Österlund palaa kettumaalille Järvisen vaihtaessa paikkakuntaa

12.08.2020

Kettujen maalivahtiosastolta kuuluu sopimusuutisia: Tatu Österlund palaa JJK-paitaan ja Roope Järvinen jättää puolestaan seuran

Vuonna 1998 syntynyt maalivahti Tatu Österlund palaa Kettupaitaan loppukauden mittaisella sopimuksella. Österlund on JJK:n oma kasvatti, joka tekee nyt paluun tuttuun Kettupaitaan parin muualla pääasiassa vietetyn kauden jälkeen.

Österlund on yksi monista viime vuosina JJK:ssa oppinsa saaneista nuorista, lupaavista maalivahdeista ja on kuulunut edustusjoukkueen rinkiin jo useiden vuosien ajan tehden ensimmäisen pelaajasopimuksensa edustusjoukkueen kanssa jo kaudella 2017.  Kyseisellä kaudella Österlund pelasi A-nuorten SM-sarjaotteluiden lisäksi Miesten Kakkosta JJK-Villikettujen paidassa tutussa C-lohkossa.

Seuraavalle kaudelle tie vei Kakkoseen Mikkelin Pallo-Kissojen riveihin, missä pelikavereina olivat varsin tutut miehet Tuomas Koppelomäki ja Ville Kirvesoja. Österlund oli kaudella 2018 kissojen luottovahti pelaten yhtä lukuunottamatta kaikki ottelut. Loppukaudesta kutsu kävi kuitenkin takaisin JJK:n miehistöön kesken kauden ja Österlund pääsikin pelaamaan Ykkösen debyyttinsä Kettupaidassa AC Oulua vastaan sarjan päätöskierroksella Oulussa.

Österlund JJK:n Veikkausliiga-ottelussa heinäkuussa 2017

Kaudella 2019 JJK:n edustusjoukkueen lähtiessä hakemaan uutta nousua Kolmosesta Österlundin nappasi Miesten Ykkösessä pelannut AC Kajaani, jonka riveissä mies torjuikin yhteensä seitsemässä ottelussa. Nyt on kuitenkin tullut kovan työmoraalin omaavan nuoren miehen aika jälleen palata kotiin.

– Muualla vietetystä ajasta on jäänyt hyvien kokemusten ja hienojen ihmisten lisäksi astetta kypsempi, valmiimpi ja kehittyneempi fiilis itselle omasta tekemisestä. Tuntuu, että olen oppinut tosi paljon uutta omaan tekemiseen ja myös ihan itsestäni urheilijana. Olen huomannut kokonaisvaltaisen kehityksen itsessäni ja nyt halu päästä näyttämään mitä on oppinut muualla ja auttaa joukkuetta on kova.

– Kotihan on aina paras paikka tulla! Takaisin JJK:hon tulen positiivisin mielin ja isolla innolla. Joukkue on ennestään pääosin tuttu ja nimenomaan tämän joukkueen kanssa treenaamista ja pelaamista odotan kaikkein eniten. Henkilökohtaisella tasolla tavoitteena on tietysti pelata ja treenata mahdollisimman paljon, vetää ehjä nousujohteinen kausi ja löytää vielä lisää uusia tapoja kehittää itseään. Yleisenä tavoitteena on tietenkin yltää sarjan kärkisijoille kauden päätteeksi ja siihen tavoitteeseen pääsemiseen haluan joukkuetta auttaa omalla henkilökohtaisella panoksella, Österlund toteaa päättäväisenä.

Kaudella 2017 Kakkosessa pelikavereina olivat tutut miehet Porkka, Koppelomäki ja Kirvesoja

Roope Järvisellä edessään muutto toiselle paikkakunnalle

Keväästä saakka loukkaantumishuolien kanssa paininut maalivahti Roope Järvinen jättää seuran. Järvisellä on syksyllä edessään muutto toiselle paikkakunnalle, joten pelaajasopimus on päätetty tältä erää purkaa pelaajan ja seuran välisessä yhteisymmärryksessä. Järvinen esitti hyviä otteita kevättalven harjoitusotteluissa, mutta sitkeät vaivat ovat pitäneet lahtelaislähtöisen vahdin poissa pelaavasta kokoonpanosta koko alkukauden ja mies on keskittynyt kuntouttamaan itseään pelikuntoon.

– Harmittaa kyllä tosissaan, että jäi nyt pelit kokonaan väliin Kettupaidassa, mutta näin se elämä kuljettaa. Suuri kiitos kuitenkin pelikavereille ja kaikille seuran toiminnassa mukana oleville, hienoja ihmisiä! Järvinen kiittelee.

Kettuperhe kiittää Roopea ja toivottaa paljon onnea tulevaan!

Tsemppiä tulevaan Roope!

Kettupaitojen ottelut jatkuvat ensi viikon sunnuntaina 16.8. Harjulla, kun kylään saapuu KuPS:n farmiseura KuFu98 klo 18:30 alkaen. Ottelun ennakkoliput ovat nyt myynnissä osoitteessa: jjk.fi

Klikkaa itsesi mukaan myös ottelun Facebook-tapahtumaan täällä.