Punna aloittaa toimitusjohtajana – ”Vihdoin!”

01.11.2013

Petro PunnaPetro Punna aloittaa tänään toimessaan JJK:n toimitusjohtajana. Oman peliuransa jälkeen kymmenvuotisen uran myynnin ja myynnin johtamisen parissa liike-elämässä tehnyt Punna astuu uusiin saappaisiinsa iloisena ja odottavaisena.

– Todella mukava päästä tarttumaan virallisesti tositoimiin! Pari kuukautta tässä on ehtinyt jo tehdä ajatustyötä tästä pestistä ja ihmisten kanssa jutellessa on joutunut jo aika monta kertaa sanoa että aloitan vasta marraskuun alussa, naurahtaa Punna.

– Nyt on vihdoin sen aika!

Veikkausliiga-kausi päättyi lauantaina ja JJK-leirissä valmistaudutaankin jo tulevaan kauteen Ykkösessä. Putoaminen näytti hyvin todennäköiseltä jo syyskuun alussa Punnan pestin julkistamisen aikaan, eikä loppukaudella kurssia saatu muutettua. Punna sanookin ettei alempi sarjaporras vähennä intoa tarttua toimiin – ennemminkin päinvastoin.

– En tietenkään yritäkään sanoa, että olisimme halunneet pudota – ei sitä tietenkään haluttu. Mutta nyt, kun se on selvää, ei kannata energiaa uhrata liigapaikan perään haikailuun. Ja kun selvää on myös, että jatkossa mennään selkeästi talouden ehdoilla, on Ykkönen hyvin todennäköisesti meille tällä hetkellä liigaa parempi paikka aloittaa puhtaalta pöydältä.

Talouden ehdoilla meneminen tarkoittaa myös kuluneen loppukauden tavoin runsaasti vastuuta omille nuorille lahjakkuuksille.

– Olen kuullut monien sanovan, että he katsoisivat mieluiten omien kasvattien taistelua kentällä – vaikka sitten alemmalla sarjatasollakin. Nyt sitä on luvassa: omat, lupaavat nuoret pelaajamme tulevat saamaan runsaasti vastuuta ja näyttöpaikkoja.

– Ihannetilanne olisi, että meillä olisi laadukas parinkymmenen pelaajan rinki pelkkiä oman junnukoulumme kasvatteja. Se ei kuitenkaan ole realismia – ainakaan vielä tällä hetkellä. Tulevan kauden joukkue tulee kuitenkin olemaan vahvasti jyväskyläläispainotteinen.

Joukkueen rakennuksessa edetään maltilla – toistaiseksi ringissä on tämänhetkisten sopimuspelaajien lisäksi lähinnä viime kauden A-nuoria ja isompia hankintoja tehdään keväämmällä tarpeen mukaan.

– Talven aikana treeniringissä on mukana omia kasvattejamme, joilla on mahdollisuus kovan työnteon kautta talven osoittaa valmiutensa tulevaan kauteen. Toiveissa on, että ensi kaudella useat heistä lyövät itsensä läpi.

– Selvää on kuitenkin sekin, että pelkillä omilla nuorilla ei ensi kauden kovatasoisessa Ykkösessä tulla pärjäämään. Hankintoja tullaan keväämmällä tekemään tarpeen mukaan – sanoisin, että kolmesta viiteen pelaajaa. Ja jokaisen ulkopuolelta tulevan hankinnan on ehdottomasti oltava selkeä vahvistus – henkisesti ja pelillisesti meille sopiva ja kova vahvistus. Pelkkiä täytemiehiä ei muualta lähdetä tuomaan.

JJK tulee jatkossa korostamaan entistä vahvemmin maanläheisiä ja paikallisuuteen pohjaavia arvoja.

– Tavoitteena tulevaa kautta ajatellen on, että JJK pelaa vahvasti paikallisella joukkueella hyvää futista ja taistelee kovan Ykkösen kärkipäässä.

– Toisaalta tavoitteena on myös mahtavan JJK-yhteisön kasvattaminen ja vahvistaminen entisestään: että entiset jäsenet pysyisivät mukana ja uusia tulisi mukaan aina vain enemmän. Tämän eteen lähdemme nyt koko organisaation voimin tekemään töitä!