”Outoa ja hienoa!”

05.05.2012

Kauden 2011 jälkeen FC Lahteen siirtynyt Tommi Kari nousi JJK:n riveissä Kakkosesta Veikkausliigaan ja koko suomalaisen jalkapalloyleisön tietoisuuteen. Nyt hän saapuu Harjun stadionille ensimmäistä kertaa vierasjoukkueen paidassa. Miltä paluu entiselle kotistadionille kulttipelaajasta tuntuu?

 

– Aika jännät tunteet on. Tosi outoa ja tosi hienoa – enimmäkseen hienoa. Kun sarjaohjelma julkaistiin tammikuussa, merkkasin heti kalenteriin nämä kaksi päivää: 5.5. ja 8.7. Tulee hieno peli ja on mahtavaa päästä pelaamaan Jyväskylään – perhe, kaverit ja kaikki katsomossa.

 

Kavereita Karilla on katsomon lisäksi myös kentällä – vastaan kun tulee varsin tuttuja miehiä.

 

– Siellä tulee todennäköisesti yksitoista mun hyvää kaveria vastaan, onhan se aika outo tilanne, Kari tuumii.

 

– Mutta hienoa päästä pelaamaan niitä vastaan!

 

Nousijajoukkueen kausi on ollu kaksijakoinen – ensimmäisistä kahdesta pelistä tilille kertyi voitot, kahdesta seuraavasta tappiot, joista viimeisin sarjaa johtavalle FC Interille rumin 0-5-lukemin.

 

– Joo, tuo viimeinen peli oli meiltä kyllä heikko…mutta ollaan kuitenkin JJK:n edellä sarjataulukossa! Jos ollaan vielä marraskuussakin, niin olisin kyllä  tyytyväinen, Kari naureskelee.

 

– Meidän peli on vähän hakemista vielä, mutta kun saadaan palaset kohdalleen niin ollaan kyllä vaikea voitettava ihan kenelle tahansa.

 

Eräs jalkapallon lainalaisuuksia on, että ”omat koirat” tuntuvat vastustajan paidassa tehtyjen maalien muodossa purevan alituiseen – tämän sai myös JJK huomata edellisen kerran FC Lahtea vastaan pelatessaan, kun tänäänkin Harjulle saapuva kettukasvatti Jukka Sinisalo niittasi maalin Suomen Cupin ottelussa keväällä 2011. Aikooko Kari tehdä nyt saman?

 

– No pakko on kyllä todeta, että olen tyytyväinen kunhan voitetaan, teki ne maalit sitten kuka tahansa. Mutta se vasta todella siistiä ja outoa olisikin – tehdä maali seuraa vastaan, jota kuitenkin rakastaa.

 

JJK-HAKA-VL-16052011-13

    Tänään jälleen Harjulla – sama mies, eri paita, eri numero.

 

 

TM