RFA isännöi kettuja napapiirillä lauantaina

23.10.2020

Kettupaidat kohtaavat lauantai-iltapäivän ottelussa vieraskentällä sarjanelosen RFA:n niin sanotussa kuuden pisteen ottelussa.

JJK on matkustanut Rovaniemelle, missä se kohtaa lauantai-iltapäivänä Miesten Kakkosen toiseksi viimeisessä ottelussaan RoPS:n kakkosjoukkueen RFA:n (Rovaniemi Football Academyn). Kohtaaminen on joukkueiden ensimmäinen myös tilastohistorian valossa. Vahvan kauden pelannut, nuorista pelureista pääasiassa koostuva RFA on pelannut yhden ottelun Kettupaitoja vähemmän ja löytyy sarjataulukosta sijalta neljä, kolme pistettä ja yhden sijan verran vierailijansa JJK:n takaa.

Rovaniemen Palloseura ja SantaSport Urheiluopisto valittiin viime syksynä mukaan UEFA Elite Youth Academy akatemiaohjelmaan ja tästä syystä entisellä nimellä RoPS/2 tunnettu joukkue on siis jatkossa Rovaniemi Football Academy – lyhyemmin RFA. UEFA Elite Youth Academy on neljä vuotta sitten lanseerattu hanke, jonka tarkoituksena on tukea koulun ja jalkapallon yhdistämistä. Suomi on yksi kolmesta ohjelmaan valituista maista ja UEFA:n rahallinen tuki ohjataan käytännössä valmennusresursseihin. Rovaniemi Football Academyn tavoitteena onkin kasvattaa ammattilaisjalkapalloilijoita tiiviissä yhteistyössä alueen eri oppilaitosten ja alan muiden toimijoiden kanssa. Akatemiaan valitut pelaajat suorittavat opintojaan urheilulukiossa tai urheiluopistossa. Voit lukea lisää akatemian toiminnasta täältä.

Vaikka rovaniemeläisten sijoitus viime kauden Kakkosen C-lohkossa olikin peräti toinen, lähti se tähän kauteen minimitavoitteenaan sarjapaikan säilyttäminen, sillä nuoressa pelaajistossa tapahtui jonkin verran vaihtuvuutta. Yhtenä sarjan monista farmijoukkueista joukkueen kokoonpano on kauden aikana elänyt jonkin verran ottelusta toiseen, mutta tässä vaiheessa kautta säännöt eivät enää mahdollista aivan samanlaista liikkumista edustusjoukkueen ja farmijoukkueen välillä aikuispelaajien osalta. RFA:n edellisestä ottelusta on ehtinyt vierähtää hämmentävästi jo lähes kuukauden verran, sillä viime sunnuntaina pelattavaksi merkitty kamppailu OLS:a vastaan jouduttiin siirtämään varsin talvisten olosuhteiden vuoksi. Sitä edeltävistä kahdesta ottelusta kotijoukkueella on saldonaan voitto VIFK:sta sekä tappio sarjakärki Herculekselle.

17-vuotias Jaakko Björn esitti jälleen vakuuttavia otteita kentällä edelliskierroksen ottelussa

RFA:lta maalinteossa parhaiten on kunnostautunut 22-vuotias hyökkääjä Jarkko Luiro, joka on iskenyt kahdeksan häkkiä ja löytyy Robin Saastamoisen hallinnoimasta maalipörssistä jaetulta sijalta kuusi.

JJK on äitinyt varsin hyvään syysvireeseen, sillä syys-lokakuussa pelatuissa viidessä ottelussa Kettupaidat ovat taipuneet vain kertaalleen, niinikään aiemmin mainitun Herculeksen vieraana tiukkanumeroisesti 2-1. Neljä muuta kamppailua ovat päättyneet JJK:n voittoihin JIPPO:n, KuFu:n, FCV:n sekä Kemi Cityn kustannuksella maalisuhteella 11-3.

JJK päätti viime sunnuntaina kotiottelunsa voitokkaasti Kemi City FC:tä vastaan lukemin 2-1. Kotijoukkue siirtyi johtoon 19. minuutilla, kun jälleen yhden hyvin rakennellun hyökkäyksen päätteeksi tuloksena oli rangaistuspotku. Mikko Manninen ja Jaakko Björn alustivat rangaistusalueelle vauhtiin Robin Saastamoisen, jota rikottiin. Kapteeni itse asettui pallon taakse ja laukoikin sen rangaistutäplältä varmasti maaliin! Osuma oli maalipörssin kärjessä olevalle Saastamoiselle kauden kahdestoista.

Kauan ei mennyt myöskään kettulauman toiseen osumaan! Viitisen minuuttia myöhemmin päästiin juhlimaan jälleen mallikkaan hyökkäyksen päätteeksi. Sami Nissisen pitkä avaus tavoitti keskikentän oikealta laidalta Joel Pasasen, joka jatkoi pallon juoksuun Saastamoiselle. Saastamoinen näki hyvin juoksun maalille tehneen Björnin, joka laukoi pallon etukulmasta maaliin! Maali oli vuonna 2003 syntyneelle Björnille kauden ja samalla uran ensimmäinen maali Kakkosen tasolla – ja samalla Björnistä tuli ensimmäinen JJK:n edustuksessa maalin iskenyt 2003-ikäluokan pelaaja. JJK:n maalinsuulla pelanneelle 22-vuotiaalle kettukasvatille Tatu Österlundille ottelu oli puolestaan ensimmäinen Kakkosessa tällä kaudella ja samalla myös ensiesiintyminen urallaan Harjun yleisön edessä.

Kettuveska Österlund oli tapansa mukaan ensimmäisenä paikalla puolustamassa omiaan

Voiton myötä JJK nousi sarjataulukossa jälleen pykälän verran kohti kärkeä sijalle kolme, ohittaen tulevan isäntäjoukkueensa RFA:n ja lähtee nyt puolustamaan nappaamaansa etumatkaa rovaniemeläisiin.

JJK:n Twitter seuraa tuttuun tapaan ottelun kulkua aina mahdollisuuksien mukaan ja virallinen tulosseuranta löytyy täältä.

RFA:n tämän kauden kotiottelut ovat olleet katsottavissa fanikameralähetyksinä Ruutu+ -palvelussa (HUOM palvelu on maksullinen), tätä kirjoittaessa varmuutta lähetykselle ei kuitenkaan vielä ole saatu.

Miesten Kakkonen: la 24.10.2020 RFA – JJK || klo 14:00 || Keskuskenttä, Rovaniemi