PEPO vahvempi harjoitusottelussa

20.04.2021

Viime viikonlopun harjoitusottelu Lappeenrannassa päättyi kotijoukkue PEPO:n selkeään 3-0-voittoon. Kamppailun kenttätapahtumat olivat kuitenkin tulostaulun lukemia tasaisemmat.

Kotijoukkue PEPO hallitsi ottelun kenttätapahtumia hienokseltaan, mutta pallo pyöri ajoittain lupaavasti myös Kettupaitojen lapikkaassa JJK:n rakennellessa hyökkäyksiään. Edelliseen varsin tehottomaan OTP-otteluun verrattuna tällä kertaa päästiin useaan otteeseen myös linjojen taakse, mutta PEPO-puolustus ja kotijoukkueen maalia vartioinut, Veikkausliigassakin pelannut yhdysvaltalaismaalivahti Craig Hill pitivät vierailijansa nollilla huippuvaarallisten tekopaikkojen jäädessä vielä vähiin.

PEPO pääsee ensimmäiseen tekopaikkaansa jo parin minuutin pelin jälkeen, kun ex-Kettupaita Samu Suoraniemi kirmaa oikealta laidalta kohti maalia, mutta Tatu Österlund on hereillä maalillaan ja torjuu laukauksen jalallaan.

JJK:n ensimmäinen vaarallinen hyökkäys puolestaan käynnistyy 14. minuutilla, kun Tuomas Koppelomäki voittaa pallon keskialueella, jatkaa sen Vertti Levolle, joka pujottelee PEPO-puolustuksen läpi itsensä rangaistusalueen tuntumaan saakka ja syöttää pystyyn juosseelle Niklas Kauppiselle. Hill torjuu kuitenkin Kauppisen vedon. Seuraavalla minuutilla tapahtuu jälleen: Österlund avaa Jonne Porkalle aivan sivurajalle. Porkka jatkaa suoraan päällään Kauppiselle, joka syöttää pallon nopeasti kohti maalia juosseita Koppelomäkeä ja Maxime Nzezaa. Kumpikaan ei kuitenkaan lopulta yllä palloon vaan PEPO-veska ehtii palloon ensimmäisenä ja vaarallisen oloinen hyökkäys kuivuu kokoon.

21. minuutilla kotijoukkue pääsee iskemään ensimmäisen osumansa, kun koko joukon takaa noussut toppari Nuutti Toiviainen puskee kulmapotkun voimalla pompun kautta maalin perukoille.

25. minuutin kohdalla Lepo revitään nurin ja JJK saa vapaapotkun hyvästä paikasta boksin nurkalta. Isot minuutit vyölleen ottelussa kerännyt 15-vuotias hyökkääjä Arttu Leivonen asettuu pallon taakse. Vasurilaukaus pomppii läpi puolustuksen aina maalivahdille asti, joka nappaa sen helpohkosti syliinsä.

Puolen tunnin pelin jälkeen JJK käy toistaiseksi lähimpänä tasoitusosumaa, kun hyvin rakennellun hyökkäyksen päätteeksi Porkan keskitys vasemmalta aivan päätyrajan tuntumasta pomppii maalin edustalta lähes maaliviivaa hipoen. Sekä Kauppinen että takatolpalle noussut Nzeza eivät kuitenkaan venytyksestään huolimatta aivan yllä tuikkaamaan pelivälinettä maaliin ja kotijoukkue säästyy takaiskulta.

Tauon lähestyessä PEPO on lähellä siirtyä 2-0-johtoon, kun portugalilainen keskikenttämies Leon Augusto pommittaa kaukolaukauksen kettumaalin ylärimaan. JJK selviää kuitenkin vielä säikähdyksellä ja Österlund käynnistää maalipotkusta nopean hyökkäyksen keskialueella odottaneen Koppelomäen kautta, joka jatkaa pallon nopeasti oikea-aikaisen pystyjuoksun tehneelle Kauppiselle. PEPO-puolustus joutuu repimään Kauppisen sääntöjen vastaisesti nurin aivan boksin rajalla. Tilannetta seuranneesta vapaapotkusta ei kuitenkaan synny sen ihmeempiä ja tauolle mennään 1-0-lukemissa.

