Otteluraportti: JPS kaatui keskiviikon paikallisottelussa 1-4-tuloksella

27.06.2019

JJK kohtasi keskiviikkoillan paikallisottelussa Viitaniemessä JPS:n. Vierasjoukkueena pelannut kettulauma otti derbystä lopulta 1-4-voiton, maalintekijöinä Eeli Liukkonen, Niklas Kauppinen, Leevi Kemppainen ja Aatu Manninen. Isäntien ainokaisesta vastasi Anton Virkalahti.

JJK aloitti terävästi, mutta myös kotijoukkue pääsi pian peliin mukaan ja ensimmäinen puoliaika oli kokonaisuudessaan aktiivista ja tasaista derbykamppailua. Vaikka maalivahtien ei tarvinnut venyä, nähtiin molemmissa päissä muutamia läheltä piti-tilanteita, joissa puolustajat ennättivät viime hetkillä katkoihin. Välillä katkoihin ennättivät muutkin – esimerkiksi vajaa kymmenen minuuttia ennen taukoa Eeli Liukkonen katkaisi entisen joukkuetoverinsa Teemu Vänttilän komean nousun liukumalla pallon kulmapotkuksi.

Tauolle näytettiin olevan menossa 0-0-lukemissa, mutta vielä lisäajalla JJK iski! Aatu Manninen vapautti hienolla syötöllään puolustajien välistä karkuun nousseen Liukkosen ja tällä kertaa JPS-puolustus oli juuri ratkaisevan verran myöhässä – niinpä Liukonen iski taukolukemiksi 0-1! Maali oli maalipörssiä johtavalle Liukkoselle kauden yhdeksäs.

Toinen jakso alkoi siitä, mihin ensimmäinen jäi. Jo ensimmäisellä minuutilla JJK sai vapaapotkun ja pallon taakse asettui Liukkonen. Liukkosen vapari kimposi muurista suoraan kärkkäänä paikalla olleelle Niklas Kauppiselle, joka tuplasi johdon laitettuaan pallon varmasti verkkoon!

JPS kavensi kuitenkin jo muutaman minuutin kuluttua, kun Anton Virkalahti pääsi kuittaaman pienestä kulmasta kavennuksen maalilla tilanteeksi 1-2. Heti perään oli lähellä myös tasoitus, kun seuraavalla minuutilla kavennuksesta Aram Hasanzada laukoi tulisen, kierteisen vaparin kohti etukulmaa. Matti Artimo kuitenkin torjui sen hyvin.

JPS ei pystynyt käyttämään tuota toisen puoliajan alun etsikkohetkeään hyväkseen noustakseen tasoihin ja peli alkoihin kääntyä yhä enemmän JJK:lle. Lopulta JJK juoksi toisen jakson aikana isänniltään jalat alta ja muutama maalipaikka riitti jälleen hukattavaksikin asti. 65.minuutilla nähtiin kuitenkin Kettupaitojen kolmas osuma, kun Leevi Kemppainen teki komean yksilösuorituksen päätteeksi 1-3-maalin!

JPS:n kiri taas vaikeutui entisestään Virkalahden toisen varoituksen myötä ja viimeiset parikymmentä minuuttia JJK pääsi pelaamaan miesylivoimalla.

Loppulukemat sinetöi Manninen 80.minuutilla – niinpä JJK vei voiton 1-4-lukemilla! Voiton myötä kettulauma siirtyi sarjan kärkeen ja Liukkonen puolestaan vahvisti asemaansa maalipörssin kärjessä, joukkuekavereiden seuratessa tiukasti kannoilla.

Kettupaitojen pelit jatkuvat sunnuntaina kotikentällä, kun vieraaksi Harjulle saapuu LehPa! Ottelu alkaa klo 15.

JPS – JJK 1-4 (0-1)

0-1 45+1′ Eeli Liukkonen

0-2 46′ Niklas Kauppinen

1-2 50′ Anton Virkalahti

1-3 65′ Leevi Kemppainen

1-4 80′ Aatu Manninen

JJK:n avauskokoonpano: Matti Artimo (mv), Eero Korhonen (75′ Hanslian), Sakari Holopainen (21′ Fagerström), Sami Nissinen (v), Juho Luoma, Olli Pöyliö, Aatu Manninen, Eeli Liukkonen (75′ Seuri), Niklas Kauppinen (75′ Ervasti), Leevi Kemppainen, Robin Saastamoinen (c) (81′ Ludwig).

Vaihdossa: Antto Mikkonen (mv), Fabian Hanslian (75′), Samuel Lehtimäki, Tuure Fagerström (21′), Leif Ludwig (81′), Rasmus Ervasti (75′), Juuso Seuri (75′).