueissa. Lisäksi hän on toiminut Tutor-valmentajana RoPS:ssa sekä valmennuspäällikkönä FC Lynxissä ja Kajaanin Hakassa.

Aikuisten sarjoissa Koski valmensi AC Kajaania kaudelle 2019, jolloin joukkue pelasi Ykkösessä. Lisäksi takana on viisi kautta Kakkossa FC Lynxissä, OPS:ssa sekä AC Kajaanissa. Edellä mainittujen lisäksi Koski on toiminut Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian valmentajana sekä seuravalmentajana Kolmosen tasolla.

Ari Koski valmensi AC Kajaania Miesten Ykkösessä kaudella 2019 (kuva: AC Kajaani)

Uudella päävalmentajalla on palava halu kehittyä valmentajana ja hän tähtääkin valmennustyössään korkealle.

– Odotan innolla pääsyä Jyväskylään, missä seuratoimintaa pyritään kehittämään jokaisella tasolla ammattimaisesti luoden pelaajille erinomaisen ympäristön kehittyä pelaajina ja päästä urallaan eteenpäin. Eteenkin taktisella puolella pystyn varmasti antamaan pelaajille uusia ajatuksia, kommentoi Ari Koski uutta haastettaan.

Koskella on sekä valmentajan ammattitutkinta että UEFA A -kurssi suoritettuna.

JJK Jyväskylä ry on paiskinut töitä viime vuodet talouden tasapainottamisen ja edelleen tervehdyttämisen kanssa ja ennakkoon onkin kerrottavissa ennen tilinpäätöksen valmistumista, että seurana JJK Jyväskylä ry tekee jo toisen peräkkäisen positiivisen tuloksensa päättyneellä tilikaudella. Seuran taloudellinen tilanne mahdollistaa seuran panostamisen pelaajiinsa sekä ennen kaikkea valmennukseen.

–  Seurassa tehdyt positiiviset tulokset ja panostukset valmennukseen antoivat seuran hallitukselle edellytykset linjata myös urheilulliset tulevaisuuden tavoitteet tuleville vuosille. Seurana olemme asettaneet tavoitteeksi pelaamisen ykkösessä viimeistään kaudella 2023, jolloin jyväskyläläinen jalkapalloilu täyttää 100 vuotta, toteaa seuran puheenjohtaja Tom Nevanpää.

 

Lisätietoja:

Ari Koski,
+358414360957
päävalmentaja, JJK Jyväskylä ry

Tom Nevanpää,
+35850586 0368
puheenjohtaja, JJK Jyväskylä ry