Remontti pakottaa Harjun stadionin käyttökieltoon kesällä

24.11.2016

2016-10-22_jjk-acoulu_0118

Harjun stadion remontoidaan kesän 2017 aikana vuoden 2018 Kalevan Kisoja varten. Kenttäremontti asettaa JJK:n erittäin hankalaan välikäteen.

JJK nousi kaudeksi 2017 komeasti takaisin Veikkausliigaan ja palautti näin Jyväskylän pääsarjatasolle miesten jalkapallossa. Tulevan kauden suunnittelu on kaikin puolin meneillään, myös otteluohjelman suhteen.

Tuleva remontti laittaa kuitenkin JJK:n vaikeaan tilanteeseen sekä otteluohjelman suunnittelun että etenkin kotiotteluiden pelaamisen suhteen.

– Toiveet ja esteet ensi kauden otteluohjelmaa varten piti toimittaa Palloliittoon marraskuun alkupuolella. Olen ollut varsin aktiivisesti yhteydessä eri tahoihin, että saisimme tietoa kenttäremontin aikataulusta, kertoo JJK:n toimitusjohtaja Janne Mönkkönen.

– Kalevan Kisojen järjestäminen kesällä 2018 Harjulla on ollut tiedossa jo pitkän aikaa, mutta kisojen vaatimien kunnostustoimien ja niiden aikataulujen suunnittelu ovat venyneet – syytä siihen en tiedä. On siis ollut vaikeaa saada tietoa aikataulusta ja siitä, millon stadion on käytettävissä. Sain kuitenkin marraskuun alussa lopulta yhteyden urakoitsijaan, joka oletettavasti toteuttaa koko projektin. Hänen kanssaan keskusteltuani sain sellaisen ymmärryksen, että vielä kesäkuun aikana Harjulla voisi pelata ja tämän tiedon mukaan myös toimitimme Palloliittoon toiveet ja esteet ensi kauden otteluohjelmaa ajatellen.

Nyt on kuitenkin tullut tieto, että Harjun stadion olisikin käyttökiellossa koko remontin ajan eli 5.6. – 18.8. välisen ajan. Mönkkönen on asiasta tyrmistynyt.

– Tavoitin tiistaina puhelimitse Jyväskylän kaupungin liikuntajohtaja Pekka Sihvosen, joka suhteutui asiaan varsin maltillisesti ja vailla kiirettä. Kaupunki ei ole vielä tehnyt asiaa koskevia sitovia sopimuksia, joten asia on edelleen hallinnollisesti kesken. Sihvonen arvioi puhelimessa, että sopimukset asiasta saataneen valmiiksi tammikuussa. Esimerkiksi kauden 2016 Veikkausliigan otteluohjelma julkistettiin  jo 13.tammikuuta, joten meidän kannaltamme tuo on auttamatta liian myöhään otteluaikojen sopimisen kannalta.

– Alustavissa keskusteluissa urakoitsija ei ilmeisesti ymmärtänyt koko remontin laajuutta. Remontin toteutuksesta käytännön tasolla vastaa kaupungin kunnossapitorakennuttaja Jouni Vilkman, joka kertoi eilen keskiviikkona, että Harju on pois käytöstä koko remontin ajan eli 2,5 kuukautta. Kaupunki hakee remonttiin valtionapua, joka myönnetään vasta toukokuussa eikä remonttia voida aloittaa ennen kuin rahoitus on myönnetty. Vesikourujen asennus, takasuoran pituushyppypaikan remontti, vesiesteen uusiminen, moukarinheittopaikan uusiminen, Mondon asennus, ratojen maalaukset, yleisöpihan maansiirtotyöt Ihantolantien puolelle ovat kaikki sellaisia töitä, että niiden aikana Harjulla ei voi yleisötapahtumia järjestää. Siirrettävät katsomot olisivat remontin tiellä, eivätkä olosuhteet olisi myöskään yleisölle turvalliset, selventää Mönkkönen.

