Poutiainen jatkaa JJK:ssa vuoteen 2014 saakka

20.07.2010
Poutiainen jatkaa JJK:ssa vuoteen 2014 saakka

JJK teki maanantaina merkittävän pelaajasopimuksen, kun keskikenttäpelaaja Patrick Poutiainen, 19, teki seuran kanssa nelivuotisen jatkosopimuksen. Näin Poutiainen sitoutui JJK:in vuoteen 2014 saakka. Poutiainen on JJK:n oma kasvatti, joka on murtautunut edustusjoukkueen avauskokoonpanoon tällä kaudella. Hän on pelannut avauksessa yhdessätoista ottelussa ja osallistunut kahteen vaihtopenkin kautta.

– Näen tämän tietyllä tavalla tärkeimpänä sopimuksena seuran kannalta koskaan, Patu on selkeästi meidän ensimmäinen sellainen pelaaja, joka tuskin pelaa sopimuskauttaan loppuun Suomessa. Tämä on meille tosi iso asia, toimitusjohtaja Joni Vesalainen sanoo.

Poutiainen itse näkee Jyväskylään sitoutumisen uransa kannalta selkeästi parhaana ratkaisuna.

– Nimi on kirjoitettu paperiin ja se tarkoittaa sitä, että Suomessa olen sitoutunut JJK:in. Meillä on niin hyvä valmentaja, ettei ole mitään järkeä edes etsiä muita vaihtoehtoja Suomesta. Luotan siihen, että Martsi (päävalmentaja Kari Martonen) pystyy kehittämään pelaajana vaikka kuinka paljon.

– Tarkoitus on, että lähden sopimuskauden aikana ulkomaille, mutta sitä katsotaan sitten, jos tarjouksia tulee. Olosuhteet on kunnossa, kehittyminen on nyt itsestä kiinni, Patu toteaa.

Vesalainen korostaa, että Poutiaisen ja aiemmin tehty puolustaja Samu Niemisen pitkät sopimukset viitoittavat seuran tulevaisuuden pelaajapolitiikkaa.

– Jatkossakin satsataan siihen, että hankitaan ulkopuolelta vähemmän, mutta laadukkaita pelaajia ja raivataan tilaa omille nuorille. Joukkuetta rakennetaan seuraavina vuosina pitkälle Patun ja Samun ympärille. Meille on tärkeää, että JJK:n joukkueessa on runsaasti jyväskyläläisyyttä, toimitusjohtaja linjaa.

Poutiaisen sopimus pitää sisällään kaudet 2010, 2011, 2012 ja 2013.

Patu syotto