Reipas vei voiton torstain harjoitusottelussa

02.04.2021

JJK vieraili kiirastorstain harjoitusottelussa perinteikkään Lahden Reippaan kotikentällä Lahden kisapuistossa. Kotijoukkue Reipas vei ottelun lukemin 2-1.

Pari vuotta sitten Kolmosesta Kakkoseen noussut Lahden Reipas rakentaa JJK:n tavoin uutta nousua ja molempien pelissä näkyi vielä omat haasteensa. Harjoitusottelu pelattiin ilman katsojia, eikä striimiä ollut valitettavasti Jyväskylään asti saatavilla, joten kysytäänpä kommenttia paikalta olleilta.

Tuomas Koppelomäki pääsi siirtämään Kettupaidat ottelussa 1-0-johtoon karattuaan läpiajoon puolen tunnin kohdalla.

– Meidän maali syntyi, kun hyökättiin vähän pidempää hyökkäystä ja Reippaan puolustajalle tuli vähän vaikea pallo meidän syötön jälkeen ja menin siihen prässäämään. Haistoin sitten sen ja sainkin pallon ja pääsin läpi siitä, Koppelomäki kertaa maalin syntyä.

– Aika tasasta peliä oli, ensimmäisellä jaksolla meillä oli ehkä muutama paikka enemmän kun kaverilla. Toinen jakso olikin meidän osalta sitten sekavampi eikä siinä enää juurikaan paikoille ihan alkua lukuun ottamatta päästy. Pelin rytmittämisessä meillä on vielä kehitettävää, luovutaan pallosta liian herkästi, Koppelomäki pohdiskelee.

Päävalmentaja Ari Koski on ”Tumin” kanssa samoilla linjoilla siitä, että kehitettävää vielä riittää:

– Meille tuli aivan liikaa harhasyöttöjä, minkä takia ei saatu pitkiä hyökkäyksiä juuri ollenkaan, mentiin liian vauhdilla päästä päähän. Ensimmäiset puoli tuntia mentiin enemmän vauhdilla kuin järjellä, mutta sen jälkeen saatiin peliä hyvin haltuun. Toinen puoliaika olikin sitten ihan erilainen, eikä saatu peliä oikein kontrolliin.

– Toiselle puoliajalle vaihdettiin 5 pelaajaa, joten varmasti vaikutti sekin. Meillä on ollut nyt raskaampi treeniviikko alla ja se näkyi selvästi loppupuolella peliä, jaloissa alkoi painaa. Harmittamaan jäi kyllä meidän pallollinen pelaaminen ja siinä helpot menetykset läpi pelin sekä tietysti molemmat päästetyt maalit, mitkä lahjoitettiin täysin Reippaalle. Hyvää sen sijaan oli meidän puolustusmuoto, joka pysyi läpi pelin ja siinä roolijako eri tilanteissa. Nuorista taas Arttu (Leivonen) ja ”Teme” (Teemu Korhonen) saivat hyviä minuutteja ja kokemusta, Koski kertoo.

Kettupaidat vetäytyvät nyt pienelle pääsiäishuilille ja harjoituspelikentille palataan jälleen ensi viikon sunnuntaina 11.4. klo 13:30 alkaen, kun edessä on vieraspeli OTP:n vieraana Oulussa.

Reipas - JJK 2-1 (0-1)

Maalit:

0-1 30' Tuomas Koppelomäki

1-1 56' Matias Niuta

2-1 70' Ville Jokela

JJK:n avauskokoonpano: Aati Riihimäki, Tatu Hoffren, Antti Åke, Fabian Hanslian (65'), Antoine Lemarie, Arttu Leivonen (46'), Vertti Lepo (46'), Jaakko Björn (65'), Eeli Liukkonen, Tuomas Koppelomäki (75'), Niklas Kauppinen (25')

Vaihdossa: Joonas Madetoja (25'), Lauri Paananen (46'), Roope Ervasti (46'), Altin Pllana (65'), Teemu Korhonen(65'), Maxime Nzeza (75')

Harjurokki - klikkaa tästä