JJK pelaa kaudella 2017 jälleen korkeimmalla sarjatasolla ja Veikkausliiga-seurassa ollaankin hyvillään myös yleisurheilijoiden puolesta. Ymmärrettävästi kettuseurassa kuitenkin harmitellaan sijaiskärsijäksi joutumista.

– On hienoa, että Jyväskylässä järjestetään yleisurheilun puolella hyvin arvostetut Kalevan Kisat 2018. On myös hienoa, että Harjun Stadionin olosuhteita parannetaan Kalevan Kisoja ja yleisurheilua varten. Juuri odotetun paluun Veikkausliigaan tehnyt JJK joutuu tässä kuitenkin ilman omaa syytään todella vaikeaan tilanteeseen, manailee Mönkkönen.

– Tätä voisi verrata siihen, että JYP:ltä laitettaisiin kesken kauden kilpajäähalli kahdeksi ja puoleksi kuukaudeksi kiinni ja ottelut pelattaisiin harjoitusjäähallissa. Remontin ajalle näyttäisi alustavasti ajoittuvan 11 Veikkausliiga-kierrosta ja jos sarjaohjelma laaditaan normaalilla tavalla eli että pelaisimme vuorotellen kotona ja vieraissa, tuo tarkoittaa käytännössä 5-6 kotipelin pelaamista varastadionilla Vaajakoskella. Tuo ajanjakso on myös jalkapallon katsojien kannalta kaikkein paras aika vuodesta seurata pelejämme.

Kausikorttilaisille paikat taattu

Evakkokentällä pelaaminen aiheuttaa JJK:lle runsaasti ylimääräistä työtä, koska ottelukauden aikana on muutettava kahteen kertaan: ensin Vaajakoskelle ja sitten sieltä takaisin Harjulle. Ylimääräisen työn lisäksi muutto vaikeuttaa myyntiä.

– Kausikorttilaisten ei tarvitse olla lainkaan huolissaan: heille löytyy kyllä paikat myös Vaajakoskelta, niin pääkatsomo- kuin aurinkokatsomokorttilaisillekin! JJK on pelannut kotiotteluitaan Vaajakoskella aiemminkin ja siksi tiedämmekin, että Veikkausliiga-otteluiden järjestäminen siellä on mahdollista – mutta samoin tiedämme sen, että yleisömäärissä tuskin tullaan pääsemään samaan kuin varsinaisella kotikentällä Harjulla pelatessa.

– Karu totuus onkin se, että maksamme noin pitkästä varakentällä pelaamisesta kovaa hintaa lippu- ja yritysmyynnissä. Harjulla on esimerkiksi tehty yritystilaisuuksien osalta monivuotista yhteistyötä Ravintola Vesilinnan kanssa ja stadionille olemme järjestäneet vuokrakontit muun asiakaspalvelumme tueksi. Nyt tulee pitkä ajanjakso, jolloin emme voi hyödyntää niitä ja joudumme miettimään korvaavat järjestelyt Vaajakoskelle. Lopullista hintalappua on tietenkin vaikea tässä vaiheessa arvioida, mutta vaarana on, että se kipuaa meille jopa kuusinumeroiseksi.

Joukkueenrakennus etenee

Haasteista huolimatta JJK:ssa paiskitaan hartiavoimin töitä kautta 2017 silmällä pitäen. Hienosti käyntiin lähtenyt kausikorttimyynti vetää tasaisesti ja myös pelaajasopimuksia tehdään tasaiseen tahtiin. Pelkkiä ilouutisia ei kuitenkaan olla pelaajarintamaltakaan saatu, sillä hienot kaudet pelanneet Saku Leppänen ja Iiro Järvinen eivät jatka kasvattajaseurassaan.

– Totta kai se on todella ikävää, sillä tietenkin olisimme halunneet pitää molemmat. Mutta ei auta kuitenkaan kuin kiittää menneestä ja toivottaa heille hyvää jatkoa.

– Eiköhän nämä ikävämmät uutiset ole nyt olleet tässä. Jo perjantaina luvassa onkin tuplaten iloisia uutisia sopimusrintamalta!, Mönkkönen vinkkaa.

kaikkikausikortit-banneri