Pasoja: ”Lomalla tehty muutakin kuin laiskoteltu”

07.01.2015

2014-10-04_jjk-acoulu_0031

JJK palasi tällä viikolla joululomaltaan jälleen tositoimiin. Kettupaitojen paluu sorvin ääreen sujui kaikin puolin aurinkoisissa merkeissä.

– Pari viikkoa oltiin joululomalla, mutta kyllä jo ensimmäisten treenipäivien aikana on huomannut, että ei pojat lomaansa ihan pelkkään laakereilla lepäilyyn ole käyttäneet. Tästä on hyvä jatkaa taas työntekoa, Juha Pasoja myhäilee.

Loppuviikolla edessä ovat vielä myös testit, joista saadaan väliaikatuloksia kauteen valmistautumisessa – kettulauman nopeutta ja kestävyyttä testataan niin syystalvella, vuoden alkaessa kuin keväällä sarjakauden kynnykselläkin. Pasoja ei yhdessä Antti Luhdan kanssa ole arastellut juoksuttaa joukkuettaan ja viimeisimmät tulokset lupaavatkin hyvää.

– Nopeustestejä voidaan tehdä oikeastaan niin usein kuin halutaan, se käy samalla nopeustreenistäkin. Kestävyyttä testataan sitten hieman harvemmin – ja osittainhan siinä testataan fysiikan lisäksi pääkopan kestävyyttäkin, Pasoja naurahtaa raskaiksi tiedetyistä testeistä.

– Joulukuun tulokset olivat hyviä, kauttaaltaan oli selvää kehitystä viime kauteen verrattuna ja vaikuttaisi, että sillä tiellä edelleen jatketaan. Hyvältä siis näyttää.

Jo viime kaudella JJK osoitti monesti jaksavansa raataa kentällä ottelun loppuun asti – sekä sen, että suuretkaan kokoonpanomuutokset otteluiden välillä eivät näkyneet tuloksessa. Samaa on siis varmasti luvassa tulevallakin kaudella.

– Minun nähdäkseni joukkueessa on nyt erittäin hyvä ja terve kilpailutilanne. Kellään ei ole varaa avauspaikkaansa itsestäänselvänä, vaan sen eteen on tehtävä töitä.

–  Ja sen halun tehdä töitä, sitä kautta kehittyä ja tulla paremmaksi on lähdettävä aina pelaajasta itsestään. Ei valmentaja kuitenkaan voi olla joka välissä patistelemassa.

Pasoja toivookin pelaajien ottavan tasaisen tilanteen vastaan haasteena.

– Toivottavasti pelaajat lähtevät nyt haastamaan ennen kaikkea itseään, sitä myötä myös kaveria. Kevään edetessä alkaa sitten hahmottua, minkälaisella ykkösnyrkillä kauteen lähdetään.