RoPS-JJK: Revanssi Rovaniemellä

16.09.2013

jjk-rops_hilu-hyokkaa_300613

 

 

Veikkausliigassa pelataan maanantaina täysi ottelukierros ja JJK:lla on 28. kierroksella vuorossaan kauden toinen ottelu Rovaniemellä RoPS:n vieraana.

 

Edellisen kerran JJK ja RoPS pelasivat vastakkain kesäkuun lopussa. Tuolloin JJK näytti olevan viemässä täyttä pistepottia Mikko Mannisen maalilla, kunnes toppari Ndukaku Alison toi RoPS:n tasoihin aivan lisäajan viime hetkillä. Tuo osuma sinetöi lopulta Kari Martosen pestin JJK-luotsina ja vetovastuuseen siirtyi kaksikko Juha Pasoja-Ville Priha.

 

Kettupaitojen aiempi reissu Napapiirille oli kaikin puolin murheellinen, kun isännät jyräsivät äitienpäivänä pelatussa ottelussa selvään 4-0-voittoon. Tuolloin kotivoiton tehomiehenä hääri kaksi maalia viimeistellyt Aleksandr Kokko. Kokko onkin kaikkiaan kuudella maalillaan RoPS:n kauden toistaiseksi tehokkain maalintekijä.

 

JJK:lle taas eniten liigamaaleja kuluneen kauden mittaan ovat viimeistelleet Arabiemiraatteihin siirtynyt Babatunde Wusu sekä loppukaudeksi HJK-paitaan lainapestillä lähtenyt Eero Markkanen, joista molemmat ovat osuneet neljästi. Antto Hilska, Mikko Manninen, Mikko Innanen sekä polvivaivan takia sivussa nyt oleva Jordi van Gelderen ovat puolestaan tehneet kolme malia mieheen. Hilska oli loukkaantumisen takia sivussa pitkään alkukaudelsta, mutta on osoittanut päässeensä nyt varsin hyvään vireeseen!

 

Hilskan ohella muutkin nuoret ovat viimeisissä otteluissa saaneet – ja tulevat varmasti loppukauden aikanakin saamaan – runsaasti vastuuta. Muun muassa JJK:n omista, tällä kaudella liigadebyyttinsä tehneistä kasvateista Robert Taylor on esittänyt varsin mallikkaita otteita keskikentällä samoin kuin Severi Vielma puolustuksessa.

 

Liigaa on syyskuun maaottelun jälkeen pelattu yksi kierros ja tuon edellisen ottelunsa JJK pelasi torstaina kotonaan saatuaan vieraakseen VPS:n. Hilska onnistui tuolloinkin maalinteossa, mutta vaihtomies Steven Morrisseyn vahvan esityksen ja toisen jakson kahden maalin myötä pisteet lähtivät vieraiden matkassa Vaasaan.

 

JJK:n ongelmat olivat VPS-ottelussa samat kuin läpi kauden: omia maalipaikkoja ei pystytä käyttämään hyväksi tarpeeksi tehokkaasti ja toisaalta puolustussuuntaan tapahtuu herpaantumisia, joista vastustajat – kuten viimeisimpänä Morrisseyn kaltainen maalintekijä – rokottavat armotta.

 

RoPS vieraili edellisessä ottelussaan Espoossa, jossa pisteet FC Hongan kanssa jaettiin 0-0-tuloksella. RoPS on nyt sarjataulukossa huipputasaisessa keskikastissa yhdeksäntenä 33 pisteellään. Matkaa pronssitaisteluun on seitsemän pistettä, viimeisenä olevaan JJK:hon taas kolmetoista.

 

Kettupaitojen osalta tilanne on pysynyt joitain kierroksia muuttumattomana ja eri edellä olevaan FC Interiin ja näin myös säilymiseen Veikkausliigassa on edelleen kymmenen pistettä, kun pelaamatta on kuusi ottelukierrosta.

 

JJK-leirissä on painiskeltu myös loukkaantumisten kanssa, jotka ovat kiusanneet etenkin puolustuspäätä. Nyt kettuleiri saanee kuitenkin edelliseen otteluunsa verrattuna takaisin kokoonpanoonsa ainakin VPS-ottelusta kuumeen takia sivussa olleen Vielman.

 

 

Veikkausliigan 28. kierroksen ottelu: RoPS – JJK, maanantaina 16.9. kello 18:30, Rovaniemen keskuskenttä. Seuraamme illan tapahtumia napapiirillä Twitter-tilillämme.


JJK:n seuraava kotiottelu Harjun stadionilla keskiviikkona 2.10. klo 18:30 Kuopion Palloseuraa vastaan. Ennakkoliput kätevästi ja edullisesti Lippupalvelun verkkopalvelusta.

 

 

gigantti-jjk-otteluennakko