Reservijoukkue FC Villiketut jatkaa tärkeää tehtäväänsä pelaajakehityksessä

31.07.2018

JJK:n reservijoukkue FC Villiketut tarjoaa tälläkin kaudella useille nuorille pelimiehille tärkeää kokemusta miesten otteluista. Joukkue pelaa Itä- ja Keski-Suomen Kolmosessa, jonka kärkipää on tällä hetkellä äärimmäisen tasainen. Pitkän tähtäimen tavoitteena on edelleen, että JJK:n reservijoukkue pelaisi Kakkosessa.


FC Villiketut pelaa Itä- ja Keski-Suomen Kolmosessa kotiottelunsa Viitaniemen tekonurmella..

JJK:n reservijoukkue FC Villiketut on pelannut kuluvan kauden ajan Itä- ja Keski-Suomen Kolmosessa. Reservijoukkue perustettiin vuonna 2011 tarkoituksenaan tarjota JJK:n nuorille ensimmäinen kosketus miesten peleihin ja samalla varmistaa, että kaikki pelaajat saavat sopivasti peliminuutteja kehittävissä otteluissa. Samalla tärkeällä tehtävällä reservijoukkue on luonnollisesti jatkanut tälläkin kaudella.

Viime kaudella Villiketut pelasivat Kakkosen C-lohkossa, mutta Kakkonen osoittautui aavistuksen liian kovaksi sarjaksi nuorille pelimiehille, jotka pelasivat ensimmäisiä kertojaan miesten otteluissa. Villiketut jäivät Kakkosen lohkossaan toiseksi viimeiseksi, neljän pisteen päähän säilymisestä. Niinpä Villiketut putosivat takaisin Itä- ja Keski-Suomen 3. divisioonaan, josta joukkue nousi Kakkoseen kauden 2016 jälkeen.

Tällä kaudella Kolmosessa Villikettujen päävalmentajana on toiminut myös edustusjoukkueen valmennukseen kuuluva Isaac Hamdi apunaan viime kaudella B-junioreita valmentanut Basam Elfadl. Elfadl on toiminut myös pelaajana tuoden kokemusta muuten todella nuoreen joukkueeseen. JJK:n tavoitteena onkin ollut, että Villikettuja nyt ja tulevaisuudessa luotsaisi valmentaja, joka kuuluu myös edustusjoukkueen valmennusryhmään. Niin ikään edustusjoukkueen pelaaja-päävalmentaja Mikko Manninen on nähty joissakin Kolmosen otteluissa Villikettujen valmennuksen apuna.


Etualalla Isaac Hamdi ohjeistaa myös edustusjoukkueessa kuudessa Ykkösen ottelussa nähtyä Jarkko Heimosta..

Tällä kaudella ei joukkuetta A-junioreiden sarjoissa – Panostukset Villikettuihin ja B-junioreihin

Tälle kaudellehan JJK teki päätöksen lakkauttaa toistaiseksi A-junioreiden joukkue. Päätös oli monen tekijän summa, mutta syntyi pääosin edelliskausista oppineena ja nykyisen pelaajatilanteen johdosta. Jo pari edellistä kautta A-junioreiden sarjan ja FC Villikettujen pelaaman aikuisten sarjan yhdistäminen oli haastavaa. Päätöstä vauhditti se, että talvella edustusjoukkueeseen nostettiin useita lahjakkaita pelaajia, jotka pelasivat miesten Suomen Cupia. Samanaikaisesti A-juniorijoukkue ei talvella selviytynyt karsinnoista tämän kesän SM-sarjaan, vaan olisi pelannut A-junioreiden 1. divaria. Toki myös talous painoi päätöksen taustalla, sillä ei koettu fiksuksi kasvattaa kuluja usean paljon matkustamista sisältävän sarjan pelaamisella, etenkin kun se urheilullisesti katsottuna olisi ollut kenties turhan haastavaa.