Toisella jaksolla nähdään kotijoukkueen hienoisesta hallinnasta huolimatta jälleen muutamia paikan puolikkaita, joista lähimpänä PEPO-maalia käyvät Eeli Liukkosen antama kulmapotku, joka kiertää suoraan ylärimaan sekä saman miehen reilut kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä antama vapaapotku, jonka Antti Åke ilmatilan herrana puskee niin ikään yläriman kautta lopulta maalipotkuksi.

Kotijoukkue PEPO iski myös toisen jakson osumansa hyvällä prosentilla verkkoihin. 2-0-maali syntyy 70. minuutilla pitkän pallorallin päätteeksi ja tälläkin kertaa asialla on toppari, kun Roope Huhtala tykittää matalan kaukolaukauksen tarkasti JJK-maalin oikeaan alanurkkaan. Pian vierailijoiden muutaman minuutin huono jakso synkkenee entisestään: Nikke Veikkanen pääsee karkaamaan linjasta ja yllättää vastaan tulleen Österlundin chippaamalla pallon kettuvahdin ylitse maaliin. Osuma jää samalla ottelun viimeiseksi ja PEPO vie voiton selvin 3-0-lukemin.

JJK-valmentaja Ari Koski myöntää kotijoukkueen esityksen olleen askeleen vierailijaansa edellä.

– PEPO oli tänään selvästi vahvempi joukkue ja pyörittivät peliä hyvin. Meidän otteissa positiivista oli kuitenkin se, että nyt luotiin uhkaa linjan taakse ja päästiin maalipaikoille. Pallollisesti myös pysyttiin mukana kohtuullisen hyvin. Tosiasia on kuitenkin se, että jos seitsemänkin pelaajaa puuttuu rivistöstä niin kyllähän se haasteita tuo ja näkyy väkisinkin kentällä. Toisaalta taas nämä ovat hyviä näyttö- ja kehittymispaikkoja muille ja esimerkiksi Arttu (Leivonen) pelasi isot minuutit ja pirteästi pelasikin, Koski pohdiskelee.

JJK:n loukkaantumisosastolta eli niin sanotun FC J-P:n riveistä kuuluu myös varovaisen toiveikkaita uutisia kauden aloitusta silmällä pitäen, sillä osa vaivojaan kuntouttavista pelaajista alkaa palailemaan pikku hiljaa pelikentille.

JJK:n edellisestä voitosta (MiPK kaatui helmikuussa lukemin 3-0) on ehtinyt vierähtää parin kuukauden verran ja seuraava vastustaja onkin taas astetta kovempi, kun kertaalleen tänä keväänä kohdattu, Juha Pasojan luotsaama Mikkelin Palloilijat saapuu vastavierailulle ensi lauantaina. Kamppailu pelataan totutusti koronarajoituksista johtuen suljetuin ovin ilman katsojia Viitaniemen montussa. Pelatut sekä tulevat harjoitusottelut tuloksineen näet täältä.

PEPO - JJK 3-0 (1-0)

1-0 21' Nuutti Toiviainen
2-0 70' Roope Huhtala
3-0 73' Nikke Veikkanen

JJK:n avauskokoonpano: Tatu Österlund, Jonne Porkka, Antti Åke (C), Tatu Hoffren, Fabian Hanslian, Vertti Lepo (84'), Eeli Liukkonen, Tuomas Koppelomäki, Niklas Kauppinen (46'), Maxime Nzeza (78'), Arttu Leivonen (85')

Vaihdossa: Aati Riihimäki, Lauri Paananen (84'), Antoine Lemarié (46'), Altin Pllana (78'), Jaakko Björn (85')