Otto Huttunen palaa Kettupaitaan

18.01.2024
📸 Mikko Rahikainen

JJK saa riveihinsä tärkeän paluumuuttajan, kun nuorten maajoukkuetoppari Otto Huttunen palaa kasvattajaseuraansa

Vuonna 2006 syntynyt Otto Huttunen palaa takaisin Kettupaitaan vuoden tauon jälkeen. Ensimmäiset maajoukkuepelinsä vuonna 2021 pelannut Huttunen valittiin kyseisen kauden päätteeksi JJK Junioreiden vuoden junioripelaajaksi. Koko junioripolun kettuseurassa läpi pelanneen topparin kypsät otteet niin B-junioreissa kuin maajoukkueessakin kiinnostivat myös liigaseuroja ja nuorukainen siirtyikin kauden 2022 päätteeksi FC Hongan organisaatioon.

Kausi Hongan akatemiassa sujui pelillisesti mainiosti ja Huttunen pääsi juhlimaan täysin suvereenin kauden päätteeksi B-nuorten Suomen Mestaruutta. Pelejä kertyi peräti 30, joissa päävalmentaja Diogo Pinton luottotoppari oli avauksessa lähes kaikissa. Huttunen muisteleekin viime kautta lämmöllä.

– Viime kausi Hongassa oli kaikin puolin erityinen ja opettava kokemus. Kehitys kauden alusta kauden loppuun oli valtava niin joukkueena kuin yksilöinäkin. Pre-season oli omalta osaltani hiukan vaikea edellisen kauden pitkän loukkaantumisen ja pelaamattomuuden jälkeen, mutta kun pelejä alkoi kertyä niin oma pelikin alkoi taas kulkea.

Kuva: Paljon vastuuta tuonut kausi Hongassa päättyi mestaruusjuhliin (📸 Antero Topp)

– Olimme viime kaudella pallollisesti erittäin hyvä joukkue, mutta vahvoja myös puolustuspäässä, missä näkisin itselläni myös tapahtuneen kehitystä. Päästimme virallisissa peleissä selkeästi vähiten maaleja, mihin olin tyytyväinen kauden päätyttyä. Meillä oli hyvä joukkuehenki, paljon hyviä pelaajia sekä osaava valmennus, joten kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut kausi, Huttunen muistelee päättynyttä vuotta.

Vaikka kentällä homma toimikin mainiosti, Hongan ajauduttua talousvaikeuksiin Huttunen näki parhaaksi vaihtoehdoksi palata Jyväskylään, missä nuorelle pelaajalle on tarjolla jälleen seuraava askel uralla eli vastuuta ja peliaikaa Ykkösessä.

Maajoukkueessa kapteeninnauhaakin kantaneen Huttusen vahvuudet ovat myös miehen omien sanojensa mukaan pallollisessa pelaamisessa.

– Nautin siitä, kun omalla joukkueella on pallonhallinta ja pääsen itsekin olemaan paljon pallossa. Olen hyvä liikkumaan kentällä ja osaan lukea hyvin peliä. Omana tavoitteena kauteen lähdettäessä on ottaa taas seuraava steppi eteenpäin ja saada paljon minuutteja Ykkösessä sekä kehittää omia fyysisiä ominaisuuksia.

– Erittäin hienoa palata takaisin kasvattajaseuraan! Paljon tuttuja valmentajia ja pelaajia, joiden kanssa on tullut tehtyä töitä vuosien ajan. Ensimmäiset pari viikkoa on nyt treenattu uuden valmentajan ja joukkueen kanssa ja erittäin hyvä fiilis on tästä porukasta, Huttunen kiittelee.

Kuva: Huttunen (keskellä takana) pelasi ensimmäiset maaottelunsa U16-miehistössä (📸 Kalevi Hämäläinen)

Kaikki julkaistut pelaajasopimukset on listattuna täällä.

Ykkösen tulevaa kautta odotellessa kalenteriin on lyöty vino pino harjoitusotteluita. Pelit alkavat ensi viikolla, kun JJK isännöi lauantaina 27.1. Vehkahallissa tulevaa Ykkösen vastustajaansa, AC Oulun reservijoukkue OLS:ia klo 17:15 alkaen. Sovitut harjoitusottelut löytyvät otteluohjelma-sivulta, jonne pääset klikkaamalla tästä.

Mikäli kausikortti ensi kaudelle on vielä hankkimatta, ostoksille pääset kätevästi sivun oikean reunan JJK Shop -painikkeesta –>>>>>