Pasanen ja Kauppinen jatkavat – Janhuselle sopimus

19.11.2021

Tästä se lähtee! JJK on solminut ensimmäiset uudet sopimuksensa kaudelle 2022, kun nimensä jatkopahviin ovat laittaneet Joel Pasanen ja Niklas Kauppinen. Omista junioreista sopimuspelaajien joukkoon nousee 17-vuotias Veikko Janhunen.

Vuonna 2002 syntynyt Joel Pasanen on JJK:n oma kasvatti, joka pelasi rohkean ennakkoluulottomin ottein itsensä avausmiehistöön heti ensimmäisellä kaudellaan edustusjoukkueessa. Juoksuvoimainen ja 1vs1 tilanteista nauttiva ”Jolle” äänestettiinkin JJK:n katsojien toimesta kaudella 2020 Vuoden läpimurtopelaajaksi. Päättynyt kausi oli Pasaselle siis vasta toinen miesten sarjoissa ja nuorukainen ehtikin päästä alkukaudesta huikeaan iskuun rakentelemalla tukun hyviä maalipaikkoja joukkuekavereilleen ja onnistui itsekin maalinteossa neljästi pelaamassaan kahdeksassa ottelussa.

– Joukkueen näkökulmasta kaudesta jäi lopulta ihan hyvät fiilikset. Vaikka hommat ei menneetkään ihan putkeen alkukaudesta niin saimme silti hyvän sijoituksen sarjassa ja moni uusi pelaaja pääsi hyvin mukaan joukkueeseen. Oma kausi meni jopa paremmin mitä olin itse ajatellut ja maalejakin syntyi pelimäärään nähden hyvällä prosentilla. Pääsin vielä paremmin sisään joukkueeseen ja lähemmäksi omaa parastani. Peliesitykset olivat tasoltaan parempia ja tasaisempia edelliskauteen verrattuna, Pasanen arvioi päättynyttä kautta.

Heinäkuussa Pasasen tie vei armeijan harmaisiin ja lopulta syksyllä kärsitty reisilihasvamma piti miehen sivussa koko loppukauden.

– Armeija sotki kyllä pahasti kauden toisen puoliskon juuri kun tuntui, että olin päässyt hyvään vireeseen kentällä. Se jäi lopulta harmittamaan todella paljon, sillä en ole koskaan ollut niin hyvässä kunnossa kuin siinä vaiheessa kesää olin. Siitä jäikin kyllä tosi iso nälkä ensi kautta ajatellen. Haluan päästä yhtä hyvään kuntoon ja vielä vähän parempaankin. Nyt ensimmäistä kertaa elämässäni pääsen keskittymään pelkästään treenaamiseen ja pelaamiseen, sitä odotan innolla! Uusi valmennus ja se, että seuralla on tavoitteena tosissaan nousta Ykköseen tuo vielä lisää maustetta omaa tekemiseen ja varmasti yleisesti koko joukkueeseen. Isot odotukset on siis ensi kaudesta niin itsellä kuin joukkueellakin, Pasanen vakuuttaa.

Niklas Kauppinen teki läpimurtonsa edustusjoukkueessa kaudella 2019, kun JJK marssi Kolmosen voittoon ja nappasi sen myötä sarjanousun Kakkoseen. Vuonna 2001 syntynyt hyökkääjä oli jo ehtinyt tehdä sitä edeltävällä kaudella myös Ykkösen debyyttinsä ollessaan vielä B-juniori-ikäinen.

Kausi 2019 oli Kauppiselle ensimmäinen kokonainen kausi miesten sarjoissa ja onnistunut sellainen, sillä sarjanousuun päättyneellä Kolmosen kaudella Kauppinen iski 17:ssä pelissä peräti 12 osumaa ollen joukkueensa kolmanneksi paras maalintekijä. Suurin odotuksin päättyneelle kaudelle lähteneen Kauppisen tie tyssäsi kuitenkin jo pre-seasonilla kärsittyyn polvivammaan, joka piti hänet lopulta sivussa koko kauden. JJK:n fysioterapeutin J-P Purasen johdolla tunnollisesti kuntoutettu vamma selätettiin ja ”Nikke” pääsi jälleen kirmaamaan pelikentille kaudella 2021.

