Otteluraportti: Paluu ottelutauolta voitokkaasti 0-4-lukemin

04.08.2019

JJK palasi Kuopiossa tositoimiin kesätauolta voitokkaasti 0-4-voitolla Kings SC:sta. Robin Saastamoinen iski maaleista kaksi ja  Leif Ludwig sekä Aatu Manninen maalit mieheen.

JJK meni johtoon jo 9.minuutilla, kun Robin Saastamoinen kaadettiin rangaistusalueella. Vieraille vihellettiin siitä rangaistuspotku, jonka kapteeni itse iski maaliin.

Vierasjoukkue hallitsi ottelua, mutta ensimmäisellä puoliajalla otteissa oli vielä paikoin hakemista – edellisestä ottelusta oli ehtinyt kulua jo miltei kuukausi ja Kettulanlahden kentän nurmi oli melkoisen epätasainen ja nämä varmasti osaltaan vaikuttivat peliin.

Maalipaikkoja JJK sai kuitenkin luotua useammallekin kärkipään pelajaalleen. Kenties paras paikka aukeni Niklas Kauppiselle, mutta neljässä edellisessä ottelussa kaikkiaan komeat kuusi maalia iskenyt Kauppinen ei tällä kertaa osunut, vaan kuti painui hieman tolpan väärälle puolelle.

Kings puolestaan sai avauspuoliajan parhaan paikkansa puolen tunnin kohdalla vastaiskusta, mutta Matti Artimo torjui komealla venytyksellä laukauksen kulmapotkuksi. Tauolle mentiin 0-1-tilanteessa.

Kettukippari Robin Saastamoinen iski kaksi maalia – koossa on nyt kaikkiaan kymmenen täysosumaa.

Toisella puoliajalla JJK sai entistä paremmin ottelun haltuunsa ja Kings-maalille syntyi entistäkin enemmän ja parempia maalipaikkoja. 52.minuutilla Kauppinen oli jälleen hyvässä maalipaikassa, kun Rasmus Ervasti ja Leif Ludwig petasivat kauniilla hyökkäyksellä Kauppiselle vetopaikan. Laukaus meni kuitenkin liiaksi päin Kings-veska Miika Ritalaa, joka torjui.

Toinen maali syntyi lopulta vajaan tunnin kohdalla, kun kärjessä täydet minuutit vääntänyt Ludwig sai tällä kertaa boksissa pallon jalkaansa ja sijoitti pallon varmasti maaliin.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin puolestaan Aatu Manninen hankki JJK:lle jo päivän toisen rangaistuspotkun. Saastamoisen tavoin myös Manninen laittoi itse pilkun varmasti sisään ja viimeisteli näin tilanteeksi 0-3.

Ritalalla Kingsin maalilla riitti töitä pitkin ottelua ja yksi isäntien parhista torjunnoista nähtiin 62.minuutilla, kun Ritala torjui Ervastin viuhuvan kudin kulmapotkuksi.

Kings sai myös toisella puoliajalla vastaiskusta yhden todella vaarallisen maalipaikan. Artimo tuli kuitenkin maaliltaan vastaan ja puolustajat putsasivat pallon vaarattomille vesille. Kettupaitojen maali pysyikin jälleen puhtaana.

Juliano Pereira (#25) pelasi ensimmäisen ottelunsa niin JJK:ssa kuin Kolmosessakin. Myös Sampo Ruotanen (#13) omista nuorista pelasi ensiminuuttinsa edustusjoukkueessa.

Niin JJK:ssa kuin Kolmosessakin debytoinut Juliano Pereira pelasi keskikentän pohjalla miltei täydet minuutit ja nähtiinpä mies maalipaikoillakin. Avausmaalia ei kuitenkaan vielä tässä ottelussa syntynyt.

Loppuhetkillä nähtiin Kolmosen debyytti myös omista nuorista, kun vuonna 2002 syntynyt Sampo Ruotanen tuli vaihdosta Juho Luoman tilalle oikean laitapakin paikalle. Samalla toinen, vuotta vanhempi oma kasvatti Tuukka Korhonen teki ensiesiintymisensä kuluvan kauden osalta.

Viime kaudella jo parin ottelun verran Kolmosta pelannut Korhonen olikin iskeä saman tien maalin noustuaan vasemman laitapakin tontiltaan isäntien boksiin. Ritala kuitenkin veti tilanteessa pidemmän korren ja torjui jälleen.

JJK:n maalinteon lopetti sama mies, joka sen aloittikin: kapteeni Saastamoinen sinetöi 77.minuutilla loppulukemiksi 0-4. Saastamoinen nousi osumillaan maalipörssissä kymmeneen maaliin heinäkuussa asepalveluksensa aloittaneen joukkuetoveri Eeli Liukkosen rinnalle.

Pelit jatkuvat parin viikon päästä niinikään vieraskentällä, kun tällä kertaa Toivalan Urheilijat isännöivät JJK:ta perjantaina 16.8.

Kings SC – JJK 0-4

0-1 9′ Robin Saastamoinen (rp)

0-2 57′ Leif Ludwig

0-3 60′ Aatu Manninen (rp)

0-4 77′ Saastamoinen

JJK:n kokoonpano: Matti Artimo (mv), Eero Korhonen (83′ Korhonen), Sakari Holopainen, Tuure Fagerström, Juho Luoma (83′ Ruotanen), Juliano Pereira (83′ Liukkonen), Aatu Manninen, Rasmus Ervasti (62′ Seilonen), Niklas Kauppinen (62′ Seuri), Leif Ludwig, Robin Saastamoinen (c).

Vaihdossa: Antto Mikkonen (mv), Tuukka Korhonen (83′), Sampo Ruotanen (83′), Lauri Seilonen (62′), Eeli Liukkonen (83′), Juuso Seuri (62′).