Lopulta keväällä päädyttiin siis siihen, että A-juniori-ikäisten on paras keskittyä FC Villikettujen peleihin. Pitkän tähtäimen tavoitteena on edelleen, että JJK:lla olisi reservijoukkue miesten Kakkosen tasolla. Haluttiin myöskin, että B-juniorit saavat keskittyä tavoittelemaan menestystä B-junioreiden 1. divisioonassa, eikä heitä tarvitse nostaa mahdollisen pelaajapulan vuoksi A-junioreihin. Toki tälläkin kaudella lahjakkaimmat B-juniorit ovat saaneet peliaikaa myös FC Villikettujen riveissä.

Kuluvalla kaudella Villiketut on toiminut tärkeiden peliminuuttien tarjoajana useille edustusjoukkueen sopimuspelaajille. Villiketuissa ovat mainiosti esiintyneet muun muassa Sami Nissinen, Eero Torkkola, Eeli Liukkonen ja Genc Kovaqi. Väinö Vehkonen nousi muutaman reservijoukkueen ottelun jälkeen aina edutusjoukkueen avauskokoonpanon vakiokasvoksi. Kaiken kaikkiaan Villiketuissa on tällä kaudella pelannut kahdeksan sellaista nuorukaista, jotka ovat saaneet minuutteja myöskin miesten Ykkösessä. Edustusjoukkueen sopimuspelaajista Villiketuissa on pelannut kaikkiaan 11 miestä.


Villiketut lämmittelemässä idyllisellä Kurkimäen nurmikentällä Kuopiossa ennen KuKi:n kohtaamista kesäkuun lopussa..

Hurjan tasainen Kolmonen – Villiketut taistelee sarjan voitosta

Toistaiseksi Villiketut ovat pelanneet Kolmosessa 10 ottelua, joiden saldo on viisi voittoa, kaksi tasapeliä ja kolme tappiota. Joukkue on voittanut kahteen otteeseen Warkaus JK:n sekä kertaalleen kuopiolaisen Kings SC:n, pieksämäkeläisen Savon Pallon ja paikallisottelussa FC Blackbirdin. Yhteensä Kolmosessa pelataan 18 ottelua, joten jäljellä on vielä kahdeksan matsia.

Tällä hetkellä Itä- ja Keski-Suomen Kolmosen sarjataulukko on äärimmäisen tasainen. Sijat 1-7 mahtuvat kuuden pisteen sisälle. Villiketut ovat toisena, tasapisteissä kolmantena olevan paikallisvastustaja JPS:n kanssa. Sarjaa johtaa kuopiolainen Kurkimäen Kisa eli KuKi, jolla pisteitä on neljä Villikettuja enemmän. Koko tämänhetkisen Kolmosen sarjataulukon näet tämän artikkelin lopusta.

Kolmosen maalipörssiä johtaa Villikettujen Eeli Liukkonen, joka on yhdeksässä Kolmosen ottelussaan iskenyt yhdeksän maalia. Kahdessa viime ottelussa Liukkonen on löytänyt erityisen maalivireen, sillä Savon Palloa vastaan syntyi peräti neljä osumaa ja Warkaus JK:ta vastaan kaksi. 18-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja on osunut myös jo edustusjoukkueen riveissä Ykkösessä, kun FF Jaroa vastaan syntyi tyylikäs maali Mikko Mannisen syötöstä.

Kolme maalia Villikettujen otteluissa itselleen ovat kirjauttaneet niin ikään sopimuksen edustusjoukkueen kanssa omaava hyökkääjä Genc Kovaqi sekä Teemu Vänttilä.

Seuraavan kerran Villiketut pelaavat keskiviikkoiltana, kun Jyväskylässä nähdään aina kiihkeä paikallisottelu. FC Blackbird isännöi Villikettuja 1.8. klo 19:00 Viitaniemessä. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Villiketut siis onnistui voittamaan Blackbirdin. Tuolloin ketut toimivat kotijoukkueena ja ottelu päättyi lukemin 2-1, kun Villiketuilta osuivat Liukkonen sekä Lenni Purokuru.

Sen sijaan JJK:n edustusjoukkueen seuraava otteluhan on edessä ensi lauantaina, kun vieraaksi saapuu FC Haka Valkeakoskelta.

Itä- ja Keski-Suomen Kolmosen sarjataulukko kymmenen pelatun kierroksen jälkeen näyttää tältä: