Palloliiton päätös JJK:n anomukseen Babatunde Wusun pelikiellon poistamiseksi

27.09.2011

jjk-tunde-pelikieltoASIA JJK:n anomus pelaajansa Babatunde Wusun pelikiellon poistamiseksi.

TAUSTAA Wusu sai 25.9.2011 pelatussa Veikkausliigaottelussa JJK – FC Haka punaisen kortin. Erotuomarin mukaan syynä oli erotuomarin koskemattomuuden loukkaaminen.

JJK on anonut, että Palloliitto poistaa Wusun kentältäpoiston aiheuttaman kahden ottelun pelikiellon Varoitukset ja kentältäpoistot – säännöstön K-kohdan mukaan.

PÄÄTÖS Babatunde Wusun kentältäpoiston aiheuttamaa kahden ottelun pelikieltoa ei poisteta.

PERUSTELUT

Varoitukset ja kentältäpoistot – säännöstön K-kohdan mukaan suoran kentältäpoiston aiheuttama pelikielto voidaan poistaa, mikäli videokuvan tai muun materiaalin perusteella on täysin varmaa, että kyseinen pelaaja ei ole syyllistynyt sellaiseen tekoon, josta voidaan antaa punainen kortti. Saman sääntökohdan mukaan anomuksen käsittelyssä ei voida ottaa kantaa erotuomarin tekemiin tulkinnallisiin päätöksiin.

Kyseessä olevassa tapauksessa erotuomari poisti Wusun kentältä sen takia, että hänen mielestään Wusu rikkoi erotuomarin koskemattomuutta painamalla molemmat kätensä kevyesti erotuomarin poskille. Tämä kosketus on nähtävissä otteluvideolta.

Edellä mainitun johdosta katsotaan, että pelikiellon poistamiseksi ei ole olemassa säännön mukaisia perusteita. Kiistatonta tapauksessa on se, että Wusu kosketti erotuomarin poskia sen jälkeen, kun erotuomari oli antanut hänelle varoituksen, ja erotuomarin tulkinnan mukaan Wusu rikkoi tällä teollaan erotuomarin koskemattomuutta.

Helsingissä 27. päivänä syyskuuta 2011 Suomen Palloliitto