Perheenlisäystä saanut Hyyrynen odottaa tiukkaa vääntöä

17.05.2010
Perheenlisäystä saanut
Hyyrynen odottaa tiukkaa vääntöä

JJK:n kapteeni Mikko Hyyrynen on valmistautunut paluuseen liigakentille hieman tavanomaisesta poikkeavalla kaavalla – miehen perheeseen syntyi toissa viikolla toinen poika.

– Tiistaina tulee kaksi viikkoa täyteen. Kyllä se on piristänyt mieltä, uuden elämän alku on aina sellaista jännittävää seurattavaa. Nyt on ehtinyt olla tiiviimmin kotonakin, kun ei ole tarvinnut käydä pelireissuilla, Hyyrynen naurahtaa reisivamman aiheuttamaan poissaoloon viitaten.

Alunperin Hyyrynen tähtäsi liigakauden aloittamiseen reilun viikon takaisessa MYPA-pelissä, mutta pojan syntymä sotki harjoittelua ja viivästytti paluuta vielä hieman. Nyt kipparin jalka on kuitenkin sataprosenttisessa kunnossa.

– Hyvillä mielin on saanut seurata pelejä, kun pisteitä on ropissut. Tietenkin sitä olisi halunnut olla pelaamassa itsekin, mutta ehkä sivusta seuraaminen on nyt ollut vähän helpompaa. Jos olisi tullut tappioita, olisi varmasti ollut kovempi halu kentälle auttamaan joukkuetta.

Muiden onnistumiset helpottavat

Joukkueen hyvä kauden alku ei tullut kapteenille suurena yllätyksenä.

– Yllätys ja yllätys. Niissä peleissä, jotka ollaan voitettu, ollaan pidetty homma tosi hyvin paketissa ja ollaan tehty oikeita asioita. Tiukkoja pelejähän ne ovat kaikki olleet, ja ollaan saatu se ratkaiseva avausmaali tehtyä. Tiukkaa tulee varmasti tästä eteenpäinkin.

Hyyrynen on seurannut ilolla myös hyökkääjien onnistumisia. Mika Lahtinen ja Tommi Kari ovat olleet sekä vaarallisia että tehokkaita, ja myös Lasse Linjala onnistui mainiosti saatuaan näyttöpaikan Myllykoskella. Oman peliaikansa puolesta Hyyrynen ei kuitenkaan murehdi.

– Hyvä, että onnistumisia on tullut laajalla rintamalla. Mutta jos olen fyysisesti kunnossa, en pelkää ettenkö pääsisi pelaamaan. Uskon, että kunnossa ollessani musta on kyllä hyötyä joukkueelle. Pikemminkin nyt on vähän helpompi tulla, kun muut ovat onnistuneet eikä multa siksi tarvitse odottaa niin ihmeitä.

Illan KuPS-ottelusta on odotettavissa tasainen vääntöpeli. Molemmat joukkueet ovat aloittaneet kautensa vahvasti.

– KuPS on ollut hyvässä vireessä. Tiukka peli varmasti tulee, ja tekonurmi tuo oman mausteensa siihen. Kyllä KuPS:lle varmasti etua on alustasta, koska he ovat pelanneet kaikki liigapelit tähän saakka tekonurmella, Hyyrynen arvelee.

MikkoHyyrynen