Pasojalla uusi kaksoisrooli

20.12.2011

5-juha-pasoja-jjk2011

 

Juha Pasoja teki kauden 2010 kynnyksellä paluun Norjasta ja Ham-Kamista Veikkausliigaan ja JJK:n takalinjoille. Pasoja johtaa kettupaitojen puolustusta tulevalla kaudella kentälläkin, mutta aloittelee uraansa myös valmentajana. Jo kaudella 2011 hän toimi JJK:n B-junioreiden apuvalmentajana ja tulevalla kaudella hän kuuluu B-junnujen lisäksi A-junioreiden ja edustuksen valmennustiimeihin. Pasoja vietti juuri viikon Eerikkilän urheiluopistolla nykyisille ja entisille pelaajille suunnatulla Huippupelaajan valmentajakurssilla, jonka suorittaminen on yksi askel kohti pääsarjapäävalmentajana toimimiseen oikeuttavaa pätevyyttä.

– Kurssi oli varsin intensiivinen ja oikein mukava, oli hienoa, että mukana oli niin erilaisia pelaajia – sai useita erilaisia näkökulmia asioihin, Pasoja kiittelee.

Ajatus valmentamisesta alkoi kemiläistopparin mukaan kehkeytyä Norjan vuosina.

– Siellä oli paljon aikaa ajatella jalkapalloa. Siihen asti sitä oli vain pelannut ja tehnyt oman osansa kentällä, mutta silloin alkoi miettiä pelejä myös valmennuksellisesta näkökulmasta. Tuntui, että itselläkin voisi olla jotain annettavaa myös sillä saralla, kettutoppari muistelee.

Nyt ajatus on edennyt jo niin pitkälle, että valmentajakoulutus on hyvässä vauhdissa ja tulevalla kaudella Pasoja toimii päävalmentaja Kari Martosen apuna JJK:n edustusjoukkueen valmennusryhmässä.

– Ensisijaisesti olen edustusjoukkueessa vielä ihan pelaajana mukana ensi kaudella. Mutta kuulun myös valmennustiimiin ja toki pyrin auttamaan mahdollisimman paljon silläkin puolella. Eiköhän tuo puolustuspään pelaaminen tule olemaan se mihin valmennuspuolella keskityn, Pasoja toteaa.

– Tavoitteena omalta kohdalta on pysyä mahdollisimman terveenä ja pystyä sitä kautta auttamaan joukkuetta mahdollisimman paljon. Ja vaikka halu pelata onkin edelleen kova, niin eipä se haittaisi jos nuoremmat menevät ohi kokoonpanossa, 204 liigaottelun mies tuumaa.

Potentiaalisia syrjäyttäjiä ei tarvitsekaan kaukaa etsiä.

– Meidän nuoret topparit Mikk (Reintam) ja Samu (Nieminen) ovat molemmat todella hyviä, nuoria pelaajia ja kehittyvät koko ajan sitä mukaa kun pelejä kertyy, Pasoja kehuu nuoria kettutopparikollegoitaan.

 

Seuraavan kerran Pasoja ja muut kettupaidat nähdään tositoimissa tänään – tosin tällä kertaa kenties hieman vähemmän totisissa merkeissä, kun JJK kohtaa futsal-ystävyysottelussa KaDyn Monitoimitalossa kello 19.00 alkaen. Kaikki ottelun tuotot menevät lyhentämättömänä Roosa Nauha- rahastoon – tervetuloa!

 

TM