OTP nurin 3-1-lukemin yli tuhatpäisen yleisön edessä

06.10.2021

Tällä kertaa oli OTP:n vuoro todeta JJK:n rautainen kotikunto, kun oululaiset joutuivat tiistai-iltana kotimatkalle 3-1-tappio niskassaan. JJK:n maalit iskivät avauspuolikkaalla Eduard Ciriaco, Tatu Hoffren ja Mikko Manninen. OTP:n kavennuksen laukoi aivan ottelun viime hetkillä Jyri Vääräniemi.

JJK oli ensimmäisellä puoliajalla paikoissaan tehokas ja ensimmäistä maaliakin päästiin juhlimaan jo neljännellä minuutilla. Tatu Hoffren katkoi OTP-puolustuksesta tulleen pitkän pallon ja jatkoi sen keskikentälle Tuomas Koppelomäelle. Koppelomäki syötti vierelleen Mikko Manniselle, joka näki oivallisesti vieraiden puolustukseen jääneen tyhjän tilan, jonne nousi oikealta laidalta Eduard Ciriaco – ja laukoi pallon maaliin!

Vierasjoukkue pääsi kuitenkin hyvin peliin mukaan JJK:n varhaisen johtomaalin jälkeen ja sai luotua painetta isäntien maalille. Viimeiset ratkaisut jäivät kuitenkin vajaaksi ja kettumaali pysyi koskemattomana.

JJK:n kulmapotkut puolestaan olivat vaarallisia läpi ottelun ja siitä nähtiin osoitus 17.minuutilla, kun Koppelomäen pallo löysi Hoffrenin pään boksista. Pusku blokattiin ja paluupallo päätyi Matias Sydänmaalle, mutta myös Sydänmaan laukauksen puolustus ennätti peittämään.

Ottelu oli pitkään verrattain tasaista ja aaltoili molempiin päihin. Kummassakin päässä nähtiin potentiaalisia paikkoja, joita ei kuitenkaan saatu realisoitua maaleiksi asti.

Kun puoli tuntia oli tulossa täyteen, pelasi Ville Kirvesoja pallon Ciriacolle boksiin ja seurauksena oli jälleen kulmapotku Kettupaidoille. Ensimmäisen kulmurin Valtteri Tikkanen nyrkkeili yli päätyrajasta ja pallon kanssa kulmalipulle asteli Koppelomäki. Koppelomäki löysi keskityksellään jälleen boksista Hoffrenin, joka tällä kertaa ohjasi pallon päällään komeasti verkon perukoille!

Puoliajan lopulla OTP joutui pelaamaan hetken miesvajauksella Paulo Ippoliton loukattua itseään. 40.minuutilla JJK sai yhden ottelun monista kulmapotkuistaan, kun Kirvesojan kuti meni puolustuksen kautta yli päätyrajan. Lipulle asteli Manninen, eikä OTP saanut palloa putsattua väljemmille vesille vaan purku ajautui Sydänmaalle, joka harhautteli itsensä hienosti vapaaksi ja palautti pallon boksiin. Irtopallo pyöri pelaajien jaloissa ja Kettupaidoista siihen ennättivät koskea niin Aleksis Lehtonen, Tuomas Koivisto kuin Ciriacokin ennen kuin pallo ajautui Manniselle, joka laukoi sen tarkasti takatolpan juureen! 3-0-lukemissa mentiin myös ottelun tauolle.

Vaikka JJK latoi ensimmäisellä puoliajalla taululle selkeät 3-0-lukemat, ei kotijoukkue lopulta maalipaikoilla juhlinut – viimeistely sen sijaan oli todella tehokasta. Toisella puoliajalla vieraiden väsyessä kuva alkoi muuttua: JJK sai luotua paikkoja toisensa perään, mutta viimeistely puolestaan alkoi tuottaa ongelmia.

JJK:n hyökkäyspelissä oli kuitenkin virtaa ja etenkin Sydänmaa ja Ciriaco laidoillaan olivat erinomaisessa vireessä. Heti toisen jakson alkuun kaksikko olikin yhdessä pahanteossa, kun Ciriaco keskitti oikealta kohti vasemmalta maalin edustalle noussutta Sydänmaata. Sydänmaa joutui kuitenkin puskemaan huonosta asennosta eikä saanut puskuaan suunnattuaan maalia kohti.

Reilun tunnin kohdalla JJK otti lisää tuoreita jalkoja hyökkäyspäähän, kun Shirman Osso ja Eeli Liukkonen tulivat kentälle. 65.minuutilla Manninen oli vähällä laittaa kulmapotkun suoraan maaliin, mutta se putsattiin miltei maaliviivalta – kakkospalloon pääsi puskemaan hetki sitten kentälle tullut Osso, mutta sekään ei päätynyt maaliin.

Viimeisellä kymmenminuuttisella niinikään vaihdosta tullut Jimi Saarikko puolestaan oli laittaa matalan, tarkan laukauksen vasemmalta nousunsa päätteeksi maaliin, mutta pallo lipui aivan viivaa hipoen Tikkasen selän takaa aina toiselle laidalle Ossolle asti.

Saarikko väläytteli laukaustaan jälleen hetkeä myöhemmin, mutta tällä kertaa napakka laukaus päätyi sivuverkon väärälle puolelle. Viimeisimpänä maalintekoa kotijoukkueesta pääsi yrittämään Arttu Leivonen, jonka laukauksen Tikkanen kuitenkin torjui – neljättä kertaa ei JJK palloa lopulta OTP:n maaliin enää saanutkaan. OTP sen sijaan pääsi tuikkaamaan kavennusmaalin aivan vielä ottelun viime hetkillä, kun Jyri Vääräniemi laukoi tulisesti loppulukemiksi 3-1.

Ottelussa vietettiin myös JJK Juniorien kauden päättäjäisiä ja Harjulla olikin todellinen kettuperheen ilta: lehtereillä oli vilisemällä nuoria JJK-pelaajia ja kaikkiaan yleisöä oli upeasti yli 1100! Nuorta virtaa nähtiin myös kentällä, sillä lopulta puolet kotijoukkueen kenttäpelaajista oli B-juniori-ikäisiä.

JJK on voittonsa myötä nyt toisena nousunsa jo varmistaneen SJK Akatemian takana. Ottelun enemmän pelannut Hercules on kettulauman kanssa tasapisteissä, mutta JJK menee edelle paremman maalieronsa turvin. Seuraavaksi JJK suuntaa Närpes Kraftin vieraaksi lauantaina 16.10. ja kausi lopetellaan kotikentällä sunnuntaina 24.10., kun kylään saapuu JBK.

JJK - OTP 3-1 (3-0)

1-0 4' Eduard Ciriaco

2-0 31' Tatu Hoffren

3-0 40' Mikko Manninen

3-1 90+2' Jyri Vääräniemi

JJK:n avauskokoonpano: Aati Riihimäki, Jonne Porkka, Tatu Hoffren, Tuomas Koivisto, Juho Luoma, Tuomas Koppelomäki (63' Liukkonen), Ville Kirvesoja, Mikko Manninen (72' Salo), Matias Sydänmaa (72' Saarikko), Aleksis Lehtonen (63' Osso), Eduard Ciriaco (80' Leivonen).

Vaihdossa: Joni Heikkinen (mv), Jimi Saarikko (72'), Eeli Liukkonen (63'), Roope Salo (72'), Arttu Leivonen (80'), Teemu Korhonen, Shirman Osso (63').