Otteluraportti: Harjulle palattiin 3-0-voitolla JPS:sta derbyssä

21.09.2019

JJK palasi pitkän tauon jälkeen kotikentälle komeasti paikallisottelulla, kun vieraaksi saapui perjantai-iltana JPS. Kotiinpaluu sujui voitokkaasti, sillä JJK otti selkeän 3-0-voiton Robin Saastamoisen, Leevi Kemppaisen ja Joonas Madetojan maaleilla.

JJK hallitsi avauspuoliaikaa ja menikin pian myös johtoon. Maalinteon aloitti jo vartin kohdalla Robin Saastamoinen ladattuaan pallon tolpan kautta maaliin kulmapotkun jäljiltä.

Kauan ei tarvinnut odottaa seuraavaa osumaa, sillä 22.minuutilla Leevi Kemppainen pääsi karkaamaan läpiajoon ja tuplasi siitä Kettupaitojen johdon.

Vielä ennen taukoa JJK sai rangaistuspotkun, kun Kemppaista rikottiin. Sauli Kilpeläinen vieraiden maalissa kuitenkin veti tällä kertaa pidemmän korren ja torjui Saastamoisen vedon. Kilpeläisellä riitti muutenkin töitä pitkin iltaa ja JPS-veska sai torjua tilanteen jos toisenkin.

Leevi Kemppainen oli vaikea pideltävä JPS-puolustukselle.

JJK:n maalilla taas nähtiin ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä B-juniori-ikäinen Antto Mikkonen, joka debytoi heinäkuussa vierasottelussa PAVE:a vastaan. Mikkonen pääsi esittelemään torjuntataitojaan aivan avauspuoliajan lopulla, kun JPS sai ottelun vaarallisimman paikkansa läpiajosta. Kettuveska selvitti tilanteen mallikkaasti ja puolustus hoiteli varmasti jatkotilanteen – näin tauolle mentiin 2-0-tilanteessa.

Myös toiselle puoliajalle JJK tuli vahvasti ja sai luotua paikkoja, mutta kolmas maali antoi odottaa itseään. Kotijoukkue koki myös kolauksen jo pian toisen jakson alettua, kun Mikko Manninen sai tällin jalkaansa ja joutui jättämään kentän 50.minuutilla.

Tunnin kohdalla kolmas maali kävi varsin lähellä, kun oikealta laidaltaan noussut Niklas Kauppinen syötti maalille nousselle Saastamoiselle – Hakim Hasanzada sai kuitenkin aivan viime hetkillä katkottua syötön kulmapotkuksi.

Pian mentiinkin vauhdilla toiseen päähän, kun puolestaan Teemu Vänttilä syötti Jeton Danqin vetopaikkaan, mutta Mikkonen venytti hanskansa väliin ja piti maalinsa koskemattomana.

Reilun tunnin pelin jälkeen pelissä nähtiin mielenkiintoisia käänteitä, kun ensin 67. minuutilla JJK:n Juuso Eteläpää sai toisen keltaisen kortin. Miltei saman tien, 69.minuutilla, keltakorttia katseli toistamiseen myös JPS:n Hakim Hasanzadalle ja näin molemmat joukkueet pelasivat pelin loppuun yhden miehen vajauksella.

Punakorttien myötä ottelussa nähtiin sekava vaihe, jossa molempien peli haki hetken uomiaan ja vaikka vauhtia kentällä riittikin, ei ajatus aina pysynyt mukana. JJK kasasi kuitenkin rivinsä ja vyörytti lopulta jälleen hyökkäyksiään kohti JPS:n maalia hakien tiukasti kolmatta maalia.

Joonas Madetoja iski toisen maalinsa JJK:lle neljännessä ottelussaan.

Palkkio tulikin lopulta aivan varsinaisen peliajan lopulla: JJK pelasi komean hyökkäyksen, jonka päätteeksi Joonas Madetoja latasi pallon maaliin! Maali oli jo kauden toinen Madetojalle, joka pelasi nyt ensimmäistä otteluaan Harjulla – samoin kuin keskikentän pohjalla punakortistaan huolimatta jälleen hyvän ottelun pelannut Eteläpää sekä Mikkonen maalilla. 3-0 jäi myös ottelun lopputulokseksi.

JJK:n puolustus on toiminut hyvin koko kauden ja viimeistään maalivahdit ovat varmistaneet sen, että JJK:n verkkoon on tehty 18 ottelussa ainoastaan seitsemän maalia – vähiten koko sarjassa. Derbyvoitto oli JJK:lle peräti kauden 13. nollapeli, joista kaksi on torjunut nyt vuorossa ollut Mikkonen ja loput 11 ykkösvahtina toiminut Matti Artimo.

Kemppainen (#19) ja Saastamoinen (#15) iskivät maalit mieheen, Mikkonen taas piti maalinsa puhtaana. Päätuomarina toiminut Santtu Keto taas derbyyn päätti pitkän tuomariuransa.

Myös maalinteko sujuu ja JJK onkin ottanut useita runsasmaalisia voittoja. Saastamoinen nousi illan osumallaan jo 18 tehtyyn maaliin ja myös Kemppainen, Kauppinen ja Eeli Liukkonen ovat paukuttaneet vähintään kymmenen maalia. Kaikkiaan JJK on tehnyt 66 maalia ja vain FC Blackbird on tehnyt enemmän.

Ylivoimainen kärkikaksikko onkin myös niin tehdyissä kuin päästetyissä maaleissa sarjassa täysin omilla kymmenluvuillaan: molemmat ovat tehneet yli 60 ja päästäneet alle kymmenen maalia, kun seuraavaksi eniten maaleja on tehnyt ja päästänyt vitossijalta löytyvä LehPa: 49 tehtyä, 28 päästettyä.

JJK:n pelit jatkuvat jo keskiviikkona ja vuorossa onkin huikean iso matsi, sillä kuuden pisteen ottelussa vastassa on juuri FC Blackbird! Pisteen erolla sarjaa johtava Blackbird toimii kotijoukkueena klo 19 starttaavassa derbyssä.

JJK – JPS 3-0 (2-0)

1-0 15′  Robin Saastamoinen

2-0 22′ Leevi Kemppainen

3-0 90′ Joonas Madetoja

JJK:n avauskokoonpano: Antto Mikkonen, Joonas Madetoja, Tuure Fagerström, Sami Nissinen, Juho Luoma, Juuso Eteläpää, Eeli Liukkonen, Mikko Manninen (50′ Rasmus Ervasti), Robin Saastamoinen (c), Leevi Kemppainen, Niklas Kauppinen (75′ Seuri).

Vaihdossa: Matti Artimo (mv), Samuel Lehtimäki,  Sakari Holopainen, Matias Sarlin, Lauri Seilonen, Rasmus Ervasti (50′), Juuso Seuri (75′).