Paluumuuttaja Englannista Kettupaitaan!

06.05.2013

roope_taas_kettupaidassa_2013-05-06

 

 

JJK saa Englannista mieluisan paluumuuttajan, kun vuonna 1994 syntynyt taitoniekka Robert Taylor palaa takaisin kasvattajaseuraansa kauteen 2014 ulottuvalla sopimuksella. Edeltävät kaudet Lincoln Cityssa ollut Taylor on tyytyväinen päätökseensä lähteä varsin nuorena jalkapallo-oppiin isänsä synnyinmaille.

 

– Olen todella iloinen, että lähdin. Nämä pari vuotta olivat varsin kasvattavia sekä pelaajana että ihmisenä. Pääsin pelaamaan miesten pelejä ja kyllähän siinä myös aikuistui, kun muutti pois kotoa, nyt 18-vuotias Roope sanoo.

 

Englannissa alemmillakin sarjatasoilla olosuhteet ovat varsin tasokkaat. Taylorilla oli neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Lincolnin kanssa nuorille pelaajille tarkoitettu eräänlainen stipendisopimus, joka piti sisällään junioripelaajasopimuksen ja mahdollisti asumisen ja koulunkäynnin seuran järjestämänä. 

 

– Valtaosa pelaajista oli aivan lähialueilta. Itse olin ainoa ulkomaalainen ja minä ja muutamat muut kauempaa tulleet asuimme seuran järjestämässä yhteismajoituksessa. Alkuperäisessä paikassa hommat ei oikein toimineet, mutta sitten tarjoutui sauma muuttaa erään seurakaverin kotiin. He olivat juuri rakentaneet uuden, suuren talon ja tarjoutuivat ottamaan meidät luokseen asumaan. Se oli aivan loistava järjestely kaikin puolin, meillä oli sopivan rento meininki – ja ruokakin oli todella hyvää!, Roope kertoilee.

 

– Koulunkäynti oli järjestetty niin, että eri seuroissa kiertävä tutor kävi kerran viikossa pitämässä opetusta, meillä tiistai oli koulupäivä. Opetus tapahtui stadionin yhteydessä olevassa luokkahuoneessa, jossa oli tietokoneet ja muu tarvittava. 

 

Tuo koulu on nyt Taylorin osalta todistuksen vastaanottoa vaille valmis ja edessä on uusi sivu: paluu Jyväskylään ja kasvattajaseuran riveihin.

 

– Olen kyllä erittäin iloinen! Olen tyytyväinen päätökseeni lähteä Suomesta, mutta on myös tosi hienoa tulla takaisin kotiin ja päästä tavallaan aloittamaan alusta JJK:ssa.

 

Lincolnissa Taylor pelasi etupäässä nuorten pelejä, mutta kävi myös lainalla pelaamassa miesten joukkueessa Barnet FC:ssa, jossa jatkosuunnitelmat kariutuivat joukkueen pudottua viidennelle sarjatasolle. Samoin miesten pelejä kertyi vyölle Boston Town FC:ssa alemmalla sarjatasolla – Englannissa ehti nuorukaisen mukaan tulla kokemusta varsin monenlaisista otteluista.

 

– Todella vaihtelevia peleja kaiken kaikkiaan! Pelasimme paljon hyviä pelejä – oikeaa, pelaavaa futista pelaavia joukkeita vastaan. Mutta pelasin myös pelejä, joissa vastaan tuli kunnon sikajengejä, joiden kanssa sitten painittiin mutaisilla kentillä. Oikein perinteistä englantilaista jalkapalloa, nauraa Roope.

 

Reissulta tarttuikin mukaan moninpuolisuutta pelaajana. Jo nuorena junnuna etenkin tekniikkaosaamisellaan häikäissyt Taylor on nyt pelaaja, joka voi pelata puolustuslinjan yläpuolella lähestulkoon paikkaa kuin paikkaa.

 

– JJK:ssa ennen lähtöäni pelasin yleensä pelinrakentajana keskikentällä. Englannissa pelasin kuitenkin paljon myös puhtaan puolustavassa roolissa keskikentän pohjalla – samoin olen pelannut laitalinkkinä ja kärjen alla, Roope luettelee.

 

– Keskikentän keskustassa on itselleni mieluisin paikka. Mutta katsotaan nyt, millaiseksi rooli täällä muotoutuu.

 

Edellisestä ottelusta Englannissa ei ole ehtinyt kulua vielä kauaakaan, mutta nuorella pelaajalla on kova nälkä päästä pelaamaan.

 

– Pelihalut on kyllä todella kovat. Nyt alkaa kova työnteko täällä, että pääsen mukaan joukkueeseen ja sitä kautta myös pelaamaan. Pelipaikan saaminen ei ole helppoa, sillä JJK:ssa on hyviä pelaajia – etenkin keskikentälle. Mutta tietenkin tavoitteenani on saada peliaikaa.

 

Taylor ei mieti tällä hetkellä sen kummemmin tulevaa, vaan keskittyy ottamaan paikkansa Kettupaidoissa.

 

– Ei ole juuri nyt suunnitelmia sen pidemmälle tulevaisuuteen – katsotaan sitä sitten myöhemmin. Juuri nyt keskityn vain täysillä treenaamaan kovaa täällä ja ottamaan paikkaani joukkueessa.