Otteluraportti: Komea nousu 1-3-voittoon FC Blackbirdista derbyssä

26.09.2019

JJK nousi derbyssä 1-0-tappioasemasta 1-3-voittoon Leevi Kemppaisen, Robin Saastamoisen ja Eeli Liukkosen maaleilla. Voiton myötä JJK nousi kahden pisteen erolla FC Blackbirdin ohi sarjakärkeen, kun enää viimeinen kierros on sarjassa pelaamatta!

Keskiviikkoillan derby tarjosi maalittoman avausjakson jälkeen toisella puoliajalla maaleja ja dramaattisia vaiheita, kun FC Blackbirdin punakortin myötä JJK pääsi pelaamaan lopun miesylivoimalla ja nousikin viimeisen kymmenminuuttisen aikana komeasti tappioasemasta rinnalle ja ohi.

Ensimmäisellä puoliajalla JJK piti palloa ja etsi paikkoja murtautua Blackbirdin puolustuksen läpi –  Böördi kuitenkin puolusti hyvin ja puolustus blokkasi illan aikana tukun laukauksia aivan alkuhetkistä lähtien. Katkojen seurauksena JJK sai myös useita kulmapotkuja, mutta niissäkin Blackbird-puolustus oli vahva ja myös maalivahti Riku Uus-Leponiemi oli nyrkkeineen ensimmäisenä vastassa useammassakin JJK:n kulmapotkussa. JJK sai kontrolloitua peliä pitkiä pätkiä ja luotua hyviä hyökkäyksiä, mutta aivan vaarallismmilta maalipaikoilta Blackbird sai vieraansa pidettyä pois.

Kotijoukkueena pelannut FC Blacbird puolestaan odotti paikkoja, joista kokeneet kärkimiehet pääsisivat karkaamaan kettupuolustukselta maalintekoon. Tomi Petrescu hankkikin joukkueelleen näistä tilanteista useammankin vapaapotkun, lähimmillään aivan rangaistusalueen rajalta. Petrescu itse asettui pallon taakse, mutta veto painui yli maalin.

Böördin ja koko avausjakson vaarallisin maalipaikka nähtiin lopulta juuri ennen taukoa, kun aivan paitsion rajamailla kärkkynyt Zakaria Abahassine sai pallon ja pääsi karkaamaan nokikkain kettuvahti Matti Artimon kanssa. Artimo veti kuitenkin pidemmän korren ja torjui tilanteen komeasti kulmapotkuksi. JJK selvitti kulmapotkun ongelmitta ja näin taukoa vietettiin maalittomassa tilanteessa.

JJK:n valmennuskaksikosta Sakari Holopainen nähtiin jälleen kentällä ja Basam Elfadl sen laidalla.

Toiselle jaksolle Blackbird toi tuoreita jalkoja tuplavaihdolla Mikael Luostarisen ja Timi Petterssonin muodossa ja prässäsi avausjaksoa aktiivisemmin. Tämä tuottikin vaikeuksia JJK:lle, jolla oli hankaluuksia saada peliään rullaamaan avausjakson tavoin. JJK sai kuitenkin myös luotua paikkoja: 53.minuutilla Robin Saastamoinen ja Leevi Kemppainen pääsivät jo Blackbirdin boksiin maalin edustalle pallon kanssa, mutta monessa tilanteessa mies paikallaan ollut Böördi-kippari Joona Rautamies katkoi kettujen hyökkäyksen viime hetkellä.

55.minuutilla Blackbird iski kuitenkin ottelun avausmaalin. Pallo keskitettiin oikealta JJK:n boksiin, eikä sitä saatu siivottua ennen jälleen kärkkäänä ollutta Abahassinea, joka niittasi kotijoukkueen 1-0-johtoon.

Johtomaalin jälkeen Blackbird nosti jalkaa kaasulta ja alkoi myös osoittaa väsymisen merkkejä, mitä pidemmälle puoliaika eteni. Käännekohta nähtiin lopulta 74.minuutilla: reilun tunnin jälkeen vaihdosta kentälle tullut Juuso Seuri oli lähdössä keskikentällä hyökkäykseen saaden Jan Rytilahden taklauksen jaloilleen ja päätuomari Jani Laaksonen näytti Rytilahdelle suoraa punaista korttia.

JJK on monta kertaa kuluvan kauden aikana pystynyt juoksemaan loppuhetkillä vastustajaltaan jalat alta ja luonnollisesti miesylivoimalle pääseminen toi kettuleiriin entisestäänkin lisää virtaa.

Lopulta 84.minuutilla Harjulle saapuneet kettukannattajat pääsivät juhlimaan ensimmäistä kertaa: JJK sai luotua melkoista sekasortoa Blackbirdin boksiin ja pallo ehti käydä niin Uus-Leponiemin nyrkeissä kuin ylärimassakin ennen ajautumistaan Kemppaiselle, joka tasoitti tilanteeksi 1-1!

Myös johtomaali oli lähellä miltei saman tien, kun niinikään vaihtomiehenä kentälle tulleen Lauri Seilosen kaunis kaukolaukaus painui yläriman kautta maalin yli.

87.minuutilla maalipuutkaan eivät enää olleet esteenä: Saastamoinen sai pallon boksiin, otti sen komeasti haltuun ja viimeisteli taidokkaasti Kettupaitojen janoaman 1-2-johtomaalin!

Johto-osuman jälkeen Blackbird pääsi vielä vastaiskuu, jonka Artimo kuitenki varmasti torjui. JJK niittasi pelin lopullisesti pakettiin 90.minuutilla, kun Eeli Liukkonen laukoi vapauttavan 1-3-maalin sinetöiden samalla ottelun lopputuloksen!

Voittonsa myötä JJK nousi kahden pisteen turvin Blackbirdin ohi sarjan kärkeen, kun enää yksi kierros on pelaamatta. JJK:n kausi huipentuu kotikentällä perjantaina 4.10. klo 19 alkaen, kun Harjulle vieraaksi saapuu iisalmelainen PAVE. Voitolla JJK nappaa sekä sarjan voiton että nousupaikan Kakkoseen – tätä ottelua ei kannata missata!

FC Blackbird – JJK 1-3 (0-0)

1-0 56′ Zakaria Abahassine

1-1 84′ Leevi Kemppainen

1-2 87′ Robin Saastamoinen

1-3 90′ Eeli Liukkonen

JJK:n avauskokoonpano: Matti Artimo, Joonas Madetoja, Tuure Fagerström, Sami Nissinen, Juho Luoma, Sakari Holopainen, Eeli Liukkonen, Niilo Jokinen (82′ Seilonen), Robin Saastamoinen, Leevi Kemppainen, Niklas Kauppinen (63′ Seuri).

Antto Mikkonen, Niilo Pirttinen, Lauri Seilonen (82′), Leif Ludwig, Rasmus Ervasti, Eero Korhonen, Juuso Seuri (63′).