Pasoja ulkona helmikuulle, puolustuspään pelaajia tulossa näytille

20.11.2010

Pasoja ulkona helmikuulle,

puolustuspään pelaajia tulossa näytille

JuhaPasoja

Ratkaisevassa liigakarsintaottelussa FC Viikinkejä vastaan loukkaantunut toppari Juha Pasoja on nilkkavamman vuoksi sivussa 3-4 kuukautta.

– Toipumisennuste on sen verran, eli jos kaikki menee hyvin, pystyn aloittamaan täysipainoisen harjoittelun tammikuussa ja pelikunnossa olen helmikuulla, Pasoja kertoo.

Mies loukkaantui Viikingit-ottelun toisella puoliajalla vaarattoman näköisessä pääpallotilanteessa. Nilkan nivelside repeytyi poikki.

– Hypättiin laidassa vastustajan kanssa samaan palloon. Hän kaatui siinä ja minun jalkani jäi alastullessa huonossa asennossa hänen jalkojensa väliin. Heti tunsin, että jotakin meni.

Kuntouttavan harjoittelun Pasoja uskoo aloittavansa jo ensi viikolla. Kokenut toppari on seurannut vaikean, mutta onnellisesti päättyneen kauden jälkeen joukkueen vahvistumista hyvillä mielin.

– Kyllähän me vahvistuksia tarvitaan. Kaikki nyt hankitut pelaajat ovat enemmän tai vähemmän oman kylän poikia ja lisäksi hyviä pelaajia, Veikkausliigassa ihan huippuja. Hyvä juttu, että saatiin heidät tänne.

Kapeimmalta joukkueen materiaali näyttää tämän hetken valossa juuri puolustuspäässä.

– Kyllähän puolustus kapein on, Tapanisen Anttokin on toipilas eikä hänen kuntoutumisestaan ole takeita – ja itsellä menee talvi osittain sivu suun. Varmaan Martsilla ja muilla on tarkoituksena katsella jos jostakin vahvistusta löytyisi – tai sitten ässänä hihasta joku ylempänä pelannut siirretään puolustukseen.

JJK katsastaa harjoitusten alkaessa joulukuun alussa nimenomaan puolustuspään pelaajia. Testiin tulee 3-5 nuorta pelaajaa, joista osa on jo todistanut osaamisensa liigatasolla. Pääpaino on vasenjalkaisen puolustajan löytämisessä, mutta Pasojan loukkaantumisen myötä mukana on ehdokkaita myös keskuspuolustukseen.