Viljala: ”Totta kai on ollut hienoa päästä pelaamaan!”

28.04.2013

JJK on pelannut kauden 2013 osalta nyt yhden ottelun niin Veikkausliigaa kuin Suomen Cupiakin. Kapteeni Janne Korhosen oltua sivussa lievän reisivaivan takia on maalilla kauden avannut alle 18-vuotiaiden maajoukkueenkin maalivahti Ville Viljala. Maalivahtipelin osalta siis jatkettiin siitä, mihin viime kausi jäi – liigadebyyttinsä kun Viljala teki viime syksyn päätöskierroksella HJK:ta vastaan. Syksyn kylmänhuurteisissa olosuhteissa pelattu ottelu mestaruuteen jyrännyttä Klubia vastaan oli varsin haastava koko JJK:lle, mutta etenkin maalivahdille.

 

– Nojoo. Se ottelu tuli ja meni, ei siitä sen enempää jäänyt käteen. Olosuhteet olivat aika mielenkiintoiset…se hyvä puoli tuossa ottelussa tosin oli, että tämän kauden avaukseen oli rennompi lähteä, kun debyytti oli jo takana.

 

Viikko sitten Viljala pelasi uransa toisen liigaottelun niinikään haastavissa olosuhteissa: vierasottelu Maarianhaminassa on vaikea jokaiselle liigajoukkueelle, nyt bonuksena oli keväinen kenttä ja kauden avausottelun perhoset vatsassa. Viljala teki ottelussa tukun tärkeitä torjuntoja, kirsikkana kakun päällä IFK:n tasoituksen jälkeinen lisäajan reaktiotorjunta, jonka turvin JJK sai mukaansa tasapelipisteen. Vastikään 18 vuotta täyttänyt vahti on tietenkin mielissään vastuusta.

 

– Totta kai se tuntuu hyvältä, kun pääsee pelaamaan. Sitä vartenhan tässä on treenattu, toteaa Viljala.

 

– Peli Maarianhaminassa oli melkoista taistelupalloa, semmoisia kevään pelit usein ovat. Olosuhteisiin nähden kuitenkin ihan ok peli meiltä, vaikka enemmänkin siitä olisi ollut tarjolla kuin tuo yksi piste. Maalit vähän harmittavat, koska kumpikin niistä olisi ollut estettävissä – vähän heikkoa puolustamista meiltä. Mutta eipähän tuohon tasapeliin voi täysin pettynytkään olla. Oli siinä itselle sen verran töitä, ettei pahemmin kylmä ehtinyt tulla.

 

 

mifk-jjk_viljala-ja-toinen-liigaottelu_2013-04-21

    Viljala marssimassa kohti uransa toista liigaottelua. 

 

 

Torstaina Karjaalla oli vuorossa toisenlainen ottelu, kun vastassa oli Kakkosessa pelaava BK-46. JJK hallitsi ottelua barcamaisella pallonhallinnalla, mutta ei onnistunut löytämään keinoja läpäistä kotijoukkueen puolustusmuuria. Viljala saikin olla maalillaan varsin rauhassa, kunnes BK sai aivan varsinaisen peliajan viime minuuteilla, kettumaalille mylläkän, jonka aikana Viljala teki jälleen erittäin tärkeän torjunnan – käytännössä varsinaisen peliajan ainoan.

 

– Ennakkoon tiedettiin jo, millainen ottelu tulee olemaan. Nuo ovat maalivahdille kaikkein vaikeimpia otteluita: pitää onnistua pysymään tarkkana ja hereillä, vaikka saattaa mennä kymmeniäkin minuutteja niin, ettei koske palloon kertaakaan. Onneksi kotifanit aukoivat päätään, se auttoi pysymään hereillä, Ville hymähtää.

 

Ratkaisua jouduttiin lopulta hakemaan aina rangaistuspotkukilpailusta asti. Viljala oli yksi JJK:n sankareista torjumalla yhden BK:n pilkuista.

 

– Olen oikeastaan aina ollut aika hyvä pilkuissa – en osaa sanoa miksi. Kai se on mun hyvä ihmistuntemus, heittää Viljala.

 

– Myös maaotteluistakin on kuitenkin hyviä pilkkumuistoja, kuten taannoinen Slovakia-ottelu, jossa torjuin lisäajalla pilkun ja voitimme sen ottelun 1-0. Ja Ruotsia vastaan olen joskus pilkkukisassa ottanut useammankin kopin.

 

Nyt edessä on JJK:lle kauden ensimmäinen kotiottelu ja maalivahtikysymys pysynee avoimena viime hetkille asti. Viljala olisi luonnollisestikin enemmän kuin valmis astelemaan tolppien väliin myös kotikentällä, jos käsky käy.

 

– Onhan kotipeli aina kotipeli. On sitä tässä jo ehditty odottaa, että päästäisiin täälläkin avaamaan kautemme. Toivottavasti tulee porukkaa katsomaankin, ettei tarvitse tyhjille katsomoille pelata!

 

Vastassa kauden 2013 kotiavauksessa on FC Lahti, joka ehti keväällä jo tulla liigacupista tutuksi.

 

– Lahti on pelaava jengi, tuskinpa sieltä pelkkää pitkää palloa on tulossa. Meidän pitää saada oma pelimme rullaamaan ja palloa liikkeele, niin ongelmia ei pitäisi tulla.

 

 

JJK – FC Lahti, sunnuntaina 28.4.2013 kello 18:30, Harjun stadion