Perjantaina kotikentällä VPS:n kimppuun

18.05.2017

20170519-JJK-vps-ottelumainos-www

Toukokuun loppupuolikkaan otteluputki alkaa perjantaina aurinkoisella Harjulla!

Vieraaksi saapuu VPS, jonka alkukausi on ollut vaiheikas. Kausi käynnistyi murskaavalla 5-0-tappiolla HJK:n vieraana ja sen jälkeen SJK haki Vaasasta pisteet 1-3-lukemin mittelössä Pohjanmaan herruudesta. Tahmean alun jälkeen päävalmentaja Petri Vuorinen on kuitenkin saanut joukkueensa kurssin käännettyä ja niin uudelleen kohdattu HJK kuin FC Interkin on saanut tyytyä tappioon, kun VPS on onnistunut kääntämän tiukat ottelut voitokseen – HJK:ta vastaan sankariksi nousi keskikenttämies Joonas Vahtera, Turusta pisteet taas lähtivät vaasalaisten matkaan isäntien oman maalin turvin.  Nousujohteinen vire on nostanut VPS:n sarjataulukossa jo toiseksi HJK:n kantaan.

JJK puolestaan hakee vielä kauden avausvoittoaan. Viimeisimpänä takana on kirvelevät, niukat yhden maalin tappiot kotikentällä FC Interille ja vieraskentällä SJK:lle. Ottelut ovat olleet kuitenkin luonteeltaan melko erilaiset. Kotikentällä nähtiin ärhäkästi Interin kimppuun käynyt kettulauma, jolla olisi ollut paikat iskeä voittoon tarvittavat maalit – mutta joka joutui kuitenkin lopulta taipumaan Shefki Kuqin kentälle marssittaman kovan hyökkäyskaluston painostaessa toisella jaksolla. Ratkaisu nähtiin lopulta erikoistilanteesta, joita Inter sai luotua putkeen useita painostusjaksonsa aikana.

2017-05-06_jjk-fcinter_0042

SJK puolestaan hallitsi palloa ja JJK keskittyi tiukasti vartioimaan omaa maaliaan. SJK pysyikin varsin hyvin pois kaikkein vaarallisimmilta paikoilta ja ajoittain nähtiin melkoista asemasotaa, kun SJK pyöritteli palloa ja yritti turhaan hakea rakoja tiiviistä kettumuurista. Vastaavasti omaa hyökkäyspeliään JJK ei kuitenkaan meinannut millään saada käyntiin ennen kuin ottelun lopussa takaiskumaalin jälkeen – toisin kuin Interiä vastaan, kun vaarallisia hyökkäyksiä nähtiin niin ennen kuin jälkeenkin vieraiden maalien.

Interiä vastaan uransa ensimmäisen Veikkausliiga-maalin iskeneelle Gaël Etockille ei tällä kertaa juurikaan saatu toimitettua palloja, vaan hyökkäykset tyrehtyivät usein ennen kuin ne kunnolla pääsivät vauhtiin. Puolustuspäässä ei näin saatu juurikaan lepotaukoja – se verottikin tarkkaavaisuutta ja Erfan Zeneli pääsi reilun tunnin pelin jälkeen iskemään Richie Dormanin keskityksestä isännille 1-0-maalin. JJK pääsi johtomaalin jälkeen rakentelemaan muutamia hyökkäyksiä, mutta ei saanut niitä viimeisteltyä maaliksi asti.

Edellisessä ottelussa SJK:sta lainalla oleva Elias Ahde oli sivussa seurojen välisen sopimuksen vuoksi – kärkimies ei saanut pelata omistajaseuraansa vastaan ja on VPS:aa vastaan siis jälleen normaalisti käytettävissä. Ahde tuokin varmasti kaivatun lisän hyökkäyspeliin SJK-otteluun verrattuna – juoksuvoimainen kärkimies on löytänyt hyvin yhteisen sävelen muiden Kettupaitojen kärkimiesten kanssa ja on ehtinyt kunnostautua neljässä pelaamassaan ottelussa niin maalin teossa kuin syöttämisessäkin.

Kotikentällä on muutoinkin odotettavissa rohkeampi ja aktiivisempi kettulauma kuin SJK:n vieraana. Vaikka voitto on antanut vielä odottaa itseään, on JJK osoittanut menneiden kausien tapaan taistelevansa yhtenäisesti ja pystyvänsä myös luomaan maalipaikkoja – tästä ovat hyvänä osoituksena niin HJK:n kuin IFK Mariehamninkin verkkoon isketyt maalit. Päävalmentaja Juha Pasoja on painottanut vielä lisää tarkkuutta ja kovuutta etenkin molempien maalien edustalla ja tätä onkin varmasti käyty läpi myös VPS-ottelun alla.

2017-05-06_jjk-fcinter_0033

Hyödynnä ”JJK-parkkiaikaa”!

Harjun pysäköintialueet ovat aina hyvin rajalliset ja nyt stadionin meneillään oleva remontti on vähentänyt niitä entisestään. Suosittelemmekin matsiin saapumista kävellen tai pyöräillen!

Voit myös hyödyntää läheisiä parkkialueita: Sepänaukion JAO:n oppilaitoksen viereiselle parkkipaikalle ja JAMK:n Rajakadun kampusalueen parkkipaikoille saa JJK:n ottelutapahtumien aikana jättää auton pidemmiksi ajoiksi, mitä normaalisti olisi sallittua. ”JJK-parkkiaika” alkaa aina kaksi tuntia ennen kotiottelun alkua ja päättyy tunti ottelun päättymisen jälkeen. Käytäthän kuitenkin parkkikiekkoa ja pysäköit vain merkityille paikoille!

Edellissä kotiottelussa remontin vuoksi suljettuna ollut pienempi Ihantolantien sisäänkäyntiporteista puolestaan on jälleen normaalisti käytössä- näin ollen kaikki kolme porttia ovat avoinna.

Ennakkoliput haltuun

Ennakkoliput kotiotteluihin voit tällä kaudella ostaa kätevästi suoraan verkkosivuiltamme! JJK.fi-sivuston kaikkien sivujen oikeassa laidassa on ”Osta lippuja”-painike,  jota klikkaamalla aukeaa sivupalkki – siitä pääset suoraan lippuostoksille.

Numeroitujen pääkatsomolippujen myynti päättyy 3,5 tuntia ennen ottelun alkua ja muiden lippujen myynti 1,5 tuntia ennen ottelun alkua.

Edullisempia ennakkolippuja on myynnissä myös Neste K-asemilla Savelassa, Tourulassa ja Kirrissä.

marttinen-vielma-fanituotteet-20170517

Uudet fanituotteet saatavilla

Juuri sopivasti kotiottelun alla saapui myös aivan uunituoreita fanituotteita!

Uudet, harmaat pipot sekä päivitetty fanihuivi ovat myynnissä stadionin fanituotepisteellä muiden, vanhojen ja tuttujen tuotteiden lisäksi. Trikoopipolla hintaa on 15 euroa ja huivilla 20 euroa.

20170422-JJK-toukokuubanneri-www