RoPS-JJK: Murheellinen reissu napapiirille

12.05.2013

JJK:n matka Rovaniemelle päättyi murheellisesti, kun kotijoukkue RoPS oli 4-0-luvuin vahvempi. Maaleista vastasivat Antti Okkonen, Niklas Tarvajärvi sekä Aleksandr Kokko kahdesti.

RoPS aloitti väkevästi ja ottelu saikin JJK:n kannalta huonoimman mahdollisen startin, kun Antti Okkosen kova ja tarkka vapaapotku painui jo 12. minuutilla maaliin. Maali sekotti vierasjoukkueen konsepteja ja jonkin aikaa mentiinkin kotijoukkueen hallinnassa – vierailla pallo poltteli jaloissa ja syötöt karkailivat.

Kettupaidat alkoivat kuitenkin saada pelistä otetta puoliajan edetessä ja vähitellen paine RoPS:n päädyssä kasvoi. Puolustuksen ja maalivahti Tomi Maanojan välillä oli pari kertaa pientä hapuilua, mutta JJK ei niistä onnistunut rankaisemaan.

Viitisen minuuttia ennen taukoa Kari Martonen suoritti ensimmäisen vaihtonsa ottaen kentälle kärkeen lisää vääntöä ja pääpelivoimaa, kun Babatunde Wusu tuli Santeri Aholan tilalle. Vaihdon jälkeen JJK:n ote vankkeni entisestään ja vaikutti siltä, että tasoitusmaali on vain ajan kysymys. Toisin kuitenkin kävi – ensimmäisen jakson lisäajalla Niklas Tarvajärvi veti hieman onnekkaastikin pallon kimmokkeella ohi kapteeni Janne Korhosen. Tauolle mentiin siis 2-0-lukemissa.

JJK tuli toiselle jaksolle selvästi ensimmäistä paremmalla ilmeellä. 50. minuutilla Kettupaidat saivat toisen puolikkaan ensimmäisen kulmapotkunsa, jonka jäljiltä kavennusmaali oli todella lähellä – Maanoja sai kuitenkin vielä ilmasta kauhottua Jordi van Gelderenin puskun jäljiltä pallon kentän puolelle aivan maaliviivalta. JJK sai paineen pidettyä vielä RoPS-päädyssä, mutta Maanoja puolustuksineen kesti.

Vieraat pitivät kuitenkin ottelua hallinnassaan ja saivat RoPS:n pysymään puolustuskannalla. Hallinnasta huolimatta palloa ei saatu maaliin ja sitten kävikin kuten niin usein on tapana – vastustaja iski. Meneillään oli 64. minuutti, kun loistavan ottelun pelannut Aleksandr Kokko karkasi laittamaan pallon maaliin.

Maali oli paha takaisku JJK:n takaa-ajolle. Sinnikkäästi vierasjoukkue pyrki 3-0-tilanteessakin rakentamaan peliään – keinoja puolustuksen lopulliseen puhkomiseen ei kuitenkaan löytynyt, eikä kulmapotkujakaan saatu hyödynnettyä. Niin Jani Virtanen, Patrick Poutiainen kuin vaihdosta kentälle tullut Topi Järvinenkin kokeilivat myös kaukovetojaan, mutta ne kilpistyivät viimeistään Maanojaan.

RoPS viimeisteli löylytyksen lopulta 84. minuutilla: isännät saivat ottelun toisen kulmapotkunsa ja Kokko puski vastustamattomasti pallon maaliin. 4-0 jäi myös ottelun lopputulokseksi, vaikka JJK hakikin viimeiseen asti kavennusosumaa.

Seuraavana vuorossa on Espoo ja FC Honka tulevana perjantaina 17.5. – tästä on vain yksi suunta!

RoPS – JJK 4-0 (2-0) Okkonen 12′, Tarvajärvi 45+1′, Kokko 64′, 84′)

Korhonen; Virén (61′ Hanslian), Reintam, van Gelderen, Latikka; Poutiainen, Ahola (40′ Wusu), Tuomanen, Manninen; Innanen (71′ Järvinen), Virtanen.

Viljala, Nieminen, Järvinen, Hanslian, Wusu.