Pasoja: ”Jäljellä on kolme finaalia, FC Jazzia vastaan niistä ensimmäinen”

02.10.2015

2015-08-05_jjk-fcjazz_0018

Poriin suuntaa levännyt Kettulauma jahtaamaan jälleen tärkeitä pisteitä.

JJK:ssa on kuluvan viikon aikana ladattu akkuja ja pureskeltu viime viikon pettymykset. Kuluvan kauden Ykköstä on jäljellä kolme ottelua ja tärkeät ottelut jatkuvat seuraavaksi sunnuntaina FC Jazzin vieraana klo 18:30 alkaen.

– AC Oulu-peliin päättyi pätkä, jossa meillä oli viisi peliä viidentoista päivän sisällä – olihan se aika raskas rupeama ja se ikävä kyllä myös näkyi Oulussa, Juha Pasoja myöntää.

Pieni lepohetki tulikin tarpeeseen, mutta pitkäksi aikaa ei voi jäädä makaamaan laakereillaan, vaan katseet on käännettävä pian kohti seuraavaa koitosta.

– Alkuviikosta pidettiin pari päivää vapaata, lepuutettiin kehoa ja mieltä. Keskiviikkona käsiteltiin viime viikko loppuun ja alettiin valmistautua Jazz-peliin – fiilis treeneissä oli silloin jo kaikin puolin hyvä ja hyvissä tunnelmissa ollaankin menossa kohti sunnuntaita.

JJK:n tuloksena tiiviistä viiden ottelun rypistyksestä oli kolme tappiota ja kaksi murskavoittoa kotikentällä. Myös kärkijoukkue PS Kemi on menettänyt pisteitä viime kierroksilla, joten kärki on tiivistynyt tiivistymistään: PS Kemi, PK-35, TPS ja JJK ovat tässä järjestyksessä neljän pisteen sisällä, kaksi viimeistä tasapisteissä. Kolme kierrosta ennen loppua nousu on siis edelleen täysin JJK:n ulottuvilla – mutta se vaatii voittoja.

– Kautta on jäljellä kolme peliä: meille ne ovat kolme finaalia, joista ensimmäinen on nyt sunnuntaina Porissa. Kovaa tappelua on luvassa.

– Tässä vaiheessa kautta ei treenikentällä varsinaisesti mitään ihmeitä saa enää tehtyä, nämä syksyn pelit ovat ennen kaikkea korvien välistä kiinni.

Kaikki kolme finaaliottelua ovat vaikeita: FC Jazz on ollut varsinaisena rikkana JJK:n rokassa niin kotona kuin vieraissakin, sen jälkeen PK-35 saapuu Harjulle ja päätoskierroksella Kettupaidat reissaavat jälleen Ouluun.

Porilaiset olivat pitkään putoamiskamppailussa mukana, mutta nyt sarjapaikka on hansikkaassa ja toisaalta kärkikahinat ovat liian kaukana.

– Ei siellä helppoa koskaan ole  ja nyt Jazzilla ei pahemmin ole enää panosta, eikä siten paineitakaan ja he pääsevätkin lähtemään peliin rennosti. Se sama rentous meidänkin on saatava, vaikka sarjatilanne erilainen onkin – ja tietenkin tiedetään, miten tärkeä peli tämä meille on.

Edellinen peli AC Oulua vastaan jäi tapahtumaköyhäksi eikä maalipaikkoja pahemmin nähty kummassakaan päässä – ottelu ratkesikin vaihtomies Petteri Pietolan yksilösuoritukseen. Pasoja lupaa, että Jazzia vastaan nähdään aivan eri näköinen Kettulauma kuin viime sunnuntaina.

– Etenkin se raskas peli TPS:aa vastaan torstaina näkyi AC Oulua vastaan. Nyt on levänneet jalat ja mielet ja jokainen tulee kentällä varmasti taistelemaan joka pallosta.

Ikäluokkiensa maajoukkueisiin valitut Aleksis Lehtonen ja Robert Taylor ovat vielä Porissa mukana, ulosajostaan jälkimmäistä pelikieltoa kärsivä Janne Korhonen ja Oulussa korttitilinsä täyteen napannut Antto Tapaninen puolestaan eivät.

Jälleen kannattajien bussimatka & kotikatsomo Pub Revolutionissa

Harjun Poikien bussi suuntaa jälleen myös Poriin – mukaan mahtuu, joten Ykkösen toiseksi viimeiselle vierasreissulle kannattaa lähteä mukaan!

AC Oulu-ottelu näytettiin Pub Revolutionin screeneiltä Fifa-konsoliturnauksen saattelemana ja paikalla olikin runsaasti kettukansaa. Tällä kertaa turnausta ei järjestetä, mutta ottelu näkyy jälleen valkokankailta ja TV-näytöiltä, joten ellet pääse lähtemään paikan päälle, kannattaa suunnaksi ottaa Pub Revolution!

Ykkönen: FC Jazz – JJK, sunnuntaina 4.10, klo 18:30, Pori stadion