Pasoja tyytyväinen omiensa esitykseen Kemissä

19.05.2015

JJK Juha Pasoja

Juha Pasoja palasi kotikonnuilleen Kemiin sunnuntaina – tällä kertaa vierasjoukkueen päävalmentajana. JJK otti tiukasta ottelusta ansaitun voiton ja Pasoja oli omiinsa syystäkin tyytyväinen.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä hyvä hyökkäyssuuntaan. Vaikutti siltä, että torstaina Turussa pelattu TPS-ottelu painoi vielä kemiläisten jaloissa ja siihen pyrittiinkin iskemään. Prässättiin ylhäältä, saatiin riistoja – ja myös komea maali. Maalin lisäksi siinä oli vielä muutama muukin tilanteita, joista oltaisi maali voitu rakennella.

Ottelun ainoasta maalista vastasi Aleksis Lehtonen, joka latasi Benno Hanslianin esityöstä pallon maaliin reilun puolen tunnin jälkeen

Puolustussuuntaan ehjä toinen puoliaika

Kotijoukkue antoi avausjaksolla JJK:n pitää palloa selvästi enemmän kuin aiemmin keväällä Vehkalammella pelatussa cup-ottelussa.

– Toiselle puoliajalle pelin kuva muuttui, kun PS Kemi alkoi viljelemään pitkiä palloja vielä ensimmäistä enemmän. Samalla meidän oli puolustettava alempana eli myös vastustajan maalille oli enemmän matkaa. Silti toisenkin puoliajan paremmat paikat olivat meillä – oikeastaan kotijoukkueella ei lopulta ollut koko ottelussa kuin se yksi paha paikka ennen taukoa, jonka Janne (Korhonen) torjui, Pasoja kertaa.

– Tiukka ja tasainen pelihän se oli kaiken kaikkiaan, kuten odottaa saattoikin. Etenkin toisen puoliajan puolustustyöhön olen meiltä tyytyväinen: se oli meiltä erittäin jämäkkä ja ehjä esitys – ehjin aikoihin. Vaikka PS Kemi sai keskityksiä, eivät he saaneet niistä lopulta mitään aikaan. Pärjättiin kaksinkamppailuissa ja voitettiin myös kakkospalloja hyvin, mikä olikin tavoitteena.

Vaikka peli oli Kemissä ajoittain hyvinkin tiukkaa vääntöä, ei se vaatinut suurempia veroja loukkaantumisten muodossa. Maalintekijä Lehtonen satutti hieman jalkaansa, mutta ei joudu huilaamaan viikkoa-paria pidempään. Robert Taylorin paluu kentille on venynyt pienen takapakin myötä hieman alkuperäistä pidemmäksi, mutta keskikenttäpelaaja nähtäneen kentällä viimeistään ensi viikon TPS-ottelussa.

Myös keväällä nilkkaoperaatiossa käyneen Severi Vielman kuntoutuminen sujuu hyvin ja aikataulussa ja puolustaja pääsee kuntosalikauden jälkeen jälleen juoksuharjoituksiin. Mikkelin muhkuraisella kentällä painiessa polveaan loukannut Tommi Kari sen sijaan on menossa huomenna tutkimuksiin – myöhemmin tulosten myötä selviää, kuinka pitkään kettukapteeni joutuu olemaan sivussa pelikentiltä.

Paluu tuttuihin maisemiin

Kemiläislähtöinen Pasoja ei ole aiemmin vieraillut vanhoilla kotikentillään vastustajajoukkueen riveissä. Paikat ja ihmiset ovat kuitenkin tuttuja – myös peliareenana toiminut CitySport Areena eli Karihaaran tekonurmikenttä on tuttu paikka.

– Onhan siellä itsekin tullut pelattua, mutta silloin siinä oli vielä hiekkakenttä, Pasoja naureskelee.

– Paikat oli tuttuja, samoin katsomossa oli tietenkin paljon tuttuja – sen verran pienet piirit Kemissä on. Ei tuo vanhalle kotikentälle paluu ennen peliä kuitenkaan kummemmin jännittänyt, ainakaan niin että sen olisi tiedostanut. Mutta pelinjälkeisiä fiiliksiä se voimisti: Kemissä ei ainakaan missään nimessä halua hävitä. Tietenkin se toi tuohon voittoonkin vielä oman lisänsä – samoin kuin paikalle matkanneiden kannattajien tuki!

Seuraavaksi JJK kannattajineen matkaa Vaasaan kohtaamaan lauantaina neljännen sarjanousijan VIFK:n. Kotiottelut jatkuvat 31.5., kun Harjulle saapuu vieraaksi TPS.

VIFK – JJK, lauantaina 23.5. klo 16, Hietalahden stadion, Vaasa – Harjun Poikien bussi lähtee Harjukadulta klo 12, ilmoittautumiset matkat@harjunpojat.fi

JJK – TPS, sunnuntaina 31.5. klo 18:30, Harjun stadion

Tommin tunnelmia diagnoosin odottelusta löytyy Ksml-TV:n Aitiopaikasta.