RoPS-JJK: Ilmettä kirkastamaan!

11.05.2013

007-valilla-maassa-valilla-ilmassa

 

 

JJK matkaa Veikkausliigan kuudennen kierroksen merkeissä pitkästä aikaa Rovaniemelle tarkoituksenaan pestä kasvojaan takkuisen VPS-ottelun jälkeen ja antaa kaikille äideille lahja kolmen liigapisteen muodossa.

 

JJK on pelannut liigassa nyt neljä ottelua ja on toistaiseksi voitoitta. Tilillä on kaksi tasapelipistettä: toinen ensimmäisestä ottelusta Maarianhaminasta, toinen ensimmäisestä kotiottelusta FC Lahtea vastaan. Edellissunnuntaina Turussa Kettupaidat pelasivat erittäin vahvan ottelun onnistuen lopulta käytännössä kaikessa muussa paitsi maalinteossa – niinpä pisteet jäivätkin TPS:lle. Veritaksella pallo liikkui ja hyökkäykset rullasivat JJK:lla vaivatta, kun taas Helatorstain VPS-ottelussa Harjulla Kettupaidoilla oli suuria vaikeuksia hyökkäyspelinsä kanssa toisen jakson ensimmäistä viisitoistaminuutista lukuunottamatta – hyökkäysten rakenteluissa sorruttiin turhan usein hätäisiin ratkaisuihin, osin VPS:n fiksun prässipelaamisen ansiosta. Lopulta vaasalaiset veivät pisteet 0-1-lukemin Jordan Seabrookin puskumaalin turvin.

 

Nyt JJK:n tulee pyyhkiä edellisen kotiottelun pettymys mielestään ja lähteä jatkamaan Turussa hyvin pyörinyttä peliään. Rovaniemen Keskuskentän tekonurmi on suotuisa alusta JJK:n pelitavalle ja vaikka RoPS onkin etenkin kotikentällään kova pähkinä purtavaksi kenelle tahansa, on JJK:n uskottava itseensä ja maltettava pelata rauhassa maata pitkin – kärsivällisyys ja itseluottamus ovat avaimet hyvään tulokseen ja sen myötä pelin vapautumiseen.

 

 

05-r-kelly-soimaan-taustalle-tama-mies-osaa-lentaa

    Kaudella 2011 Tunde teki vakavan loukkaantumisensa jälkeen paluun kentille juuri RoPS-ottelussa – ja täräytti maalin saman tien. Nyt lisää!

 

 

Sunnuntainen isäntä RoPS on ehtinyt vierailla Ykkösessä pariinkin otteeseen JJK:n liigataipaleen aikana ja joukkueet ovatkin kohdanneet liigassa vain kausina 2009 ja 2011. Rekordi on melko tasainen: JJK on voittanut kahdesti, RoPS kerran ja kahdesti pisteet on tasattu.

 

Nyt alussa on kuitenkin jälleen uusi kausi ja vastassa täysin erilainen RoPS kuin edellisessä kohtaamisessa vuonna 2011. Tuolloin kasassa oli skandaalinkäryisen preseasonin jäljiltä melkoisen hätäisesti koottu joukkue, nyt Rovaniemellä on haettu toimintaan uusia tuulia ja Ykkösessä vietetty kausi 2012 on käytetty järkevään joukkueen rakentamiseen.

 

Hyökkäyspäässä tulivoimaa tarjoilevat Alexandr Kokko ja tuore hankinta, viimeksi kaudella 2011 TPS-paidassa nähty Niklas Tarvajärvi sekä jyväskyläläisillekin varsin tuttu Mika Lahtinen, jolla on nyt meneillään kolmas kausi RoPS:ssa. Kaudet 2008-2010 JJK:ta edustanut ”Lada” ehti iskeä Kettupaidoille tukun äärimmäisen tärkeitä maaleja, mukaan lukien JJK:n historian ensimmäinen maali Veikkausliigassa – juurikin RoPS:aa vastaan Harjulla, lähes päivälleen neljä vuotta sitten. Lahtinen odottaakin nyt varmasti paikkaa rokottaa vanhaa seuraansa. 

 

Toisessa päässä veräjää vartioi laatuvahti Tomi Maanoja, joka on tullut Veikkausliigan ystäville tutuksi FC Hongasta. Tukenaan Maanojalla on tiukka puolustus vahvan topparin Faith Frifay Obilorin johdolla. Liiganousijoita povataan usein myös potentiaalisiksi putoajiksi, mutta RoPS on osoittanut ensimmäisten kierrosten aikana haastavuutensa vastustajana. Alkukierrosten aikana RoPS on ottanut kotonaan voitot TPS:sta ja FC Lahdesta – jälkimmäisestä tosin vasta kabineteissa, kun alkuperäinen 1-1-tasatulos muutettiin RoPS:n 3-0-voitoksi lahtelaisten peluutettua pelikieltoista pelaajaa. Viimeiset kaksi kierrosta ovat menneet mollivoittoisemmin, kun takkiin on tullut niin VPS:lta kuin FC Hongaltakin.

 

RoPS tullee sunnuntaina enimmäkseen vetäytymään puolustusasemiin ja kyräilemään vastaiskupaikkoja, mutta Kari Virtasen joukot voivat kotikentällään myös yllättää aktiivisemmalla peliotteella. Puolustussuuntaan JJK:n peli on alkukaudesta toiminut – yhtenäisyys ja joukkuepuolustaminen on aivan eri tasolla kuin viime kaudella, mikä näkyy päästettyjen maalien sarakkeessa Myös puolustusten avaamiseen tarvittavaa yksilötaitoa ja yllätyksellisyyttä Kettupaidoista löytyy roppakaupalla ja kunhan homma loksahtaa uomiinsa, tulee jälki olemaan varmasti tuhoisaa. JJK:lla on laidoillaan kasapäin taitoa Mikkojen Mannisen ja Innasen johdolla, laitapakkien antaessa tukea taustalta – lisäksi Patrick Poutiainen on otteineen ollut alkukauden ehdoton valopilkku ja Jani Virtasen magiikka pallon kanssa on hyvässä tiedossa. Kettuleirissä ollaan varmasti kiinnitetty huomiota myös siihen, ettei kärjessä tuttuun tapaansa töitä paiskiva Babatunde Wusu jäisi VPS-ottelun tavoin liian yksin vahvan toppariparin puristuksiin. Voiton hakeminen Rovaniemeltä ei ole helppoa, mutta kaikki eväät JJK:lla on täyden pistepotin nappaamiseen.

 

 

Veikkausliigan 6. kierros: RoPS – JJK, sunnuntaina 12.5.2013 kello 18:30, Rovaniemen keskuskenttä

 

 

 

Aikaisemmat kohtaamiset:

18.9.2011

RoPS – JJK

3 – 3

11.7.2011

JJK – RoPS

3 – 0

12.5.2011

RoPS – JJK

1 – 2

1.7.2009

RoPS – JJK

2 – 1

14.5.2009

JJK – RoPS

1 – 1