Pisteet jaettiin SJK Akatemian kanssa – JJK edelleen kotikentällään tappioton

03.08.2021

Harjulla nähtiin maanantai-iltana hyvätasoinen ottelu, kun kotikentällään tappiottomana porskuttanut JJK isännöi sarjakärki SJK Akatemiaa. Pisteet jaettiin lopulta 1-1-tuloksella, kun Kingsley Ofori vei ensin vieraat johtoon ja Robin Saastamoinen toi puolestaan Kettupaidat tasoihin. Näin JJK jatkaa edelleen kotikentällään voittamattomana!

JJK aloitti pelin vahvasti ja pääsi jo alkuminuuttien aikana hätyyttelemään pariinkin otteeseen SJK Akatemian maalia. Robin Saastamoisen nousun päätteeksi JJK sai ensimmäisen kulmapotkunsa jo toisella minuutilla ja uudelleen kulmalipulle mentiin jo parin minuutin kuluttua. Molemmista saatiin lupaavan oloiset tilanteet, mutta ei kuitenkaan maalia.

Jakson edetessä SJK Akatemia otti vahvemmin otetta pelistä ja hallitsi palloa pitkiäkin aikoja. JJK kuitenkin puolusti hyvin ja tiiviisti ja vierasjoukkue pysyi pois pahimmilta paikoilta – yritykset jäivät lähinnä kaukolaukauksiin.

Ensimmäinen puoliaika olikin kaiken kaikkiaan tarkkaa peliä, eikä maalipaikoilla juhlittu kummassakaan päässä. Tauolle mentiin kuvaavissa 0-0-lukemissa.

Myös toisen puoliajan JJK aloitti vahvasti ja Topi Säilynoja maalillaan joutui torjuntatöihin parin minuutin kohdalla, kun Juho Luoma laukoi boksin rajalta.

JJK:n raudanluja topparipari Hoffren-Åke yhtyi Saastamoisen maalijuhliin

Pian mentiin kuitenkin jo toiseen päähän: Oliver Günes sai Sami Sipolalta pallon pystyjuoksuun oikealla laidalla ja keskitti maalin edustalle, jonne rynnineistä pelaajista Kingsley Ofori pääsi puolustajien välistä tuikkaamaan pallon maaliin 49.minuutilla.

JJK oli näin ensimmäistä kertaa tällä kaudella joutunut kotikentällään tappioasemaan – mutta ei antanut sen hämmentää, vaan mitä pidemmälle jakso eteni, sitä vahvemmin JJK alkoi saada hyökkäyspeliään kulkemaan.

56.minuutilla jälleen vahvan pelin pelannutta Saastamoista rikottiin vapaapotkun arvoisesti muutaman metrin päästä kuudentoista rajalta. Pallon taakse asettui lopulta toppari Tatu Hoffren, jonka kova laukaus nousi kuitenkin yli maalin.

Tunnin kohdalla kotijoukkue otti kentälle tuoreita jalkoja ja uutta virtaa tuplavaihdolla, kun Eeli Liukkonen ja Niklas Kauppinen poistuivat vaihtopenkin puolelle ja tilalle kirmasivat Arttu Leivonen ja Jimi Saarikko.

Paine SJK Akatemian maalilla kasvoi ja hetki vaihtojen jälkeen JJK sai peräti neljä kulmapotkua putkeen. Niistä ei vielä saatu palloa maaliin, mutta kauaa ei tasoitusta tarvinnut enää odottaa!

Maalia päästiin juhlimaan 66.minuutilla hienosti rakennetun hyökkäyksen päätteeksi. Aati Riihimäki avasi pelin lyhyellä heitolla Ville Kirvesojalle. Kirvesoja näki oivallisesti oikeaa laitaa pitkin nousua tehneen Leivosen ja laittoi tälle pitkän nappikeskityksen. Leivonen leikkasi keskelle ja syötti Saastamoiselle, joka laukoi pallon upeasti maaliin rangaistusalueen rajalta!

Leivosen ja Saastamoisen yhteistyö toimi muutoinkin mainiosti ja kaksikko rakenteli vielä ottelun lopun aikana useammankin hyvän tilanteen.

Kettupuolustus paiski töitä pitääkseen nuoren ghanalaislupauksen Kingsley Oforin poissa pahanteosta

75.minuutilla puolestaan SJK Akatemialle aukesi maalipaikka, kun Omar Adawi katkoi Riihimäen avauksen ja syötti Oforille vetopaikkaan. Antti Åke heittäytyi kuitenkin pallon eteen ja blokkasi sen kulmapotkuksi. Kulmapotkuja nähtiinkin useampia molemmissa päissä, mutta kumpikaan ei saanut niistä tällä kertaa vastustajaansa rokotettua.

Pian mentiin jälleen toiseen päähän, kun 78.minuutilla Luoma katkoi oikealla laidalla SJK Akatemian syötön ja jatkoi Saastamoiselle. Saastamoinen haki maalin edustalta Tuomas Koppelomäkeä, mutta puolustus pääsi väliin juuri niin, että Koppelomäki tai taaempana kärkkymässä ollut Leivonen eivät päässeet laukomaan.

Voittomaalia ei lopulta nähty kummassakaan päässä, vaan pisteet jaettiin 1-1-tasatuloksella. Tasapeli oli kotikentällä JJK:n kauden toinen ja ainoatakaan tappiota ei kettulauma ole kotipesässään vielä kokenut.

SJK Akatemia-pelistä alkoivat melkoiset härkäviikot ja seuraava peli on tulevana lauantaina Vaasassa VIFK:n vieraana. Sen jälkeen vuorossa on kauden ensimmäinen derby, kun JJK matkaa FC Vaajakosken vieraaksi Vaajakoskelle torstaina 12.8.!

Artikkelin kuvat: Pablo Casso 

Lisää Pablo Casson komeita pelikuvia eiliseltä pääset katsomaan klikkaamalla tästä.

JJK - SJK Akatemia 1-1 (0-0)

Maalit:

0-1 49' Kingsley Ofori

1-1 66' Robin Saastamoinen

 

JJK:n avauskokoonpano: Aati Riihimäki, Jonne Porkka, Antti Åke, Tatu Hoffren, Juho Luoma (85' Madetoja), Vertti Lepo (79' Björn), Ville Kirvesoja, Eeli Liukkonen (60' Leivonen), Robin Saastamoinen (v), Tuomas Koppelomäki (85' Ciriaco (v)), Niklas Kauppinen (60' Saarikko).

 

Vaihdossa: Tatu Österlund (mv), Tuomas Koivisto, Joonas Madetoja (85'), Jaakko Björn (79'), Eduard Ciriaco (85'), Jimi Saarikko (60'), Arttu Leivonen (60').

 

Yleisöä: 805

Harjurokki - klikkaa tästä