Otteluraportti: Toivalasta tuomisina 0-3-vierasvoitto

17.08.2019

JJK otti perjantai-iltana neljännen peräkkäisen voittonsa vieraskentällä ToU:n kustannuksella 0-3-lukemilla. Robin Saastamoinen ja Niklas Kauppinen osuivat avausjaksolla ja loppulukemat sinetöi Lauri Seilonen.

JJK aloitti vahvasti ja iski avausmaalin jo 12.minuutilla. Isäntien maalille syntyi hässäkkä, jonka päätteeksi lopulta Robin Saastamoinen laittoi pallon verkon perukoille. Kauden 11 maalillaan Saastamoinen on nyt iskenyt Kettupaidoista eniten maaleja.

ToU oli lähellä tasoitusta 20.minuutilla, kun pallo kävi JJK:n maalin tolpassa. Sitä lähemmäs maalia kotijoukkue ei kuitenkaan päässyt ja seuraavasta hyökkäyksestään JJK puoletaan tuplasi johtonsa! Asialla tällä kertaa Niklas Kauppinen, joka yhden ottelun tauon jälkeen jatkoi jälleen maalitehtailuaan.

JJK:lla oli avausjaksolla paikkoja lisämaaleihinkin: maalipaikoille pääsivät niin Leevi Kemppainen kuin Tuukka Korhonenkin, mutta molempien vedot menivät hieman ohi maalin. Niinpä taukoa vietettiin 0-2-vierasjohdossa.

Lauri Seilonen (#18, keskellä) ja Niklas Kauppinen (#17) iskivät maalit mieheen.

Toisella puoliajalla kotijoukkuekin pääsi paremmin peliin mukaan ja joitain paikanpuolikkaita nähtiin molemmissa päissä. Reilun tunnin jälkeen alettiin kuitenkin olla jo hyvin lähellä lisämaaleja: vaihdosta kentälle tullut Juuso Seuri latasi pallon tolppaan ja jatkopallo ajautui Kemppaiselle, mutta ToU-vahti Jussi Vlasov oli hereillä ja ennätti hätiin.

Toisessa päässä taas isäntien kärkimies oli yksin karkumatkalle, mutta kettutoppari Sakari Holopainen ennätti viime hetkellä katkoon.

Ottelussa nähtiin jälleen myös B-juniori-ikäisiä debytantteja: vuonna 2002 syntyneet Niilo Pirttinen ja Joel Pasanen sekä vuotta nuorempi, 2003 syntynyt Jaakko Björn pelasivat ensiminuuttinsa edustusjoukkueessa ja Miesten Kolmosessa. 2001-syntyneistä puolestaan Tuukka Korhonen ja Lauri Seilonen olivat ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa ja pelasivatkin mallikkaan ottelun. JJK oli liikkeellä kauttaaltaan varsin nuorekkaalla kokoonpanolla, sillä 17 mukana olevasta pelaajasta peräti 12 oli 2000-luvulla syntyneitä.

B-juniori-ikäiset Joel Pasanen (#11), Jaakko Björn (#14) sekä avauskuvassa vasemmalla näkyvä Niilo Pirttinen tekivät debyyttinsä.

Debytanteista Pasanen ennätti päästä kokeilemaan maalintekoakin, mutta B-nuorten SM-sarjassa maaleja tykitelleen laiturin kuti viuhui tällä kertaa maalin yli.

JJK:n kolmas maali nähtiin lopulta vasta lisäajalla, kun Lauri Seilonen iski illan viimeisen osuman ja näin pistepotti matkasi kettulauman mukana Jyväskylään 0-3-tuloksella.

Paluu kotikentälle

Ensi viikolla palataankin pitkän tauon jälkeen kotikentälle! Keskiviikkona 21.8. JJK isännöi Harjulla keskikastissa majailevaa Warkaus JK:ta – ja kettulaumalla onkin kalavelkoja maksettavana, sillä varkautelaiset aiheuttivat JJK:lle keväällä kitkerästi kauden ensimmäisen tappion. Ottelu alkaa klo 19 – lämpimästi tervetuloa!

ToU – JJK 0-3 (0-2)

0-1 12′ Robin Saastamoinen

0-2 21′ Niklas Kauppinen

0-3 90+3′ Lauri Seilonen

JJK:n avauskokoonpano: Matti Artimo (mv), Juho Luoma, Sakari Holopainen, Tuure Fagerström, Tuukka Korhonen (71′ Pirttinen), Aatu Manninen (c), Lauri Seilonen, Rasmus Ervasti (82′ Björn), Robin Saastamoinen, Niklas Kauppinen (59′), Leevi Kemppainen (82′ Pasanen).

Vaihtopelaajat: Antto Mikkonen (mv), Samuel Lehtimäki, Joel Pasanen (82′), Niilo Pirttinen (71′), Jaakko Björn (82′), Juuso Seuri (59′).