Poutiainen valmiina iskemään!

27.07.2013

jjk-inter_patu_ja_sirbi_210713

 

 

JJK:lla on tänään edessään tiukka haaste neljä mestaruutta putkeen valloittaneen HJK:n vieraana. Kettupaitojen kauden kirkkain valopilkku Patrick Poutiainen avasi edellisessä ottelussa maalitilinsa Veikkausliigassa laittamalla varmasti maaliin Mikko Innasen hankkiman rangaistuspotkun toisen jakson alussa. Poutiainen naureskelee, ettei osannut odottaa pilkunvetovastuuta.

 

– Tuli se vähän yllätyksenä, ajattelin ensin että antaa kärkimiesten laittaa pallo maaliin. Mutta sitten mietin, että kyllä mä sen haluan vetää…jonkunhan se vastuu on otettava!

 

– Ei noita oikeastaan ole kyllä koskaan tullut vedettyä. Mutta kun siinä on pallon kanssa 11 metrissä, eikä edes puolustajia välissä, niin eihän siinä ole muuta vaihtoehtoa kuin laittaa pallo maaliin, Patu naurahtaa.

 

– Ja tietenkin vedän seuraavankin pilkun, jos semmoinen tilanne tulee!

 

Sunnuntaina komeasti kaatunut Inter oli ottelun alla kärsinyt kirvelevän eurotappion – samoin tämänpäiväinen vastus HJK, joka putosi katkerasti Mestareiden liigan karsinnoista hävittyään tiistaina Tallinnassa Nõmme Kaljulle 2-1-lukemin.

 

– Todella kova peli tulossa, mutta heilläkin on ollut pakka sekaisin viime aikoina, joten meillä on nyt sikäli paikka iskeä, Poutiainen miettii.

 

– Heillä on takuulla kotiyleisön edessä kovat näytönhalut ja voitontahto. Mutta eihän me sieltä lähdetä hakemaan mitään muuta kuin kolmea pistettä, emmekä todellakaan antaudu helpolla!

 

Edellisessä vierasottelussa KuPS:n vieraana Kettupaitojen esitys jätti paljonkin parantamisen varaa – nyt tuota parannusta lähdetään hakemaan HJK:n kustannuksella.

 

– Meidän pitää pystyä pysymään kentällä tiiviimpinä kuin Kuopiossa, sanoo Poutiainen, joka huilasi itse KuPS-ottelun aivotärähdyksen takia.

 

– Sitten isketään heti, kun siihen tulee mahdollisuus. Emmekä me perästään pallon perässä lähde juoksemaan, itsekin on palloa pystyttävä pitämään.

 

JJK on saanut keskittyä kuluvan viikon täysin HJK-otteluun ja optimaalista iskukuntoa on haettu treenikentältä.

 

– Tiukkaa menoa treenikentällä on ollut kuluvan kuun aikana, mutta hyvällä meiningillä. Valmistavissa harjoituksissakin tuntui joka jätkällä jalka liikkuvan hyvin – hyvältä vaikuttaa peliä ajatellen kaikin puolin!

 

Patu itse palasi Inter-pelissä avaukseen toivuttuaan RoPS-ottelussa saamastaan aivotärähdyksestä. Ehtymättömällä energiallaan ottelusta toiseen ihastuttava työmyyrä sanoo pakkolevon tehneen ihan hyvää.

 

– Kyllähän se loppujen lopuksi tuntui ihan hyvältäkin huilata vähän. Yllätyin myös siitä, miten hyvin sitä pääsi heti peliin mukaan. Todella hyvältä tuntui pelata!

 

Poutiaisen virtaa tarvitaan jälleen tänään, sillä JJK tarvitsee pisteitä toden teolla kivutakseen pois putoajan paikalta. Viimeisimmissä otteluissa kurssi on tuntunut kääntyneen – tasaiset ottelut on käännetty voitoksi. Poutiaisen usko hyvään loppukauteen on järkähtämätön.

 

– Totta kai kaikki tiedostavat tilanteen. Pisteitä tarvitaan ja sen pitää näkyä myös kentällä – ja uskon, että tänäänkin näkyy. Kyllä sieltä pohjalta noustaan!

 

 

Veikkausliigan 21. kierrroksen ottelu HJK – JJK, tänään lauantaina 27.7. kello 16, Sonera Stadium, Helsinki