Paluumuuttaja Poutiainen: ”Ketään ei lähdetä nöyristelemään”

18.01.2017

jjk-tps_patu_ja_kaverit_240613

JJK sai mieluisan paluumuuttajan, kun Patrick Poutiainen palasi kasvattajaseuraansa.

Viimeksi Poutiainen on nähty Kettupaidassa kaudella 2013. Kausi päättyi putoamiseen Veikkausliigasta ja Poutiainen koki, että on aika katsastaa muitakin kuin oma kasvattajaseura. Nyt JJK:hon palaakin jossain määrin muuttunut Poutiainen.

– Kyllä mä oon edelleen sama mies, Patu tuumaa.

– Mutta kolme kautta muualla on tehneet hyvää ja kasvattaneet: on kertynyt pelejä ja kokemusta, peliin on tullut rauhallisuutta ja sellainen junnumainen höntyily on jäänyt pois. Nyt tuntuu taas, että on paljon annettavaa tälle joukkueelle.

Poutiainen palasi myöskin melkoisesti muuttuneeseen, mutta kuitenkin hyvin tuttuun joukkueeseen.

– Nyt joukkue on paljon nuorempi – ja itse olen kokeneemmasta päästä, niin uskomattomalle kuin se tuntuukin, Poutiainen nauraa.

– Paljon on kuitenkin tuttuja jätkiä, valmentajista lähtien. Tässä joukkueessa on ihan älyttömän hyvä joukkuehenki ja joukkue on todella yhtenäinen. Se olikin aivan varmasti yksi hyvin menneen viime kauden isoja tekijöitä ja kyllähän sen kentältäkin huomasi, että pojilla on tosi hyvä henki. Tänne oli myös helppo tulla mukaan: yleensä vie hetken, ennen kuin asettuu kunnolla uuteen joukkueeseen, nyt ei vienyt. Olen nauttinut tosi paljon joka hetkestä, mitä olen nyt ehtinyt olla mukana.

Poutiainen aloitti myös opiskelut liikunnanohjaajaksi Varalan Urheiluopistossa ja pelaamisen lisäksi Patulla onkin JJK:ssa työrooli oppisopimuksella fysiikkavalmentaja Antti Luhdan ohjauksessa. Työtehtäviä tulee löytymään muun muassa pelaajien testaamisen parista.

– Pitkään oli puhetta mahdollisuudesta palata JJK:hon ja olen iloinen ja ylpeä, että pääsin nyt takaisin. Vaikka opiskelen pelaamisen ohella, on pääpaino selvästi pelaamisessa – koulunkäynti tulee sitten siinä sivussa. Osasyy valita juuri tämä koulutus olikin se, että sen saa hyvin yhdistettyä omaan pelaamiseen ja treenaamiseen.

Poutiainen nousi edustusjoukkueeseen B-junnuikäisenä kymmenisen vuotta sitten. Nyt 25-vuotiaalla Poutiaisella onkin takanaan jo vuosikaudet miesten peleissä – ja varmasti monia vielä edessä.

– Tuntuu, että on vielä paljon annettavaa. Jos vain pysyn ehjänä, on parhaat pelivuodet toivottavasti vielä edessä – ja toivottavasti saan pelata ne täällä.

Poutiainen ja Severi Vielma olivat vastakkain kaudella 2014, kun Patu nähtiin Harjulla Hakan paidassa.

Poutiainen ja Severi Vielma olivat vastakkain kaudella 2014, kun Patu vieraili Harjulla Hakan paidassa. Nyt kettukasvatit nähdään jälleen samalla puolella!

JJK:sta lähdettyään Poutiainen pelasi kauden 2014 Ykköstä Valkeakosken Hakan paidassa. Viimeiset kaksi kautta taas ovat kuluneet Veikkausliigassa KuPS:n riveissä. Siirtyminen rakkaaseen arkkiviholliseen on herättänyt tunteita puolin ja toisin.

– Takana on vähän vaikeampia aikoja ja vähän helpompia aikoja, Poutiainen hymähtää.

– Haluan kuitenkin ottaa niistä mukaani ja tuoda tänne ne positiiviset asiat. En kadu ratkaisujani ja nyt olen jälleen JJK:n pelaaja. Toivottavasti voin kentällä taas näyttää, että teen kaikkeni tälle seuralle.

Niin Ykkönen kuin Veikkausliigakin ovat viime kausina olleet tasaisia ja erittäin mielenkiintoisia – kummassakin sarjassa on ollut panoksia aivan kausien loppuhetkille asti.

– Luvassa on jälleen kova, tasainen kausi. Veikkausliiga on viime kausina jossain määrin tasoittunut ja se on hyvä. Kuten Ilves viime kaudella näytti, kaikki on mahdollista.

Ilveksestä onkin helppo hakea vertailukohtaa JJK:lle: Jarkko Wiss on koonnut nuoria, lupaavia pelaajia sekä täsmähankintoja ja koonnut näistä toimivan joukkueen.

– Meidän joukkue on nuori, mutta samalla se on myös nälkäinen. Ollaan kovassa kunnossa jo nyt, joten siitä ei pitäisi ainakaan jäädä kiinni – ja kyllähän tässä joukkueessa riittää myös taitoa.

– Luulen, että altavastaajan asema sopii meille hyvin – varmaan monissakaan otteluissa muut eivät hirveästi meiltä ennakolta odota, joten päästään iskemään vähän yllättäen ja juoksemaan jalat alta. Onhan Veikkausliiga kovempi sarja kuin Ykkönen, mutta mulla on täysi luotto tähän jengiin ja haluan saada luotua samaa luottamusta muihinkin – ja tietynlaista pelottomuutta. Ei me missään nimessä lähdetä nöyristelemään yhtään ketään.

Veikkausliigan otteluohjelma julkaistaan torstai-iltapäivällä ja silloin selviää, milloin ja ketä vastaan JJK aloittaa historiansa toisen liigataipaleen.

– Toivottavasti saadaan kaudelle hyvä startti ja kotiyleisön tuki vahvasti taakse jo heti alussa! Nyt tehdään töitä sen eteen, että saadaan sopiva flow päälle, kun kausi alkaa.

Veikkausliigan otteluohjelma julkaistaan torstaina klo 15!

poutiainen-ennen-ja-nyt