Perjantaina vieraaksi saapuu HIFK

22.05.2014

JJK - HIFK perjantaina 23.5. klo 18:30 Harjun stadionilla

Harjun aurinkoiset kotiottelut jatkuvat perjantaina kello 18:30, kun vieraaksi saapuu perinteikäs helsinkiläisseura HIFK. Edellisessä kotiottelussa kettulauma otti komean kotivoiton, kun pisteet jäivät Antto Hilskan maalilla Jyväskylään.

Nyt kun voittoputki on avattu, lähtevät Juha Pasojan suojatit luonnollisesti jatkamaan sitä.

– Kauden avausvoitto ja nollat omissa, silloin ollaan tehty asioita oikein kentällä. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvä, sellaista peliä mitä haluammekin pelata. Toisella jaksolla Jazz suoraviivaisti peliään ja se taas vaikeutti sen verran meitä, ettemme saaneet omaa pallollista peliämme enää toimimaan.

– Kotipeleissä Viikinkejä vastaan viimeinen vartti oli meiltä hyvä ja Jazzia vastaan ensimmäiset 45 minuuttia – nyt lähdemme siitä, että saadaan oma, hyvä pelimme kestämään koko 90 minuuttia, toteaa Pasoja.

Kaksi ensimmäistä kotipeliä ovat tuottaneet Kettupaidoille nyt neljä pistettä. Etenkin puolustussuuntaan varsin hyvin sujuneiden kotiotteluiden välissä oli Tampereenreissu, jolta kotiin palattiin tyhjin käsin – ja Ilves rokotti vieraitaan peräti neljästi. Pasoja sanoo, että vastaavaa tasonnotkahdusta ei tarvitse nyt pelätä.

– Ei toista semmoista työtapaturmaa haluta päästää enää tapahtumaan, ollaan valmistauduttu peliin nyt huolella. Sitä paitsi kyllähän pojat aina kotipeliin syttyvät aivan erityisesti!

Ilves-ottelua lukuunottamatta JJK:n puolustuspelaaminen onkin alkukaudella toiminut hyvin – ongelmat ovat olleet ennemminkin toisessa päässä, maaleilla kun eivät Kettupaidat toistaiseksi ole juhlineet.

– Seuraava askel on se, että maalipaikkoja on saatava luotua enemmän – sitä kautta alkaa maalejakin syntyä.

Kauden avausmaalin viimeisteli komean kuvion päätteeksi Jasin Abahassine Ilveksen verkkoon, kotimaalit taas korkkasi Hilska. Viime kaudella Hilska iski maalihanat auki saatuaan täysosuman viidessä ottelussa putkeen – kenties Hilu laittaa tällä kaudella vielä paremmaksi vauhtiin päästyään!

Vastassa toinen sarjanousija

Jazzin tavoin HIFK nousi viime kauden päätteeksi Ykköseen. Helsinkiläiset vahvisivat rivejään muun muassa Jiposta tulleella maalivahti Lassi Hurskaisella sekä Veikkausliigaa ja Unkarin pääsarjaa pelanneella Antonio Inutilella – ja JJK-kasvatti Jukka Sinisalolla.

Nyt HIFK on sarjassa muutaman pykälän JJK:n yläpuolella viidentenä – pisteitä helsinkiläisillä on kuitenkin vain yksi enemmän. Saldona toistaiseksi on tappio, kaksi tasapeliä sekä kotivoitto Ilveksestä.

– HIFK pyrkii pelaamaan hyvää jalkapalloa ja hyökkää voimakkaasti, mutta on toisaalta myös puolustussuuntaan todella hyvin organisoitu.

– Meidän pystyttävä pitämään pelirohkeutemme ja uskallettava nimenomaan pelata, eikä sorruttava roiskimaan pitkää, Pasoja linjaa.

Toipilaat tekemässä paluuta

Terveystilanne on kettuleirissä varsin hyvä, kun myös pidempään poissa olleet Topi Järvinen ja Robert Taylor ovat tekemässä paluuta pelikuntoon. Järvinen nähtäneen viheriöllä ensi viikolla ja Taylor päässee rakaisin pallotreeneihin parin viikon päästä.

Ykkösen 5.kierros: JJK – HIFK, perjantaina 23.5. kello 18:30, Harjun Stadion