– 2021 oli tapahtumarikas ja opettavainen kausi, jonka aikana paransimme myös omaa peliämme huomattavasti. Vaikka joukkuetaktiikka jäikin aika vähälle saimme silti puristettua 110% joka jätkästä. Meillä on ollut todella hyvä joukkuehenki niin treeneissä, kopissa kuin niiden ulkopuolellakin. Olen tyytyväinen siihen, miten pelasimme joukkueena ja esitimme voittavaa futista, mikä on aina kivaa katsottavaa katsojienkin näkökulmasta. Oma kausi oli vähän pettymys tehojen suhteen, mutta en ollut laittanut itselleni sen kummempia maalintekopaineita pitkän loukkaantumisen jälkeen. Kauden tavoitteet koostuivat lähinnä siitä, että pysyn ehjänä ja pystyn nauttimaan pelaamisesta ja osittain siitä syystä halusinkin pelata useamman pelin myös Kolmosessa, jotta pääsin taas pelirytmiin kunnolla kiinni, Kauppinen muistelee.

Kautta varjosti kuitenkin sama haaste kuin Pasasellakin, sillä asepalvelus oli heinäkuussa edessä myös Kauppisella.

– Valitettavasti armeija sotki kauden todella pahasti. Koronan vuoksi käyttöön otettu 2+2+2 malli (4 viikon palvelusjakson jälkeen 2 lomaviikkoa) ei tue urheilua lainkaan, sillä olimme pitkiä aikoja kiinni pääsemättä harjoittelemaan lajin parissa. Onneksi lomilla ollessani pääsin vähäisestä joukkueharjoitteluajasta huolimatta kuitenkin pelaamaan. Ensi kaudella asetan itselleni kolme selkeää tavoitetta: Ykköseen nousu, ehjänä pysyminen sekä avauskokoonpanopaikan vakiinnuttaminen. Joukkueen tavoitteet asetetaan talven mittaan ja sen mukaan lähdetään sitten Tonin (Lehtinen) kanssa rakentamaan, jotta olemme myös valmiita saavuttamaan asettamamme tavoitteet, Kauppinen toteaa päättäväisenä.

Janhunen (toinen vas.) osui FC Interin verkkoon, kun JJK haki ison voiton B-nuorten SM-sarjan ottelusta

Veikko Janhuselle kaksivuotinen pelaajasopimus

Uutena nimenä sopimuspelaajien joukkoon kauden 2023 loppuun ulottuvalla sopimuksellaan liittyy 2004 syntynyt Veikko Janhunen. U15-maajoukkueessa vuonna 2019 debytoinut keskikenttämies aloitti jalkapalloilijan uransa FC YPA:n riveissä Ylivieskassa ja perheen muutettua Keski-Suomeen harrastus jatkui Säynätsalon Riennon opissa Tuomas Koiviston joukkue- ja koulukaverina. Vuodesta 2013 Kettupaidassa pelanneelle Janhuselle kertyi päättyneellä kaudella minuutteja pääasiassa B-nuorten SM-sarjassa, missä JJK nappasikin komeasti neljännen sijan.

Pelipaikka: keskikenttä (ylempi tai alempi)
Vahvuudet omin sanoin: peliäly ja pallollinen taito
Aiemmat seurat ennen JJK:ta: FC YPA, SäyRi

 

Lisää joukkueenrakennukseen liittyviä uutisia kuullaan seuraavalla viikolla niin pelaaja kuin valmentajarintamaltakin. Voimassaolevat ja jo julkaistut pelaajasopimukset löydät täältä.