Pisteet lähtivät sarjakakkosen matkaan

07.09.2017

2017-09-07_jjk-fclahti_0020

Syksyisessä torstai-illassa nähtiin tapahtumia ja maaleja, joista isäntien harmiksi valtaosan iski vierasjoukkue. JJK ei onnistunut aiheuttamaan sarjakakkoselle kolmatta peräkkäistä tappiota, vaan FC Lahti vei pisteet 2-4-lukemin. FC Lahden maaleista vastasivat Hassan Sesay sekä Henri Anier kertaalleen ja Marko Simonovski kahdesti, JJK:n maalit taas viimeistelivät Sasa Jovovic ja Gaël Etock.

Jo ensimmäisen vartin aikana nähtiin kolme maalia: FC Lahti karkasi jo ensimmäisen kymmenminuuttisen sisään 0-2-johtoon Hassan Sesayn ja Marko Simonovskin osumilla. Kolmannen peliminuutin täyttyessä Henri Anier laukoi ja Marttinen pystyi torjumaan sen, mutta paluupallossa oli ensimmäisenä Sesay, joka vei vieraat johtoon.

9.minuutilla taas Simonovski nousi linjan taakse puolustajien välistä ja puski Loorents Hertsin keskityksen tarkasti takatolpan kautta maaliin.

Sasa Jovovic kuitenkin kavensi lukemiksi 1-2 jo ennen kuin vartti tuli täyteen. Gaël Etock nousi keskeltä ja laukoi – Miikka Mujunen FC Lahden maalilla sai torjuttua laukauksen, mutta kuten hetkeä aiemmin toisessa päässä, kakkospallo jäi kentälle ja tällä kertaa sen ennätti ensimmäisenä ottamaan haltuun Samu Suoraniemi. Laituri keskitti ja Jovovic puski pallon varmasti maaliin puolustajien estelyistä huolimatta.

Maalien jälkeen hyökkäyksiä nähtiin molempiin suuntiin, mutta joukkueet saivat toisensa pidettyä pois kaikkein pahimmilta paikoilta. Puolen tunnin kohdalla nähtiin kuitenkin todella tiukka tilanne JJK:n päässä, kun Marttisen katsottiin poimineen palautussyötön käsiinsä ja tilanteesta tuomittiin epäsuora vapaapotku. Vapari kolahti tolppaan ja sen jälkeen seurasi armoton flipperi, kun miltei jokainen pelaaja oli Kettupaitojen maalin edustalla eikä palloa hetkeen saatu sen enempää siivottua väljemmille vesille kuin survottua maaliinkaan. Lopulta pallo kuitenkin painui lahtelaispelaajista yli päätyrajan ja seurauksena näin ollen oli vain maalipotku.

2017-09-07_jjk-fclahti_0008

Reilut viisi minuuttia ennen taukoa Hendrik Helmke väläytteli erikoistilanneosaamistaan, kun keskikenttämiehen kierteinen kulmapotku oli painua suoraan maaliin. Marttinen oli kuitenkin hereillä ja torjui pallon riman alta kulmapotkuksi.

Hetken päästä toisessa päässä taas Jovovicin hyvän pallonriiston jäljiltä Patrick Poutiainen tavoitteli nostollaan Etockia maalin edustalta, mutta kamerunilainen ei aivan saanut kurotettua jalkaansa väliin ohjatakseen palloa maaliin, eikä hätiin ennättänyt myöskään tilanteeseen rynnännyt Saku Leppänen.

Toisen puoliajan ensimmäiset minuutit olivat JJK:lta pirteät, mutta sitten vierasjoukkue otti ottelun haltuunsa ja pakotti isännät puolustuskannalle. Loput maalit nähtiin puolestaan viimeisen reilun vartin aikana ja ottelun käännekohdaksi ja lopulliseksi niitiksi tuli JJK:n synkkä pariminuuttinen, kun Henri Anier ja Simonovski iskivät sisään FC Lahden 1-4-karkumatkalle.

Gaël Etock kavensi vielä vaihtomies Mikko Mannisen hankkiman kulmapotkun jäljiltä 79.minuutilla ohjaamalla Jovovicin puskun takatolpalta sisään. Sitä lähemmäs pisteitä kettulauma ei päässyt, vaan 2-4 jäi lopputulokseksi.

JJK:n ottelut jatkuvat jo kuluvalla viikolla, kun Kettupaidat matkaavat sunnuntaina 10.9. PS Kemin vieraaksi. Kotikentälle palataan maanantaina 25.9., kun vieraaksi saapuu FC Inter – sitä ennen JJK käy vielä huipputärkeässä vieraspelissä HIFK:n vieraana.

Ennen seuraavaa Veikkausliigan kotiottelua Harjulla pelataan myös kaksi nuorten maaottelua, kun Suomen alle 16-vuotiaat isännöivät kaksoismaaottelussa Pohjois-Irlantia ensi viikolla tiistaina 12.9. ja torstaina 14.9.

JJK - FC Lahti 2-4 (1-2)

0-1 4' Hassan Sesay

0-2 9' Marko Simonovski

1-2 14' Sasa Jovovic

1-3 73' Henri Anier

1-4 75' Simonovski

2-4 79' Gaël Etock

JJK:n avauskokoonpano: Teppo Marttinen, Honar Abdi, Matti Lähitie (c) (74' Gustavsson (v)), Samu Nieminen, Hindrek Ojamaa, Samu Suoraniemi (60' M.Manninen), Saku Leppänen (60' Kari), Patrick Poutiainen, Tomi Petrescu, Gaël Etock, Sasa Jovovic.

Vaihdossa: Jere Pyhäranta (mv), Felix Gustavsson (74'), Mikko Manninen (60'), Tommi Kari (60'), Antto Tapaninen, Severi Vielma, Aatu Manninen.