Pasoja: ”Edessä kovaa työtä” – Priha apuvalmentajaksi

02.07.2013

paso_jjk-hjk_271012

JJK:n valmennustiimi loppukaudelle 2013 sai muotonsa myöhään maanantai-iltana. Sunnuntaisen RoPS-tasapelin jälkeen Juha Pasoja nostettiin valmennusvastuuseen loppukaudeksi Kari Martosen tilalle ja avukseen hän saa Kettuleirissä tutun nimen: aiemmin JJK:n Veikkausliigaan nostanut ja kuluvan vuoden helmikuussa JJK-organisaation junioripuolelle paluun tehnyt Ville Priha liittyy edustusjoukkueen valmennusrinkiin Pasojan kakkosvalmentajaksi. Muu valmennustiimi – maalivahtivalmentaja Jori Särkkä, fyysinen valmentaja Antti Luhta ja henkinen valmentaja Petteri Sveins – pysyy ennallaan.

 

 

Uusia tuulia

 

Pasoja lopetti pitkän ja komean peliuransa viime kauteen. Jo kaudella 2012 hän oli mukana JJK:n A- ja B-nuorten valmennuksessa sekä edustusjoukkueen valmennusryhmässä – tälle kaudella rooli kasvoi ja mukaan vastuualueisiin tuli reservijoukkue Villikettujen luotsaaminen Kolmosessa. Pasoja on parhaillaan myös suorittamassa A-valmentajatutkintoa.

 

Edustusjoukkueen tahmea alkukausi pakotti kuitenkin seurajohdon muutoksiin ja Paso hyppääkin nyt puikkoihin tavoitteenaan luovia kettulauma kuiville. Tuore päävalmentaja toteaa, että siirtymä vaati myös omanlaisensa prosessoimisen.

 

– Pelin jälkeen kaikkein päällimmäisimpänä tunteena oli pettymys – samassa veneessähän tässä ollaan kaikki oltu. Mutta nyt, kun asiaa on hetken pureskellut, on voinut jo uudella tavalla alkaa suunnittella tulevaa. Ja nyt alkaa kova työnteko.

 

Tällä hetkellä JJK on liigassa viimeisenä, neljä pistettä FC Lahtea perässä. Ehdottomasta minimitavoitteesta Veikkausliigassa ei olekaan pienintäkään epäselvyyttä.

 

– Aivan selvää tietenkin on, että yhden joukkueen on jäätävä loppukauden aikana taaksemme.

 

Pasolla ei ole kuvitelmia asioiden korjautumisesta taikaiskusta – resepti kurssin muutokseen on yksinkertainen.

 

– Meillä on nyt edessämme on kovaa työtä – paljon kovaa työtä. Itselleni tuo tarkoittaa ennen kaikkea asioiden suunnittelua, sitä työtä on edessä nyt paljon aiempaa enemmän.

 

Valmentajan joutuessa ennen muuta tiukkaan aivotyöhön, on pelaajien työ fyysistä.

 

– Pelaajien osalta puhutaan kirjaimellisesta, fyysisestä työnteosta. Pyrimme varmistamaan, että jätkät varmasti jaksavat juosta tarvittavan 90 minuuttia – ettei bensa lopu kesken liian aikaisin.

 

– Kaiken kaikkiaan vaatimustaso tulee nousemaan ja harjoituskentällä tullaan menemään kovaa – kenties saamme sitä kautta myös pelaajien rooleja kentällä vielä hieman selkiytettyä. Tiistai on vapaapäivä treeneistä, mutta heti keskiviikkona meillä on edessämme tiukka päivä.

 

 

 

 

Priha_08

”Tulos nyt tärkeintä”

 

Avukseen loppukauden missiossa Pasoja saa JJK-laisittain varsin tutun miehen: kaudet 2006-2009 edustusjoukkuetta luotsannut Ville Priha liittyy junioripuolelta edustuksen valmennusrinkiin Pason apuvalmentajaksi ja aisapariksi. Muu valmennustiimi säilyy entisellään.

 

Prihalla on liigavalmennuskokemuksen ja -näkemyksen lisäksi taskussaan JVK:n Jalkapallovalmentajatutkinto. Pasoja ja Priha ovat kauden mittaan myös ehtineet jo tehdä yhteistyötä junioripuolella – nyt yhteistyö tiivistyy ja saa uuden muodon.

 

– Eipähän tässä hommassa yksin pärjää!

 

– Valmennuspartnerin kanssa ennen kaikkea tärkeintä on se, että ajatellaan samalla tavalla jalkapallosta – että ollaan samoilla linjoilla siitä, miten saadaan peli toimimaan ja toivottu tulos aikaan.

 

Pasoja ei kiertelekään sitä, että loppukauden mittaan tulos on ennen kaikkea tärkeintä.

 

– Ryhdymme nyt tekemään töitä päivä kerrallaan. Tavoitteenamme on, että aina pelipäivän koittaessa voimme tarjota yleisölle ennen muuta parhaan mahdollisen tuloksen.

 

 

 

 

 

Seuraavan kerran tulosta haetaan tulevana sunnuntaina 7.7. tiukkaakin tiukemmassa haasteessa, kun sarjakärjessä keikkuva FC Honka saapuu Kettupaitojen vieraaksi Harjun stadionille kello 18:30 alkavassa ottelussa.

 

 

 

jjk-rops_cama_ketut_300613

    Taistelua, Ketut!